Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Asya-Pasifik İnsan yiyen Kaplan aranıyor!

        Daily Mail'in haberine göre Hindistan'ın Maharaştra eyaletindeki Bramhapuri bölgesinde 4 kişiyi öldüren 4 kişiyi de yaralayan kaplanı arama çalışmaları sürüyor.

        TEMMUZDA YAKALANIPDOĞAYA SALINMIŞTI

        Temmuz ayında iki kişiyi öldürüp dört kişiyi yaraladıktan sonra yakalanan ve serbest bırakılan iki yaşındaki dişi kaplan, geçtiğimiz günlerde iki kişiyi daha öldürdükten sonra birinin etini yediği tespit edilince Hindistan'da infial yarattı.

        Hindistan Orman Bakanlığı yetkilisi, "Silahlı güçler umutsuzca, Orta Hindistan'da dört kişiyi öldürüp "insan eti yiyen" kaplanı yakalamaya çalışıyorlar." ifadelerini kullanırken Temmuz ayında Bor Wildlife Sanctuary hayvanat bahçesine getirilen kaplanın serbest bırakıldığını belirtti.

        ÖLDÜRÜLMESİ İÇİN MAHKEME KARARI ALINDI

        REKLAM

        Geçtiğimiz hafta kaplan tarafından öldürülen kadının etinin yendiğini gören yetkililer harekete geçerek mahkeme kararı almak için başvuru yaptı. Yerel bir mahkeme, kaplana karşı "Kala" adını verdikleri öldürme emrini onayladı.

        Pench Tiger Reserve adlı kaplan merkezinin müdürü Rishikesh Ranjan ise, 'Dört kişiyi öldürdü, dört kişiyi de yaraladı. Onu vurabiliriz ancak yakalamak ve sakinleştirmek istiyoruz " ifadelerini kullanırken, yetkililerin kaplanları GPS kullanarak izlediğini ve mümkün olan en kısa sürede onu yakalamak istediklerini, çünkü "köylüler arasında panik yarattığını" söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ