Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Yalova'da seçimi kim kazandı?

        Yalova İl Seçim Kurulu Müdürü Ali Karadağ tarafından Yalova’da belediye başkanlığı seçimlerini 1 oy fark ile AK Parti’nin kazandığı duyurulmasının ardından CHP ve Ak Parti sonuçlara karşılıklı itirazlarda bulundu.

        CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, birleştirilme tutanaklarında hata yapıldığını söyleyerek, Ak Parti’yi ‘Çin İşkencesi’ yapmakla suçladı.

        Yalova’da seçim sonuçlarının belirlenmesinin ardından Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal’ın 1 oy ile seçimi kazandığı açıklandı. Daha sonra CHP tarafından 1137 numaralı sandıktaki oyların sisteme yanlış girildiği gerekçesiyle İl Seçim Kurulu’na itirazda bulunuldu. Yapılan itirazın ardından bir basın açıklaması yapan CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, birleştirme tutanaklarında bir hata yapıldığını öne sürdü. Bu yüzden itirazda bulunduklarını söyleyen İnce, “Birleştirilme tutanaklarında bir hata yapılmış. Bu hata ortada. 1137 numaralı sandıkta bizim 154 olan oyumuz 1 olarak görülüyor ve bizim oyumuz HDP’ye yazılmış görülüyor.

        Yani bize 1 yazılmış, HDP’ye 154 yazılmış. Dolayısıyla bizim 153 oyumuz daha var orada. Birleştirme tutanaklarında AKP 1 oy öndeymiş gibi görülüyor ama hemen itirazımızı avukat arkadaşlarımız, yönetici arkadaşlarımız yaptılar. 152 oyla, dolayısıyla seçimi kazanmış bulunuyoruz. Her şey ortada, net. Onlar da itirazları olabilir ama bu artık bir maddi hata olmuş. Ayrıca iptal oylara, şunlara, bunlara itirazlar olabilir. Biz de, onlar da edebilir. O ayrı bir konu. Buradaki maddi hata ayrı bir konu. Yani 154 oyumuz 1 olarak yazılmış. Bu sonucu belirliyor. Belediye başkanımız Sayın Vefa Salman’dır. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

        Basın mensuplarının AK Parti tarafından da itirazlar yapılacağının hatırlatılması üzerine, “Onlar itiraz edebilir. Biz de itiraz edebiliriz. Başka itirazlar olabilir ama bu başlı başına bir konu 154 oyun 1 olarak yazılması. İtirazlarla 3-5 oy değişir ama 153 oy değişmez” şeklinde konuştu.

        AK PARTİ: 106 OYLA KAZANDIK

        Muharrem İnce’nin yaptığı açıklamasının ardından yaklaşık yarım saat sonra Yalova Adliyesi’nde AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, adayları Yakup Koçal, İl Başkanı Mustafa Pehlivan ve partililerle birlikte bir basın açıklaması yaptı. Yalova’da seçimlerle ilgili sayımın devam ettiğini söyleyen Coşkun, “Değerli arkadaşlar seçim bitmedi daha Yalova’da. sayımlar devam ediyor. Gidiyor, geliyor. Akşam saatlerinde sizin de bildiğiniz gibi CHP az bir farkla önde gözüktü. Sonraki aşamada biz 1 oyla geçtik. Şu anda hala geçerli olan o. İtirazlar tabi var. O itirazların değerlendirmesi yapılıp neticeleninceye kadar Belediye Başkanımız Yakup Bilgin Koçal’dır. Onların da itirazları var, bizim de yeni itirazlarımız var. Yeni bulgular, gelişmeler var. Şu anki bizim hesabımıza göre, yaptığımız son incelemeye göre bizim aldığımız oyları başka partiye gitmesiyle arada 106 oyluk bir fark var. Bize göre 106 oyla seçimin galibiyiz öndeyiz” dedi.

        İNCE: ÇİN İŞKENCESİ ÇEKTİRİYORLAR

        AK Parti kanadından yapılan açıklamanın ardından İnce de partililerle birlikte tekrar basın açıklamasında bulundu. “Klasik bir AKP oyunuyla karşı karşıyayız” diyen İnce, “Kafaları bulandırmak istiyorlar. Bilgi kirliliği yaratıyorlar. Şimdi bakınız. Çok net bir şekilde söylüyorum. Birleşme tutanaklarında bir hata yapıldığını gördük. Biz gördük, AKP’liler gördü. 1137 numaralı sandık. İsim veriyoruz. 1137 numaralı sandıkta 154 olan oyumuz 1 olarak yazılmış. Yani orada 153 oyumuz sisteme dâhil edilmemiş. Dolayısıyla biz 152 oyla öndeyiz demektir. Bunu bildikleri halde Çin işkencesi çektiriyorlar. Sırf 2 gün itiraz sürelerini kullanmak için, 2 gün daha belediye başkanını koltukta oturtmak için bu oyunlara başvuruyorlar. Bunlara gerek yok. AKP seçimi kazanmış olsaydı davulları, zurnaları çaldırmaz mıydı? Bunu herkes biliyor. Orada net olarak görüyorlar zaten. ‘Bizim de bir itirazımız var, 106 oy öndeyiz’ diyorlar. Hangi sandıkta? Adı yok. İtiraz yapıldı mı? Hayır yapılmadı. Öyle bir itirazlarını kayıtlara geçmediler. İtirazları yok. Böyle bir sandık adı da vermiyorlar. Sadece o itiraz süresini kullanmak için 2 gün daha Çin işkencesi yaptırıyorlar. Hiç sorun değil. Arkadaşımız 2 gün daha oturabilir koltukta. Rahat etsin” şeklinde konuştu.

        İNCE: SEÇİMİ BİZ KAZANDIK

        Yalova Belediye Başkanlığı seçimlerinde AK Parti’nin 1 oy fark ile kazandığının duyurulmasının ardından AK Parti ve CHP sonuç itirazlarında bulundu. Yaklaşık 200 kişilik partili ile birlikte Yalova Adliyesi’ne gelen CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, seçimleri CHP’nin kazandığını vurguladı. Gazetecilere açıklamalarda bulunan İnce, maddi hata yapıldığını ve bir sandıkta 154 oyun yanlışlıkla yan taraftaki partiye yazıldığını söyledi. İnce, “Meydanlarda kaybettiler, vaatlerinde kaybettiler ve bu kaybettikleri seçimi masa başında almak için tüm güçlerini kullanıyorlar. Önce ‘1 oyla seçimi aldık’ diye açıklamalar yapıyorlar ki bu doğru değil. Biz bu sabah 08.30’a kadar buradaydık. İki saat uyuduk geldik. Partideki 245 sandıkta ıslak imzalı tutanaklar elimizde. Orada bir maddi hata yapılmış. Bunu sabah 04.30’da sayın yargıca söyledik. 1137 numaralı sandıkta CHP’nin 154 oyu var, 1 yazılmış. Yan taraftaki partiye geçmiş. Yani görülüyor ortada, tutanakta 154, orada kaydırılmış bir yana. 1070 numaralı sandıkta 135 oyumuz yine kaymış yan tarafa, sıfır yazılmış. Bizim bu iki sandığa itirazımız var. AKP’nin de iki itirazı var. Onlar da 1036 numaralı ve 1045 numaralı sandığa itirazları var. Hiç fark etmez. Bizim itirazımızın yüzde yüz doğru olduğunu sayın yargıç da gördü zaten, AKP İl Başkanı gördü, milletvekili gördü. AKP’nin itirazlarının doğru olduğunu kabul edelim. Hiç fark etmez yine biz 28 oyla seçimi almış oluyoruz. Onların bir tanesi yanlışsa 152 oyla, doğruysa 28 oyla aldık. Her halükarda biz seçimi aldık. Peki, neden böyle yapıyorlar diyeceksiniz. Böyle yapmalarının nedeni, bir yaygara kopartıyorlar. Yaygara kopartıp bizim buraları terk edeceğimizi ve alicengiz oyunu ile seçimi alacaklarını düşünüyorlar. Her zaman yaptıkları iş" dedi.

        “BİZ KİMSENİN HAKKINI YEMİYORUZ, KİMSEYE DE HAKKIMIZI YEDİRMEYİZ"

        “Bunların milletvekilleri mecliste oy çalıyor da burada mı çalmayacaklar" diyen İnce, “Buna asla izin vermeyeceğiz. Biz kimsenin hakkını yemiyoruz, kimseye de hakkımızı yedirmeyiz. Her şey ortadadır. Seçimi kaybettiklerini biliyorlar ama yaygara kopartarak buraları terk etmemizi istiyorlar, ikincisi de bize Çin işkencesi yapıyorlar. ‘48 saat daha itirazlar var, biz bu itirazları sürdürürüz, size kutlama yaptırmayız’ demek istiyorlar. Devrik belediye başkanının da o koltukta oturmak gibi bir niyeti var herhalde daha iki gün. Otursun, beş yıldır oturmuş iki gün daha otursun. Yalova’nın yeni belediye başkanı Vefa Salman’dır. AKP’nin henüz itiraz edip etmediğini bilmiyorum fakat biz sabah 4.30’da 1137 no’lu sandığa, sabah 9.30’da da 1070 no’lu sandığa itirazlarımızı yaptık" diye konuştu.

        Yalova Belediyesi’nin CHP’nin olduğunu söyleyen İnce, “Amaçları kafa karışıklığı, bilgi kirliliği yaratmak. Bunlar nafile çalışmalardır. Yalova Belediyesi bizimdir. Bir sandıktaki sayımı yeniden istemek başka bir şey, 154 oyun yazılmaması başka bir şey. Sandığa itiraz başka maddi hataya itiraz etmek başka bir şey" dedi.

        AK PARTİ'Lİ VEKİLİN POLİSLERE HAKARET ETTİĞİ İDDİASI

        AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun’un polis memurlarına hakaret ettiğini de iddia eden İnce, “Gecenin ilerleyen saatlerinde AKP seçimi kaybettiğinde Milletvekili Temel Coşkun polis memurlarına hakaret etmiştir. Polis memurları kendisinden şikâyetçidir. ‘Köpekler’ demiştir, ‘Hayvan herifler’ demiştir, ‘Siz hangi paralel yapıya hizmet ediyorsunuz’ diye bütün bir polis camiasını töhmet altında bırakmıştır. Polis memuru arkadaşlar buna çok kırılmışlar, çok üzülmüşler ama milletvekili olduğu için bir şey diyememişler. Adliyenin kameralarında bu görüntüler var" diye konuştu.

        CHP Yalova Belediye Başkan Adayı Vefa Salman da, “Vakitsiz öten horozun kafasını koparırlar misali bu arkadaşlarımız öyle bir açıklama yaptılar. Erken sevindiler. Şu anda havanda su dövüyorlar. Yalova Belediyesi bu seçim döneminde Adalet ve Kalkınma Partisi’nin bir seçim ofisi bürosu gibi çalıştı, kullanıldı. Kendileri de yenildiklerinden eminler, sadece bizi oyalıyorlar. Sonuç olarak itiraz süresi bitecek, Cuma günü arkadaşlarımızla mazbatayı almaya geleceğiz" dedi.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ