Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa İnegöl'de Beylik Hanı'nda yangın çıktı

        İnegöl'de tarihi handa çıkan yangında çok sayıda işyeri kül oldu. Yangının birkaç yerden birden başladığı iddiaları, sabotaj şüphesi doğurdu.

        Bursa'nın İnegöl ilçesinde 1827 yılında Cafer Paşa tarafından yaptırılan tarihi Beylik Han'ında sabahın ilk ışıklarıyla birlikte yangın çıktı.

        Edinilen bilgiye göre henüz neden çıktığı belirlenemeyen yangın çok kısa bir sürede bütün hanı sardı. Handaki yangına ilk müdahaleyi çevredeki vatandaşlar yaparken, Bursa ve Yenişehir'den de takviye itfaiye ekipleri olay yerine gönderildi.

        Yangın ekiplerin yoğun çalışmaları sonucu yaklaşık 2 saat sonra kontrol altına alındı.

        YAKLAŞIK BİR SAAT BOYUNCA İHBAR GELMEDİ

        1950 yılında büyük bir onarımdan geçerek kuruluşundaki özelliklerini kaybeden, kurşun olan çatısı kiremitle değiştirilen handaki yangının, 46 işyerinden yaklaşık 35'inde büyük hasara neden olduğu belirtilirken, polisin yangının çıkış sebebiyle ilgili soruşturması da devam ediyor.

        İtfaiye ve belediye ekipleri ise hasar tespit çalışmalarını sürdürüyor.Bu arada İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yaptığı açıklamada, yangının sabah 06.00'da başladığını, itfaiyeye ihbarın ise sabah namazından çıkan vatandaşlarca 06.58'de yapıldığını söyledi.

        Aktaş, "İtfaiye ihbardan 6 dakika sonra yangına ilk müdahaleyi yaptı. Yapılar eski olduğu için yangın kısa sürede büyümüş. Yangın tek bir yerden çıkmadığı için sabotaj üzerinde duruluyor. Elektrik tesisatından da kaynaklanıyor olabilir. İkisinin de üzerinde duruyoruz" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ