Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa ‘Boşanacağız’ diye götürdü, öldürdü!

        NEŞET DİŞKAYA -ATAKAN ŞEN-NEŞET KARADAĞ-KEMAL ÖZDEMİR/HT GAZETE

        İzmir’de, gördüğü şiddet yüzünden evi terk eden Yasemin Yüksel, sığındığı baba evinden kendisini “Boşanmak için adliyeye gideceğiz” diye alan eşi Ş.Y. tarafından öldürüldü.

        İzmir'deki’deki tüyler ürperten olay önceki gün öğlen saatlerinde, Karaburun İlçesi Mordoğan Beldesi’nde meydana geldi. İddiaya göre Yasemin Yüksel (22), iki yıl önce evlendiği 32 yaşındaki Ş.Y.’den gördüğü şiddet yüzünden geçen hafta evi terk ederek baba evine döndü. Bunun üzerine Ş.Y., 3 aylık hamile olan eşi Yüksel’in kaldığı kayınpederinin evine gitti. Kiraladığı otomobil ile saat 10.00 sıralarında gittiği evde, “Boşanmak için adliyeye gideceğiz” diyerek kayınpederinden izin alan Ş.Y., evde bulunan bir yaşındaki oğlunu da öptükten sonra yanına eşini alarak yolla çıktı. Damadıyla giden kızının akşam saatlerine kadar gelmemesi üzerine baba Musa Güven durumu polise bildirdi. İzmir polisi yaptığı araştırmada, Ş.Y.’nin kullandığı otomobilin kiralık olduğunu tespit etti. Otomobilin kiralandığı şirketle iletişim kuran ekipler, aracı Urla’da terk edilmiş halde buldu. GPRS cihazından otomobilin gittiği güzergâhları tespit eden ekipler, aracın Mordoğan’daki Arko Sitesi yakınlarında 6 dakika bekleme yaptığını belirledi. Bölgeye giden polis, Yüksel’in cesedini buldu. Genç kadının 3 aylık hamile olduğu ve bıçaklanarak öldürüldüğü tespit edildi. Polis ve jandarma, Ş.Y.’yi bulmak için geniş araştırma başlattı.

        KEZZAPLA YAKTI

        Adana'da yaşayan Fatma E. (33), geçimsizlik nedeniyle 9 ay önce eşi Kadir Kandemir’den boşandı. İddiaya göre Kandemir, eski eşini telefonla arayıp, “Beni aldatıyorsun, seni yakıp öldüreceğim” diyerek tehdit etti.

        Fatma E., savcılığa suç duyurusunda bulundu. Kandemir’e, 6 ay süreyle uzaklaştırma cezası verildi. Ancak Kandemir, 31 Temmuz’da işe giden Fatma E.’nin yolunu keserek, “Neden beni savcılığa şikâyet ettin” deyip, elindeki şişede bulunan kezzabı yüzüne döküp kaçtı. Yüzü ve vücudunun büyük bir bölümü kezzaptan yanan Fatma E. hastaneye kaldırılırken, Kandemir yakalandı. Mahkemeye çıkarılan Kandemir, iddiaları reddederek, “Eski eşim, içinde sıvı olan bir şeyi bana dökmeye çalıştı. Bir kısmını koluma döktü. Sonra da ayağı takıldı, yere düştü. Elindeki madde kendi üzerine dökülüp yaralandı” dedi. Kandemir, tutuklanıp cezaevine gönderildi.

        DÖVE DÖVE CANINI ALDI

        Erzincan’da, günübirlik işlerde çalışan Naim Aydın (34), önceki akşam saatlerinde geldiği evinde, henüz bilinmeyen bir nedenle eşi Eda Aydın (33) ile tartıştı. Tartışma kavgaya dönünce Naim Aydın, karısını darp etmeye başladı. Eşini yumruklayıp kafasını yerlere vurduğu öne sürülen Naim Aydın, daha sonra akrabalarının evine giderek durumu anlattı. Akrabalarının ihbarıyla eve giden 112 Acil Sağlık ekipleri genç kadının öldüğünü belirlerken, polis ekipleri de NaimAydın’ı gözaltına aldı. Çiftin 3 yıl önce görücü usulüyle evlendiği,maddi sıkıntılar nedeniyle zaman zaman tartıştıkları ve genç kadının bazı kavgaların ardından baba evine gittiği, eşinin ısrarıyla barışıp eve döndüğü öne sürüldü. Genç kadının ölümhaberini alan yakınları sinir krizi geçirirken, olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

        13 YAŞINDAKİ KIZA BIÇAK

        İstanbul’da 13 yaşındaki kız çocuğu Z.D., cadde üzerinde yürüdüğü sırada, kimliği belirsiz bir kişi tarafından sırtından 4 kez bıçaklandı. Ağır yaralanan kızın hayati tehlikeyi atlatamadığı öğrenilirken, kaçan saldırgan aranıyor.

        EŞE VE KAYINPEDERE KURŞUN

        Ordu’nun Fatsa İlçesi’nde 47 yaşındaki Yaşar Öcel, 10 yıldır ayrı yaşadığı eşi 44 yaşındaki Ayten Öcel ile eşinin babası 65 yaşındaki Niyazi Küçük’ü, av tüfeğiyle vurarak öldürdü. Dehşet saçan koca Yaşar Öcel, jandarma tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ