KATEGORİLER

Yazının devamını okumak için tıklayınız...

Ankara

Ankara, Türkiye'nin en kalabalık ikinci şehri ünvanını taşıyan ve aynı zamanda Türkiye'nin başkenti olan şehirdir. Türkiye'nin ortasına doğru merkez bir konumda yer almaktadır.

Büyük bir bölümü İç Anadolu Bölgesi'nde yer alan Ankara şehrinde 2015 nüfus sayımlarına göre 5 milyon 270 bin 575 kişi yaşamaktaydı. 13 Ekim 1923 tarihinde Anakra şehrinin başkent olarak ilan edilmesinin ardından şehir hızla gelişmiş ve nüfus artmıştır.

Ekonomisi ağırlıklı olarak ticaret ve sanayi barındırır. Tarım ve tarım üzerinde yatırım yapan kişiler doğu bölgesindeki şehirlere göç etmiştir ve hayvancılık çok az miktarda yapılmaktadır.

Nüfusun yaklaşık dörtte üçü hizmet sektöründe, siyasi ve politik kurumlarda ve memuriyette çalışmaktadır. Dörtte birlik kessim ise sanayi ve tarım alanında çalışmaktadır. Şehirde sanayi özellikle tekstil, gıda ve inşaat alanında yoğunlaşmıştır.

Şehirde Türkiye Büyük Millet Meclisi, Anıtkabir, Kuvvet Komutanlıkları, Bakanlıklar, Parti Genel Merkezleri ve daha birçok yapı bulunmaktadır.

Şehir toplamda 25 ilçe barındırmaktadır.

Ankara Haberleri