KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

Barack Obama

Barack Hussein Obama, 4 Ağustos 1961 tarihinde Amerika Birleşik Devletleri'nin Hawaii eyaletinde bulunan Honolulu kentinde dünyaya gelmiştir. Cakarta'da ilk okul öğretimini gördükten sonra 1979'da liseyi bitirinceye kadar büyük annesi ve dedesiyle yaşayan Obama, liseden mezun olduktan sonra Los Angeles'taki Occidental College'da üniversitenin ilk iki sınıfını okur ve ardından New York'ta bulunan Columbia Üniversitesi'ne geçiş yapar.

1983'te Siyasal Bilimler bölümünden mezun olan Obama, 1988'de Harvard Üniversitesi'nde Hukuk Fakültesi'ne girer ve 1991 yılında avukatlık diplomasını alır.

1992 yılında 12 yıl boyunca Chicago Üniversitesi'nde Hukuk Fakültesi bölümünde Anayasa Hukuku dersleri verir ve çeşitli avukatlık firmalarında çalışır. Ardından 1996'da İllinois'in eyalet senatosuna seçilerek siyasi hayatını başlatır. 1998 ve 2002 seçimlerinde eyalet senatosuna tekrar seçilen Obama, 2000 yılında ABD Temsilciler Meclisi'ne girmek için Demokratik Parti ön seçimlerine katılsa da kazanamaz.

2004'te ABD Senatosu'na adaylığını koyan Obama, %70'lik bir oy ile seçilir ve 2004'te ABD Başkanlık seçimleri esnasında Demokratik Parti kurultayına yaptığı etkileyici konuşma ile tanınan bir isim haline gelir. Televizyonda ülke çapında canlı yayınlanan konuşması birçok kişiyi etkiler.

2008'deki ABD Başkanlık Seçimleri'nde oyların %52'sini alarak Amerika Birleşik Devletleri'nin 44. Devlet Başkanı olan Obama, son 30 yıl boyunca Demokrat Parti'nin kazanamadığı eyaletlerde başarı elde eder.

2012 ABD Başkanlık seçimleri'nde tekrar seçimi kazanan Obama, 2016 ABD Başkanlık Seçimleri'nde yeniden aday olmaya hakkı olmadığı için koltuğunu seçilmiş başkan olan Donald Trump'a devretmiştir.

Barack Obama Haberleri