Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika İşte Ağrı seçim sonuçları Ağrı'da BDP önde Ağrı'da AK Parti mi BDP mi?,

        Ağrı’da 30 Mart’ta da Ak Parti ile BDP arasında büyük çekişmeye sahne olan, itirazlar nedeniyle Yüksek Seçim Kurulu tarafından iptal edilmesi nedeniyle dün yenilenen belediye başkanlığı seçimini resmi olamayan sonuçlara göre, BDP'nin adayı Sırrı Sakık kazandı. Sakık, Ak Parti adayı Hasan Arslan’a yaklaşık 5 bin oy fark yaptıklarını açıkladıktan sonra BDP’liler kutlamalara başladı.

        "A'DAN Z'YE BARIŞ İSTİYORUZ"

        Sandıkların tamamı açılmadan CNN Turk’e açıklamalarda bulunan BDP’nin adayı Sırrı Sakık, zaferini ilan etti. Sakık, şunları söyledi:

        “30 Mart’ta da halkımız iradesini beyan etmişti. Bir kez daha tekrar etti. Kazası belasız bir seçim atlattık. Kenti germeye çalıştılar. Halk iradesini bir kez daha ortaya koydu. Burada kazanan aslında barış olmuştur. Acının coğrafyasını halkımızla birlikte barışın coğrafyasına dönüştürmek için görev talep ettik. Barışı çok önemsiyoruz. Birileri üzülüyorsa barış karşıtlarıdır. A’dan Z’ye barış istiyoruz. Barış aktörleri bu süreci kazasız belasız şekilde ete kemiğe büründürmüştür. Bugünkü sonuç da barışın zaferidir. Ağrı’da önemli bir mesaj vardı. Ağrı, ‘Demokratik siyasetin önündeki engelleri kaldırın’ diyor.

        ‘Projesi olmayan tek belediye başkan adayıyım’ demiştim. Halk da inandı. Önce önümüzü göreceğiz. Bu kentin imkanlarıyla bu kente ne yapılabilir, onu konuşacağız. “

        BDP'LİLER SEÇİM ZAFERİNİ KUTLADI

        Mahalli seçimlerin yenilendiği Ağrı'da, Sırrı Sakık'ın seçimi kazandığını iddia eden yüzlerce BDP'li sevinçgösterilerinde bulundu.

        Erzurum Yolu üzerindeki Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) seçim bürosu önünde toplanan kalabalık, kutlamalara başladı. Araçların şehir turu attığı Ağrı'da, resmi sonuçların açıklanmasını beklemeyen BDP'liler, partililerin adayı Sırrı Sakık'ın resminin bulunduğu kıyafetlerle kutlama yaptı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ