Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Yargı Çağlayan Adliyesi'nde deprem, 90 savcının görev yeri değişti

        Bülent CEYHAN-AHT

        Çağlayan Adliyesi'nde 192 savcıdan 90'nın yeri değiştirildi. Adliyeye yeni atanan Başsavcı Hadi Salihoğlu'nun göreve gelmesi sonrası basın mensuplarına söylediği "Esaslı görev değişikliği yapacağım. Buraya geldiğimiz belli olsun" sözlerini hayata geçirdi.

        Salihoğlu, Balyoz, Ergenekon, Devrimci Karargah davalarına bakan savcılar da dahil 192 savcıdan 90'ının yerini değiştirdi. Yeni görevlendirme listesini e-mail yolu ile ileten Başsavcı Salihoğlu, savcılara bir de not gönderdi.

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başarısının tüm savcıların başarısı olduğunu belirten Salihoğlu, notta "Göreve başladıktan sonra çalışma arkadaşlarımızın, çalışma düzeni ve görev alanını belirleyen İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı çalışma talimatı ve iş bölümü değişikliği bu ön yazı ile birlikte sizlere tebliğ ediyorum" dedi.

        9 başsavcıvekilinin görev alanlarını yeniden düzenleyen Salihoğlu, Teknik Büro isimli bir birim kurdu. Tüm teknik ve fiziki takip taleplerin bu birim üzerinden yapılacağı öğrenildi. Balyoz Davasına bakan İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi duruşma savcısı Hüseyin Kaplan, 40. Asliye Ceza Mahkemesi'ne duruşma savcısı olarak atandı. 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ne Naci Kanık getirildi.

        Ergenekon Davası duruşma Savcıları Mehmet Ali Pekgüzel, Nihat Taşkın ve Murat Dalkuş'a ek görev verildi. Bu isimler kendi görevlerinin yanında noter ve icra müdürlüğü denetimi işlerine bakacak.

        17 Ağustos soruşturmasında görev alan memur suçları soruşturma bürosu savcıları tamamen dağıtıldı. Söz konusu büroda eski ekipten sadece Ekrem Aydıner kaldı.

        Başsavcı Hadi Salihoğlu Ekonomik Suçlar Soruşturma Bürosu, Kaçakçılık- Nakrotik Suçlar Soruşturma Bürosu ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu’nu da tek çatı altında toplandı. Yeni kurulan birime ‘Kaçakçılık, Toplumsal Olaylar ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu’ adı verildi. Bu büro ayrıca, Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanunda düzenlenen suçlara da bakacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ