Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Başbakan Erdoğan: İslam ve terör, Müslüman ve terörist yan yana gelemez

        Çeşitli tesislerin açılış töreni ve temaslarda bulunmak üzere Denizli'ye gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "İslam ve terör kavramlarının yan yana gelmesini asla kabul etmeyiz. Bu saldırıları yapanlar İslam'a ve Müslümanlara en büyük zararı verdiler. İslam adına öldürme yetkisini Allah kimseye vermemiştir. Bunlar maalesef dünyada İslam ile terörü yan yana konuşturmaya neden oldular. İslam'ın anlamı barıştır. İslam ve terör, Müslüman ve terörist bunları yan yana koymaya çalışanlar en büyük ırkçıdır. Terör ateşine körükle gidenler en az onlar kadar canidir" dedi

        Çeşitli tesislerin açılış töreni ve temaslarda bulunmak üzere Denizli'ye gelen Başbakan Erdoğan ve beraberindekileri taşıyan uçak, Çardak Havalimanı'na indi. Erdoğan, daha sonra helikopterle 11. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı'na geçti. Burada çeşitli incelemelerde bulunan Erdoğan, halka hitap edeceği Delikliçınar Meydanı'na doğru hareket etti.

        NEŞAT ERTAŞ'TAN DİZELER OKUDU

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'ye farklı bir gönül bağları bulunduğunu belirterek, Neşet Ertaş'ın dizelerini okudu. Türkiye'ye gönül bağı bulunduğunu, milletle aralarında kalpten kalbe giden gizli bir yol bulunduğunu aktaran Erdoğan, "Bizim 76 milyonla aramızda yol arkadaşlığı var, kardeşlik var. Rabbim muhabbetimizi daim eylesin, kardeşliğimizi muhafaza etsin. Bu can bu tende olduğu müddetçe Rabbim sizlere hizmet etmeyi bizlere müyesser kılsın. Biz sizlere efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldik. Bizim derdimiz hiçbir zaman makam, rütbe olmadı, bunların hepsi gelip geçicidir. Aslolan aşktır, sevgidir, muhabbettir. Şu Denizli bir kez olsun 'Allah sizden razı olsun' diyorsa bu en büyük payedir. Biz bu yola milletin gönlünde bir makam olması için çıktık. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada birlik diyeceğiz, kardeşik diyeceğiz. Saflarımızı daha çok sıklaştıracağız. Ne demiştik yola çıkarken tek bayrak, tek millet tek devlet demiştik. Ayrım yok, Yaradılanı Yaradan'dan ötürü severek gidiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı bize yeter" şeklinde konuştu.

        TERÖRDEN ÇOK ÇEKMİŞ BİR MİLLETİZ

        Başbakan Erdoğan, "Bayrağımız dedik, bu bayrak dışında bayrak arayanlar ihanet eder. Terörden çok çekmiş bir milletiz. Terör bu ülkeye kandan gözyaşından başka bir şey vermedi. 30 yıl boyunca dünyaya terörün karanlık yüzünü anlatık. Terörün acısını yaşayan ülkeler bizi anladı ama yaşamayanlar hem bizde hem dünyanın başka ülkelerinde yaşanan teröre kayıtsız kalıyorlar. Suriye'de, Mısır'da olan olaylar gibi. Kenya'daki kanlı saldırıda 68 kişi öldü maalesef burada bir Türk kardeşimiz Elif Yavuz hemde 8,5 hamileyken hayatını kaybetti. Rabbim Elif kardeşimi rahmetiyle kuşatsın. Bu saldırıyı şiddetle kınadık ve bir kez daha kınıyoruz lanetliyoruz. Kardeş Pakistan'da bir kiliseye yapılan saldırıda 75 kişi öldü. Bu saldırıyı da şiddetle kınıyoruz. Iraki Yemen, Lübnan, Suriye'de her türlü vahşi katliamı kınıyoruz. Terörün dini olmaz, şucusu bucusu olmaz. İslam ve terör kavramlarının yan yana gelmesini asla kabul etmeyiz. Bu saldırıları yapanlar İslam'a ve Müslümanlara en büyük zararı verdiler. İslam adına öldürme yetkisini Allah kimseye vermemiştir. Bir insanı öldüren tüm insanları öldürmüş gibidir bu bizim dinimizin emridir, sen nasıl bunu yaparsın. Bunlar maalesef dünyada İslam ile terörü yan yana konuşturmaya neden oldular. İslam'ın anlamı barıştır. İslam ve terör, Müslüman ve terörist bunları yan yana koymaya çalışanlar en büyük ırkçıdır. Terör ateşine körükle gidenler en az onlar kadar canidir. Barış dininin mensupları olarak bunun tersini yapanlar büyük yanlış içinde. Çocukları, kadınları katleden alçakça saldıran hiçbir örgüte müsamahamız yoktur. Her türlü terör eylemini, şiddetle kınıyoruz." diye konuştu.

        876 MİLYON LİRALIK YATIRIM

        Son 11 yılda Denizli'nin bambaşka çehreye kavuştuğunu aktaran Erdoğan, "Denizli vizyonunu aştı. Tam 270 milyon lira tutarındaki 49 ayrı açılışı gerçekleştiriyoruz. Pamukkale Üniversitesi'nde üniversitemize kazandırılan 47 milyon lira tutarında 10 ayrı tesisi açacağız. Bitmedi, yarın ilçelerimize gideceğiz. Kızıldere Jeotermal Tesisi'nin açılışını yapacağız. Bunun maliyeti yaklaşık 450 milyon lira. Bu yatırımı yapan özel sektör grubuna teşekkür ediyorum. Yine 60 milyon yatırımla yapılan hastaneyi de hizmete alıyoruz. Tavas'ta 17 milyon liralık kamu yatırımlarının açılışını yapacağız. Acıpayam'da, Çivril'de de çeşitli tesislerimizin açılışını yapacağız. Denizli'ye bu gelişimizde 876 milyon liralık 84 ayrı eserin açılışını gerçekleştiriyoruz." ifadelerini kullandı.

        ERDOĞAN'A FAHRİ DOKTORA ÜNVANI

        Pamukkale Üniversitesinde yapımı tamamlanan tesislerin toplu açılış töreninde Başbakan Erdoğan'a fahri doktora unvanı verildi. Üniversite Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, üniversite senatosunun Başbakan Erdoğan'a kamu yönetimi alanında fahri doktora verilmesi kararını okudu ve üniversite çalışmaları hakkında bilgi verdi. Bağcı, daha sonra Erdoğan'a fahri doktora unvanı takdim etti ve cübbesini giydirdi.

        Başbakan Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, Üniversite Senatosuna ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi dekanına fahri doktora unvanı için teşekkür ederek, üniversitede yapımı tamamlanan 10 farklı eser ve hizmetlerin eğitim camiasına hayırlı olmasını diledi.

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ