Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Berkin Elvanın cenaze töreni

        Gezi Parkı olayları sırasında başına gelen gaz fişeği kapsülü ile yaralanan ve 269 gün komada kaldıktan sonra dün sabah yaşamını yitiren Berkin Elvan, son yolculuğuna uğurlandı.

        Okmeydanı'ndaki Cemevi'nde on binlerin katıldığı törenin ardından Elvan'ın cenazesi, Şişli Camisi'nin bulunduğu meydana getirildi ve cenaze kortejin ön tarafına geçirildi. Halk Cephesi, EMEP, DİSK, SDP, TKP, TGB, Devrimci Cephe Platformu ve Taksim Dayanışması'nın da aralarında bulunduğu siyasi parti, sendika, sivil toplum kuruluşları ile vatandaşlar, farklı noktalardan gelerek meydanda toplandı.

        Cenazenin bulunduğu kortej, Halaskargazi Caddesi üzerinden Feriköy Mezarlığı'na geldi. Burada defnedilen cenazenin ardından kalabalık gruplar Taksim'e yürüyüşe geçti. Taksim çevresinde geniş güvenlik önlemleri alan polis, grupların meydana girişine izin vermedi, biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti.

        "15'İNDE BİR FİDAN"

        Yürüyüşe katılanlar, "15'inde bir fidan Berkin Elvan", "Berkin Elvan ölümsüzdür" ve "Bu daha başlangıç mücadeleye devam" şeklinde sloganlar atarken, üzerinde Elvan'ın fotoğraflarının bulunduğu dövizler taşıdı. Katılımcıların bazılarının elinde, Elvan'ın ekmek almaya giderken vurulduğuna dikkati çekmek için ekmek taşıdığı görüldü.

        Kortejde; Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe formaları giyip, takımlarının flamalarını taşıyanlar da yer aldı.

        Korteje, HDP Genel Başkanı Sebahat Tuncel, HDP Genel Başkan Yardımcısı Ertuğrul Kürkcü ve HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder de katıldı.

        POLİS CENAZEDE "MESAFELİ" DURDU

        Bu arada, grup sorumlularıyla emniyet yetkilileri Ergenekon Caddesi girişinde konuştu. Grup sorumluları, cadde üzerindeki kitlenin farklı fraksiyonlardan çok fazla kişiden oluştuğunu, polisi yakın noktada görmelerinin olumsuzluk teşkil edebileceğini belirterek, polislerin belli bir miktar daha geri çekilip dönüş yolundan uzakta durmalarını istedi. Bunun üzerine polis yetkilileri, TOMA'ları ve çevik kuvvet ekiplerini belli bir mesafe geri çekti.

        Bazı çocuklar, TOMA'ların üzerine çıkarak fotoğraf çektirdi ve sprey boyalarla bu araçlara yazılar yazdı. Polis, buna herhangi bir müdahalede bulunmadı.

        Osmanbey Metro Durağı'nda bekleyerek, cenazeye katılanları Rumeli Caddesi'ne yönlendirmek isteyen polis, tepki üzerine Pangaltı'nda önlem aldı.

        Feriköy'e, Halaskargazi Caddesi üzerinden yürüyen bir grup, burada güvenlik amacıyla bulunan çevik kuvvet ekiplerine taş attı. Polisler önce atılan taşlara karşı kalkanlarını kullanırken, daha sonra polis otobüsleri ve TOMA'nın arkasına geçti.

        Mecidiyeköy'deki otobüs duraklarında polisleri taşıyan İETT otobüsleri de bazı kişilerce taşlandı.

        "MİLYONLARCA BERKİN'İM VAR ARTIK"

        Oğlunun tabutu başında babası Sami Elvan "Berkin'i artık sonsuzluğa uğurladık. Berkin'im gitti ama milyonlarca Berkin'im var artık" dedi.

        ESNAF KEPENK KAPATTI

        CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, Tuncay Özkan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran,CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum cenaze törenine katılanlar arasında. Ayrıca cemevine çıkan tüm sokaklar barikatlarla kapatıldı ve esnaf kepenk kapattı.

        İşte Okmeydanı'nda yaşananlar;

        Sabahın erken saatlerinden itibaren Okmeydanı Cemevi önünde toplanan vatandaşlar sloganlar attı.

        Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan da taziyeleri kabul ederken, cemevi içinde karanfiller içinde Berkin Elvan köşesi dikkat çekti.

        ACILI ANNELER BİRBİRLERİNE SARILIP AĞLADI

        Ankara'da Gezi eylemleri sırasında polisin silahından çıkan kurşunla ölen Ethem Sarısülük'ün ailesi geldiğinde alkış ve sloganlarla karşılandı. Ethem'in annesi, Berkin'in annesi Gülsüm Elvan'a sarılıp ağladı.

        İLK ÇELENK KILIÇDAROĞLU'NDAN

        Cemevine ilk çelenk, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan geldi, alkışlandı.

        METROBÜS DURAKLARINDA YOĞUNLUK

        Metrobüs ve otobüs duraklarında inen kalabalık E-5 çevresinde yoğunluğa neden oldu.

        BERKİN ELVAN'IN CENAZESİNDE İSTENMEYEN GÖRÜNTÜLER

        Berkin Elvan'ın cenazesinde bir grup, kortejin yakınından geçen bir itfaiye aracının sürücüsünü dövdü. Bazı kişiler, aracı bırakıp kaçan itfaiye görevlisini E-5 Karayolu üzerinde yakalayarak darp etti. Görevli, araya giren kişiler tarafından bölgeden uzaklaştırıldı.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ