Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik "6 günde tüketilen gaz bombası 14 Avrupa ülkesinde 2012'de kullanılanın iki katı"

        Avrupa Parlamentosu'nda (AP) konuşan CHP Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan, Türkiye'deki gösterilerde 6 günde tüketilen gaz bombasının 14 Avrupa ülkesinde 2012'de kullanılanın iki katı olduğunu söyledi.

        Avrupa Parlamentosu İnsan Hakları Komisyonu'nun Batı Balkanlar ve Türkiye'de basın özgürlüğü konusunu masaya yatırdığı toplantıda özellikle Gezi Parkı gösterileri gündeme geldi. Toplantıya katılan Gülsün Bilgehan, olaylar yer vermediğini iddia ettiği basın kuruluşlarını eleştirdi. Bilgehan, "Cesurca yayın yapan birkaç kanal çok kısa sürede RTÜK tarafından cezaya çarptırıldı." diye konuştu.

        Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nin Avrupa'da Medya'nın Korunması Raportörü Gvozden Flego, gazeteci cinayetlerinin hâlâ aydınlatılamadığı Rusya'nın raporlarında en sık yer alan ülke olduğun dile getirdi. Flego, Türkiye'nin de gazetecilerin tutuklanma sebebinin açıklanmadığını öne sürerek, bu yüzden raporlarında sıkça yer aldığını söyledi.

        Avrupa Komisyonu'nun Genişlemeden Sorumlu Müdür Yardımcısı Joost Korte ise Türkiye'deki olayların ilk gününde medyanın sessiz kaldığını öne sürdü ve "Tabii ki basın özgürlüğü gazetecilerin omuzlarına sorumluluk da yüklüyor. Sadece yöneticilerin değil basının da disiplin ve sorumluluk anlayışı geliştirilmeli." dedi. Korte, bu amaçla tüm ülkelerde fonksiyonel basın meslek örgütleri ve iş ahlakının geliştirilmesi gerektiğini söyledi.

        Avrupa Yayın Birliği Genel Müdürü Ingrid Deltenre ise Yunan devlet televizyonu ERT'in kapatılması kararını eleştirdi.

        Cihan

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ