Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Cömert’in katil sanığı polise 25 yıl hapis istendi

        Hatay'da Gezi eylemleri sırasında başına polisin attığı gaz fişeği isabet eden 22 yaşındaki Abdullah Cömert'in ölümüyle ilgili soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, polis memuru 29 yaşındaki Ahmet K. hakkında adam öldürme sucundan 25 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı.

        Hatay'ın Armutlu Mahallesi'nde 3 Haziran 2013'te saat 23.00 sıralarındaki gösteriler sırasında başına gaz fişeği isabet eden Abdullah Cömert'in ölümüyle ilgili Cumhuriyet Savcısı tarafından yürütülen soruşturma tamamlandı. Cumhuriyet Savcısı tarafından hazırlanan iddianame Hatay 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianamede, Abdullah Cömert'in ölümünün İstanbul 1'inci Adli Tıp İhtisas Kurulu'nca düzenlenen rapora göre gaz fişeğinin kafaya isabet etmesi ile oluşan kafatası kırıkları ile birlikte beyin kanaması ve beyin doku harabiyeti sonucu meydana gelmiş olduğu belirtildi.

        ZARAR VERECEĞİNİ ÖNGÖRMESİNE RAĞMEN GAZ FİŞEĞİNİ ATEŞLEDİ

        İddianamede, Hatay İl Emniyet Müdürlüğü Çevik kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Ahmet K.'nın gaz fişeğini ateşlediği yer ile Abdullah Cömert'in bulunduğu mesafenin 36 metre olduğu, gaz fişeğinin özellikleri ve menzili ile gaz fişeğinin atıldığı mesafe birlikte değerlendirildiğinde şüphelinin gaz fişeğinin birilerine isabet etmesi halinde yaralayıcı veya öldürücü zarar vereceğini öngörmesine rağmen kalabalığa doğru gaz fişeğini ateşleyerek olası kast ile maktulün ölümüne sebebiyet verdiği belirtildi.

        'ÖLDÜĞÜNÜ ŞUBEDE DUYDUM'

        Cumhuriyet Savcısı'nın 'Olası kasıtla adam öldürme' suçundan 25 yıla kadar hapis cezası istediği tutuksuz polis memuru Ahmet K. da iddianamede yer alan ifadesinde, olaylara müdahale ederken 31 A 6297 plakalı polis aracından kontrollü bir şekilde gaz fişeği attığını, daha önceden bu işin eğitimini aldığını, bu nedenle kalabalıkların üzerlerine doğru değil arka kısımlarına doğru 45 derecelik açı ile gaz fişeği attığını belirterek, "Müdahaleler sırasında tam hatırlamamakla birlikte toplamda 20-25 adet gaz fişeği attım. Gaz fişeğinin bir kişiyi hedef alması halinde öldürücü olup olmadığını bilmiyorum. Böyle bir olaya da şahit olmadım. Gaz fişeğinin mesafesi atılan silahtan silaha değişmekle birlikte 100-150 metre arasıdır. Saat 03. 00 sıralarında göstericiler dağıldıktan sonra şubeye döndüm. Olaylar sırasında birisinin yaralandığını ve öldüğünü şubede duydum" dedi.

        'POLİSİN TUTUKLANMASINI İSTEYECEĞİZ'

        İddianameyi değerlendiren Cömert Ailesi'nin Avukatı Hatice Can ise, iddianamenin aileyi ve kendisini tatmin etmediğini belirterek, "Yargılama ve soruşturma süresi çok fazla uzamıştı. Öldüren sanığa emir veren yetkili amirlerle ilgili soruşturma istemimiz reddedildi. Kasten öldürmeden dava açılmasını bekliyorduk ama olası kasttan dava açıldı. 25 yıla kadar hapsi istendiği halde tutuksuz. Bu nedenle polisin tutuklanması için yarın mahkemeye itiraz dilekçemizi vereceğiz. Ayrıca gaz fişeğinin ateşlenmesi emrini veren yetkili amirler hakkında da soruşturma açılmasını talep edeceğiz" diye konuştu.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ