Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik 30 kişi hakkındaki soruşturma dosyası savcı Muammer Akkaş'tan alındı.

        'Yolsuzluk ve rüşvet' iddialarına ilişkin yeni soruşturma dosyası 'gizliliğin ihlali" nedeniyle TMK 10. madde ile yetkili Savcı Muammer Akkaş'tan alındı.

        Edinilen bilgiye göre TMK 10. madde ile yetkili Cumhuriyet Savcısı Muammer Akkaş başta kara para aklama olmak üzere yolsuzluk ve rüşvet iddialarına ilişkin bir soruşturma yürütüyordu. Savcı Akkaş 2. Nolu özgürlük hakiminden aldığı gözaltı kararlarını emniyete verdiği ancak emniyetin listedeki isimleri gözaltına alınmadığı iddia edilmişti.

        İddialar üzerine dün öğlen saatlerinde TMK. 10 madde ile yetkili savcılıkta herhangi bir soruşturma dosyası olmadığını açıklayan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı akşam saatlerinde ise soruşturmaların gizliliği ve savcıların çalışma talimatları hakkında bir açıklama yapmıştı. Soruşturmayı yürüten TMK Savcısı Muammer Akkaş dosyadan alındı.

        Dün emniyete gönderdiği listedeki kişilerin gözaltına alınması için polise baskı yaptığı ancak olumsuz cevap aldığı iddia edilen savcı Akkaş'ın bugün Başsavcı vekili Oktay Erdoğan tarafından "Gizliliğin ihlali" nedeniyle alındığı ifade edildi.

        TMK'dan sorumlu Başsavcı Vekili Oktay Erdoğan'ın, soruşturmayı kendisinin yürüteceği ya da başka bir savcıya vereceği iddia edildi. Konuya ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan resmi bir açıklama yapılması bekleniyor.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ