Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Diyarbakır'da polis müdahalesinde 10 yaşındaki Mehmet Ezer başından gaz kapsülü ile yaralandı Silvan'da polis müdahalesi

        Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde BDP'nin düzenlediği miting sonrası izinsiz gösteri yaparak polise saldıran gruba tazyikli su ve biber gazı ile müdahalede bulundu.

        Azizoğlu Meydanı'nda yapılan mitingin ardından yüzleri kapalı bir grup, polise havai fişek ve taşlarla saldırdı. Bunun üzerine güvenlik güçleri tazyikli su ve biber gazı ile müdahale ederek, grubu dağıttı.

        Olaylar sırasında başına gaz kapsülü isabet ettiği belirtilen Mehmet Ezer (10) yaralandı. Ezer, Silvan Devlet Hastanesinde yapılan ilk müdahalenin ardından Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesine sevk edildi.

        "MEHMET'İN DURUMU İYİYE GİDİYOR"

        Dicle Üniversitesi genel sekreteri Prog. Dr. Sabri Eyigün, hastaneye getirildiğinde Erez'in şuurunun gidip geldiğini ancak şu anda açık olduğunu ve durumunun iyiye gittiğini söyledi. Yoğun bakım ünitesinde gözetim altında tutulan Mehmet Erez'in, kendisini ziyaret eden Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana ile konuştuğu da belirtildi.

        LEYLA ZANA İÇİŞLERİ BAKANI EFKAN ALA İLE GÖRÜŞTÜ

        Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana, kendisinin de katıldığı Silvan mitinginden sonra çıkan olaylar sırasında başına gaz kapsülü isabet eden 10 yaşındaki Mehmet Ezer'in yaralanması ile ilgili İçişleri Bakanı Efkan Ala'yı telefonla arayarak görüştü.

        Zana, Bakan Ala'nın olayla ilgili soruşturma başlatıldığını ve bu kapsamda Diyarbakır'a müfettiş görevlendirileceğini söylediğini bildirdi. Zana, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne giderek Ezer'in sağlık durumu hakkında doktorlardan bilgi aldı.

        AJANSLAR

        Fotoğraf: DHA

        Fotoğraf: Twitter

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ