Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Gizem Akdeniz ve Umut Zambak'ın cesetleri bulundu!

        Türkiye güne iki acı haberle uyandı. Adana'da geçen pazar günü kaybolan Gizem Akdeniz ve 4 gün önce kayıp olan Umut Zambak'ın cesetleri bulundu.

        GİZEM'İN KATİLİ TANIDIK ÇIKTI!

        Önceki gün kaybolan ve bugün öldürülmüş halde bulunan 6 yaşındaki Gizem Akdeniz'in katıl zanlısının yakalanması için özel ekip aktif rol oynadı.

        Merkez Seyhan ilçesindeki Tellidere Mahallesi'nde önceki gün annesi Hatice Akdeniz pazara gidince parkta oynamak için evden ayrılan Gizem dönmeyince durumu polise bildiren aile yakınları, kendi imkanlarıyla da kızlarını aramaya başladı. Polis ekipleri çevrede araştırma başlatırken, aile yakınları da fotoğraflarının bulunduğu afişleri asarak Gizem'den gelecek bir haber bekledi.

        Bu süreçte Vali Hüseyin Avni Coş'un talimatıyla İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek'in koordinatörlüğünde özel ekip oluşturuldu. Bir taraftan arama çalışmalarını sürdüren özel ekip diğer taraftan ailenin yakınları ve çevredeki şüphelileri takibe aldı.

        Aile üyelerinin Gizem'i pazar yerinde gördüklerini söylemeleriyle çalışmaları bu yönde yoğunlaştıran ekipler, ilk anlardan itibaren şüphelerini Gizem'in babası Mustafa Akdeniz'in amcasının oğlu olan S.A. (25) üzerinde yoğunlaştırdı. Ancak, Gizem'in pazar yerinde görüldüğü saatlerde S.A'nın başka yerde olduğunun belirlenmesi üzerine şüpheler yön değiştirdi. Bir süre sonra pazar yerinde görüldüğü belirtilen çocuğun Gizem olmadığı ortaya çıkınca yeniden S.A. üzerinde yoğunlaşan ekip, gözaltına aldıkları zanlının ifadeleri üzerine olayı çözdü.

        BIÇAKLAYIP YAKMIŞ

        S.A'nın verdiği bilgiler doğrultusunda Gizem'in cansız bedeni, Karaisalı yolundaki Rüzgarlıtepe bölgesinde ağaçlık alanda bulundu. Koli bandıyla ayakları bağlanan ve bıçaklanarak öldürüldükten sonra kısmen yakıldığı tespit edilen küçük kızın cesedi, otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

        Zanlının gözaltına alınması sürecinde iki aile arasında istenmeyen olaylar yaşanmaması için gerekli tedbirleri alan polis ekipleri, acı haberi daha sonra aileye verdi.

        S.A'nın, emniyetteki ilk sorgusunda Gizem'in ablasıyla evlenmek istediği ancak ailenin buna karşı çıkması üzerine intikam duygusuyla Gizem'i kaçırdığını anlattığı öğrenildi.

        Gizem Akdeniz'in kaybolması üzerine Adana Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerin yanı sıra Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığına bağlı CANKUR ve Arama Kurtarma Derneği (AKUT) ekipleri ile gönüllü vatandaşlar, bölgede arama çalışması başlatmıştı. Helikopter destekli arama çalışmaları mahalledeki, parklar, oyun alanları, inşaatlar ve bahçeler ile sulama kanalında yoğunlaştırılmıştı.

        BOĞARKEN GÖZLERİMİ KAPATTIM, ÖLMEDEN YAKTIM

        6 yaşındaki Gizem Akdeniz'in katil zanlısı S.A., Cumhuriyet Savcılığı'ndaki sorgusunun ardından çıkarıldığı nöbetçi mahkemede tutuklandı. Katil zanlısı S.A., mahkemede verdiği ifadesinde vahşi cinayeti nasıl işlediğini anlattı.

        Minik Gizem'in ablası Gamze ile gönül ilişkisi yaşadığını, ailesinin karşı çıkmasıyla ayrıldıklarını ve bu nedenle intikam hisleri beslediğini söyleyen S.A., çocuğu "Pikniğe gideceğiz" diye kandırıp, arabayla götürdüğü kırsal alanda ellerini ve ayaklarını koli bandı ile bağlayıp, ağzını da aynı bantla kapattığını, bıçakladıktan sonra yaralı halde üzerine benzin döküp yaktığını itiraf etti.

        Minik Gizem'in ablası Gamze ile birbirlerini sevdiklerini ancak anne ve babasının bu birlikteliğe karşı çıktığını, çeşitli iftiralara uğradığını, kıskançlıkları yüzünden iki yıl önce ilişkiye kendisinin son verdiğini öne süren S.A. olay gününü şöyle anlattı: "Gamze'den ayrıldıktan sonra içimde aileye karşı kin ve nefret büyüdü. Gizem olmasaydı dahi aileden birilerini öldürecek veya yaralayacaktım. Olay tarihinde ailemi arkadaşıma ait 01 AZY 90 plakalı otomobille Çobandede mevkiinde pikniğe götürdüm. Ailemi bıraktıktan sonra eve döndüm.

        Mahalle girişinde Gizem, arkadaşlarıyla oynuyordu. Gizem'i yanıma çağırarak 5 lira kağıt para verdim. Yakındaki bakkaldan kola almasını istedim. Gizem gidince, arabanın yedek lastiğini çıkartıp, evin merdivenlerine bıraktım. Gizem'in evinde kimse olmadığını bildiğimden öldürme fikrini düşündüm. Evdeki koli bandını arabaya koydum. Gizem gelince 'Pikniğe götüreceğim' diyerek kandırdım. Arabanın arka koltuğuna oturdu. Yol üzerindeki akaryakıt istasyonundan pet şişeyle 7-8 liralık benzin aldım. Sonra çocuğu nereye götüreceğimi düşündüm. Kabasakal Mezarlığı aklıma geldi. Oraya gittik. Uçurum var mı diye sağa sola baktım. Uçurum görmeyince yeşillik bir alan vardı, oraya götürdüm. Gizem'e pikniğe geldiğimizi söyledim. Çünkü Gizem, ailemin pikniğe gittiğini biliyordu. Gizem'i kucağıma alıp, yamaçtan yeşillik alana indirdim. Yanıma aldığım koli bandıyla ellerini bağladım, ağzını da aynı bantla kapattım. Cebimdeki bıçağı çıkarıp, vurdum. Bıçağı nereye vurduğumu görmedim, çünkü gözlerim kapalıydı. Gizem yere düştü, bir iki adım sekti. Üzerine benzin döktüm. Kibritle ateşe verdiğimde çığlıklar atmaya başladı. Arabanın yanına gittim, 20- 25 dakika bekledim, orada ağladım. Daha sonra gittim. Olayda kullandığım bıçağı cebimde unutmuşum. Çobandede'ye gittim, oradaki duvarın deliğinden içeri attım. Gizem'e karşı herhangi bir cinsel davranışta bulunmadım. Herhangi bir tecavüz girişimim olmadı."

        CANAVARCA ÖLDÜRDÜ

        Mahkeme, 'çocuğu veya beden ve ruh bakımından kendini savunamayacak kişiyi öldürme, canavarca hisler veya eziyet çektirerek öldürme suçlarından' S.A.'nın tutuklanmasına karar verdi. Zanlı S.A., adliyeden çıkarılıp, zırhlı araca bindirilerek cezaevine götürüldü.

        UMUT'TAN KÖTÜ HABER!

        Adana'da pazar günü kaybolan 6 yaşındaki Gizem'in cesedinin bulunmasının ardından bir acı haber de Manisa'nın Akhisar ilçesinden geldi. Cuma günü okul dönüşü kaybolan 10 yaşındaki Umut Zambak'ın cesedi, evine 2.5 kilometre uzaklıkta TCDD'ye ait su kuyusunda bulundu. Umut'un cesedi İzmir Sualtı Polisi ve Manisa AFAD ekiplerinin ortaklaşa çalışması sonrasında içinde 3 metrelik suyun yer aldığı 17 metre derinliğindeki kuyudan güçlükle çıkartıldı. Çocuğun cesedi ölüm nedeninin belirlenmesi için İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Umut'un cesedinin bulunduğu sıralarda annesinin İstanbul'da bir televizyon programında olduğu öğrenildi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ