Habertürk
    Takipte Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Piyasaya çıkış tarihi, prototipi, kamerası, boyutu derken iPhone5 dedikoduları yine hepimizi sersem etmiş durumda... Her geçen gün 'en doğru' tarihi 'en güvenilir' ve en 'açıklanamayan' kaynaktan aldığı bilgiye göre ilan eden bloglar, web siteleri ve gazetelerin omuzlarına binen iş yükünü hafifletmek için, Huffington Post Teknoloji yazarı Jason Gilbert bir 'taslak!' hazırlamış. Parantez içindeki alanları gönlünüzce doldurup eşe dosta yayabilir, ve hatta tarihi tutturmanız halinde kahraman ilan edilebilirsiniz.

        Rastgele!

        ***********

        iPhone 5 'in piyasaya sürüm tarihi (X anma günü/Y bayramı) olabilir mi?

        (Buraya teknoloji blog ad ya da gazete adı yazın)'e gore ,Apple'ın son model iPhone 'u (?) ayında satışa çıkacak . Yayıncı kuruluş bu bilgiyi (Apple/AT&T/NASA vs…)'dan (Taslakları gören/Çok fena gizli belgeleri ele geçiren vs...) gizli bir kaynaktan aldığını söyledi. iPhone 5--ya da kimilerine göre iPhone 4s-'in 8 megapiksellik kamerası, daha geniş bir dokunmatik ekranı olacağı ve muhtelemen (4G uyumluluğu/daha hızlı A5 işlemci/jakuzi/masaj vs...) özelliklerine sahip olacağı düşünülüyor.

        iPhone 5 ile ilgili dedikodular, pek çok sitenin de müdahil olmasıyla bir hayli ısınmış durumda. Bu haftanın başında, Apple blogu (Apple ile ilgili herhangi bir blog) (San Francisco, Kaliforniya/Wuhan, ÇİN ya da X bir şehir)'den kimliği açıklanamayan bir kullanıcının gönderdiği ve aslında pek de net olmayan iPhone5 prototipine ait olan fotoğrafları yayınladı. Yine bu hafta başında (Telaffuzu mümkün olmayan bir internet sitesi adresi) sitesinde yer alan ve (Japonca/Sanskritçe ya da artık var olmayan bir dilde) yayınlanan gazetedeki bir habere göre Apple'ın (40 milyon ya da 389 trilyon) adet yeni iPhone5s siparişi verdiği söyleniyor.

        Eğer bu son dedikodular doğru çıkarsa, yeni iPhone5'in (Ocak?/Kasım?/Temmuz mu?)'ta çıkacağını iddia eden diğer haber kaynaklarının bu tezleri de çürütülmüş olacak. Biz yine de, daha önce (iPad2/iPhone4/Commodore64)'in piyasaya sürüm tarihlerine en yakın tahminleri yürütmüş olan bu kaynağa güveniyoruz.

        Her zaman olduğu gibi Apple çalışanları bu dedikodular ile ilgili bir açıklamada bulunmadılar.

        Bu haberin doğruluğunu zaman gösterecek elbette… Yine de emin olduğumuz bir şey var; o da iPhone5'in kesin çıkış tarihini doğru bilmeye çok ama çok yaklaşmış olduğumuz.

        Tüm iPhone ve Apple ile ilgili en doğru haberler ve son dedikodular için sitemizi (buraya sitenizin adını yazın) ziyaret etmeyi ihmal etmeyin.

        ***********

        Gözde S. Kadıoğlu

        gozde.kadioglu@gmail.com