Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Soma'da maden ocağında facia, 205 işçi hayatını kaybetti, Türkiye'nin kara günü,soma,maden,facia,elektrik kazası,kaza, trafo, Çizmelerimi çıkarayım, sedye kirlenmesin

        Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan kömür ocağı faciasından sağ kurtulan bir işçinin, "Çizmelerimi çıkarayım mı? Sedye kirlenmesin" sözleri sosyal medyada en çok konuşalan konular arasına girdi.

        İşte işçinin yürekleri dağlayan o sözlerine Twitter'da yapılan yorumlardan bazıları

        nil smith

        "Çizmelerimi çıkarayım mı? Sedye kirlenmesin." ah be abim be, öyle haklısın ki şu lanet ülkede sedye kadar değerin yok.

        Hülya Emeç

        Kurtarılan işçi, sedyeye yatırılırken, "Çizmelerimi çıkarayım mı? Sedye kirlenmesin" dedi.

        Didem Üner

        "Çizmelerimi çıkarayım mı? Sedye kirlenmesin." Bunda daha temizi var mı? #GünKömürKarası

        gül erçetingöz

        Çizmelerimi çıkarayım mı? Sedye kirlenmesin."demis ya!Nasil yakti bu cumle beni.Kurban olsunlar sizin kirinize, isinize kurban!!

        Férit Davout

        Kurtarılan madenci "Çizmelerimi çıkarayım mı? Sedye kirlenmesin" diyor, bu insanların ölümü ile dalga gectiler bi de dün

        BEYAZ YAlaKA

        Madenden çıkarılmış madenci ambulansa binerken soruyor "Çizmelerimi çıkarayım mı? Sedye kirlenmesin"Ağlatmayın beni yolun ortasında...

        Eren Türkmen

        kendimi tutayım, tutayım ki ağlamayayım bu olaylara dedim; "çizmelerimi çıkarayım mı? sedye kirlenmesin" diyen maden işçisi son damla oldu.

        Özgür Adam

        #Soma 'da kurtulan bir maden işcisi ;" çizmelerimi çıkarayım mı ? Sedye kirlenmesin. "

        oktay keser

        "Çizmelerimi çıkarayım mı? Sedye kirlenmesin " diyor,enkazdan çıkarılan Emekçi.İnsanın yüreği sızlıyor...

        "İÇERDE 350-400 KİŞİ VAR"

        Soma'dakimadenfaciası sonrası kurtarma çalışmalarına katılanmadenişçisi Sami Kılıç, arama çalışmaları hakkında bilgi verdi. 9 yıldırmadende çalıştığını belirten Kılıç, daha önce böyle bir durumla karşılaşmadığını söyledi.

        Bu tür kazalara karşı eğitim aldıklarını ifade eden Sami Kılıç, "Maske olsa da kurtulması zor. Pano patlayınca elektrik olmuyor, elektrik olmayınca vantilatörler çalışmadığı takdirde hava akımı kesiliyor. Hava akımı kesilince, yaşam ihtimali kesiliyor. Maskeyle 45 dakikada temiz havaya çıkma eğitimi verdiler bize. 1 buçuk kilometreyi 45 dakikada çıkamazsın" dedi. Kılıç, ölü sayısının artabileceğini kaydederken, "Oradaki şef ve amirlerle konuştum. Şu an 350-400 kişi tahmin ediyorlar. Patlama panosuna daha giriş yapılmadı. Oranın hava akımına ulaşıp, oradaki yangını söndürüp o şekilde girme tahmini var" diye konuştu.

        Kılıç, kurtarma çalışmalarına katıldığımadenden 80 ceset çıkardığını ifade ederken, "Cesetler ayrı ayrıydı, 4-5 kişi bir yerde, 10 kişi bir yerde. Girilmeyen patlama olan yerde toplu olabilir" diye endişesini dile getirdi.

        'KARA GÜN' İLGİLİ BİLMENİZ GEREKEN HER ŞEY

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ