Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Soma'daki maden kazası eylemlerine müdahale,Soma maden kazası,Soma maden faciası,Soma maden kazası protestosu,Soma eylemlerine müdahale

        Kadıköy'de dün akşam saatlerinde yaşanan polis müdahalesi sırasında, 22 gösterici gözaltına alındı.

        Soma'daki maden faciasını protesto etmek isteyen yüzleri maskeli bir grup, dün saat 20.00 sıralarında Kadıköy Bahariye Caddesi'nde toplandı. Eyleme izin vermeyen polis ekipleri, göstericileri dağıtmak için biber gazı kullandı. Ara sokaklara kaçan göstericiler ise polise taş, şişe ve havai fişek atarak karşılık verdi. Olaylar sırasında çok sayıda iş yerinde maddi hasar oluştu. Gece saatlerine kadar devam eden müdahale sonrasında, 22 eylemci gözaltına alındı.

        GAZİ MAHALLESİ

        Soma'daki maden faciasını protesto eden gruba, polis tazyikli su ve gaz bombasıyla müdahale etti. Polis ile eylemciler arasındaki olay yaklaşık 4 saat sürdü.

        Sultangazi, Gazi Mahallesi İsmetpaşa Caddesi'nde dün saat 20.00 sıralarında toplanan yaklaşık 300 kişilik bir grup, cadde üzerine çöp konteynerleri ve pazar tahtalarıyla barikat kurdu. Göstericiler daha sonra barikatı ateşe verip, polise taş, misket, molotof kokteyli ve havai fişek attı. Polis de eylemcilere tazyikli su ve biber gazıyla müdahalede bulundu. Yaklaşık 4 saat süren gerginliğin ardından, grup dağıldı.

        TUNCELİ

        Tunceli'de, Soma'daki maden ocağı felaketinde 284 işçinin hayatını kaybetmesini protesto eden bir grup, akşam saatlerinde polis amirliğine taş ile saldırıda bulundu. Göstericilere müdahale sırasında zırhlı araçtan inen Asayiş Şube Müdürü, göstericiler tarafından atılan taşla yaralandı.

        Cumhuriyet Caddesi üzerinde bir araya gelen yüzleri maskeli yaklaşık 50 kişilik grup, Şehit Nahit Bulut Polis Amirliği'ni koruyan TOMA'yı taş yağmuruna tuttu. Göstericilere TOMA ile müdahale eden polis ile grup arasında çatışma çıktı. TOMA'ya molotof atan grup ile polis arasındaki kovalamaca saatlerce sürdü. Polis, göstericilere biber gazı ve tazyikli su ile müdahalede bulundu. Olayların büyümesi üzerine ara sokaklara giren zırhlı araçta bulunan Asayiş Şube Müdürü, araçtan indiği sırada atılan taş ile kafasından yaralandı. Yaralı polis müdürü arkadaşları tarafından Tunceli Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

        Çevik Kuvvet'in ara sokaklarda kovaladığı göstericilerden biri gözaltına alındı.

        Olaylar devam ediyor.

        ANKARA

        Ankara'da Ziya Gökalp Caddesi üzerinde toplanan ve Soma'da yaşanan maden faciasını protesto eden gruba polis müdahale etti. Göstericilere su, biber gazı ve plastik mermiyle müdahale edilirken, 50'ye yakın gösterici gözaltına alındı.

        Ankara’da gün boyu Manisa'nın Soma İlçesi'nde meydana gelen maden kazasındaki ölümleri protesto eden gruplara çevik kuvvet müdahale etti. 18.30 sıralarında Ziya Gökalp Caddesi üzerinde Soma’daki maden kazasını protesto etmek için toplanan grup, caddeyi trafiğe kapattı. Göstericilere dağılmaları yönünde uyarı yapan polis ise gruba tazyikli su, biber gazı ve plastik mermi ile müdahale etti. Polisin müdahalesi eylemciler, taş ve havai fişekle karşılık verdi. Olaylarda 50’ye yakın göstericinin gözaltına alındığı öğrenildi.

        Kızılay’daki ara sokaklarda polis ile göstericiler arasındaki çatışmalar sürüyor.

        ADANA

        Adana'da Soma'daki ölümleri protesto etmek amacıyla toplanan gruba polis müdahale etti.

        Akşam saatlerinde sosyal paylaşım siteleri üzerinden organize grup Atatürk Parkı'ndaki Atatürk Anıtı'nın önünde toplandı. 19.00 sıralarında Atatürk Caddesi'nden Uğur Mumcu Meydanı'na yürümek isteyen gruba polis izin vermedi. Bu sırada polis megafonla gruba dağılmaları yönünde uyarıda bulunmasına rağmen bazı kişiler ellerindeki bayrakların sopalarıyla polise saldırdı.

        Polis araçlarından sık sık yürüyüşün kanunsuz olduğu anons yapıldı. Bunun üzerine polis gruba biber gazi ve gaz bombalarıyla müdahale etti. Parkın içine dağılan kalabalığa polis Ziya Paşa Bulvarına kadar kovaladı. Bu sırada parkta kaçan gruptan bazıları polise taşlarla saldırdı.

        BOLU

        Türkiye'yi yasa boğan Soma'da yaşanan maden faciasını protesto eden öğrencilerle karşıt görüşlü öğrenciler arasında kavga çıktı. Çevik Kuvvet ekipleri öğrencilere jop, biber gazı ve TOMA ile müdahale ederken, 2 öğrenci ile 1 polis memuru yaralandı.

        Türkiye, Soma'da yaşanan acı olayın yasını tutuyor. Yurdun çeşitli illerinde ise yaşanan olaylar protesto edilmeye devam ediliyor. Bolu'da da Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nin aktivite merkezi önünde toplanan yaklaşık 200 öğrenci, yaşanan faciayı protesto etti. Kültür Merkezi önüne kadar gelen öğrenciler burada polis barikatı ile karşılaştı. Barikatı aşmaya çalışan öğrencilere Çevik Kuvvet ekipleri biber gazı ile müdahale etti. Karşıt görüşlü öğrenciler protestocularla birbirine girdi. Emniyet güçlerinin ayırdığı öğrenciler bölgeden uzaklaştırıldı. Çıkan olaylarda yaralanan 2 öğrenci ile 1 polis memuruna olay yerinde bulunan sağlık ekipleri müdahale etti.

        Eylemi sonlandıran öğrenciler, akşam saat 20.00'de Kent Meydanı'nda geniş katılımlı bir eylem daha yapacaklarını belirtti.

        MERSİN

        Soma'daki maden faciasını protesto etmek için eylem yapan ve yolu trafiğe kapatıp taş atan gruba polis müdahale etti.

        Forum AVM önünde toplanarak yolu trafiğe kapatan grup, GMK Bulvarı'nda ellerindeki dövizlerle sloganlar atarak, İnönü Bulvarı'ndaki AK Parti Yenişehir ilçe binasına doğru yürüyüşe geçti.

        Burada önlem alan güvenlik güçlerine taş, bilye ve maytap atan gruba, polis dağılmaları yönünde uyarılarda bulundu. Eylemlerine devam eden gruba polis müdahale etti.

        Yola çöp konteynerleriyle barikat kurup, taşlı saldırıda bulunan gruba, biber gazı ve plastik mermi atıldı. Kentin ara sokaklarına dağılan bazı kişiler, ekipler tarafından gözaltına alındı.

        Ara sokaklara dağılan gruplardan bazı kişiler, çöp konteynerlerini devirip trafiğin aksamasına neden oldu.

        MUĞLA

        Muğla'nın Menteşe ilçesinde Soma'daki maden faciasını protesto eyleminde sokak aralarına barikat kuran gruba polis müdahale etti

        Çoğunluğu üniversite öğrencisi olan grup, yaşanan maden faciasını protesto etmek için Kötekli Mahallesi'nde toplandı. Sıtkı Koçman Caddesi üzerinde toplanan yaklaşık 200 kişilik grup, ara sokaklara barikat kurdu. Polisin dağılın ihtarlarına uymayan ve yolu araç trafiğine kapatan gruba polis, TOMA ve biber gazı ile müdahale etti. Kısa süreli yaşanan arbedenin ardından grup ara sokaklara dağılırken, yaklaşık 20 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

        Yaşanan arbedenin ardından mahallede iki TOMA, bir panzer ve akrep ile çok sayıda çevik kuvvet ekibi tedbir aldı.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ