Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Danıştay Başkanlığı'ndan açıklama: Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu siyasi içerikli açıklama yaptı

        Danıştay'dan bugün yaşanan gerginlik hakkında yapılan açıklamada "TBB Başkanı siyasi içerikli bir konuşma yaptı. Konuşma teamüllere aykırı" denildi.

        Danıştay Başkanlığı'nın yazılı açıklamasında, 146. kuruluş yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde devlet protokolünün de yer aldığı resmi törende, TBB Başkanı tarafından siyasi içerikli ve idari yargı konularıyla ilgisi olmayan bir konuşma yapıldığı belirtildi. Programda, kendisine tanınan 20 dakikalık süre aşılarak 60 dakika yapılan konuşmayla nezaketen toplantıya katılan devlet erkanı ve diğer misafirlerin sabırlarının zorlandığı, törenin planlandığı şekilde tamamlanmasının mümkün olamadığı vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

        "Sabırla dinlenen konuşmacı, konuşmasının sonunda protokole bakarak 'bitirdim, bitirdim, bitirdim, bitirdim' şeklindeki ifadeyle sanki kendisine müdahale ediliyormuş algısı oluşturmaya çalışmıştır. Öte yandan idari yargı ve avukatlık mesleği ile ilgisi olmayan konulara büyük ölçüde yer verilerek program çerçevesinde cevap hakkı bulunmayan konuklarımız rahatsız edilmiş, teamüllere aykırı, beklenmedik ve özel günümüzün anlamı ile bağdaşmayan bu davranış nedeniyle ev sahibi kurum mensupları da incinmiştir."

        Açıklamada, bu yaşananlar nedeniyle duyulan üzüntü de kamuoyu ile paylaşıldı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ