Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Özel Röportajlar Çağatay Akman: ‘Şarkıyı başkası söylese tutmazdı’

        Çağatay Akman 1 ay önce yayınladığı şarkısı ‘Gece Gölgenin Rahatına Bak’la şu anda 106 milyonluk bir izlenme rakamının sahibi olan, 18 yaşında genç bir müzisyen. Şarkı yayınlandıktan kısa bir süre sonra Youtube’da trend videoların zirvesine çıktı ve müzik platformu Fizy’de ocak ayında en çok dinlenen şarkı oldu. İlk şarkısıyla büyük bir çıkış yakalayan Çağatay Akman’la röportaja giderken nasıl biriyle karşılaşacağımın merakı içindeydim. Doğma büyüme Zeytinburnulu olan Çağatay, doğal ve samimi biri. Klipte bile bunu bozmak istememişler. Röportajın başındaki resmiyet ortalara doğru yerini samimiyete bırakınca bana “Abla” demeye başladı. Artık kimse bir şeyleri başarmak için büyümeyi beklemiyor. Ünlüler dünyası genç isimlere “Merhaba” diyor.

        REKLAM

        ‘HERKES ÖYLE DESE DE RAP YAPMIYORUM’

        Ne zamandır müzik yapıyorsun?

        Yaklaşık 5 yıldır müzik yapıyorum

        Bir anda herkesin merak ettiği, 106 milyonluk bir dinleme rakamına ulaşan biri oldun. Ne hissediyorsun?

        Sokakta filan görünce insanlar tanıyor. İnsanların seni tanıması ve sevmesi güzel bir his. Bizim bir grubumuz vardı, Amacı Olmayan Grup (AOG). Türkiye’nin en büyük grubu. Orada da troll cover’lar yapıyordum ve troll cover’larla büyük bir kitleye sahip oldum. Birçok sosyal medya fenomeniyle arkadaş oldum. Çok büyük kitleler tarafından takip edilmeye başlandım. Bu süreçte de kendi şarkımı çıkarma fikri oluştu.

        Müziğini nasıl tanımlıyorsun?

        Evrensel müzik yapıyorum. Herkes rap diyor ama rap değil. Ritmik müzik, rap yapmıyorum sesimi kullanabiliyorum. Ritmik şiir rap’te düz okunuyor. Şarkı biraz akıcı olduğu için rap diyorlar. Ben her tarz söyleyebiliyorum. Elimden geldiği kadarıyla bütün tarzları söylemeye çalışıyorum.

        REKLAM

        ‘Gece Gölgenin Rahatına Bak’ şarkısının hikâyesi nedir?

        kâyesi nedir? Bir arkadaşımla birlikte çıkaracaktık ama o rap söylediği için ben tek çıkardım. Özel bir hikâyesi yok. Yazan arkadaşımın zor bir hayatı vardı. Oradan çıkan sözler.

        İnsanlar bu şarkıyı neden bu kadar sevdi?

        Sözlerin altyapıyla uyumlu olmasını sevdiler. Tekerleme gibi.

        ‘AKLIMDA SANATÇI OLMAK VAR’

        ‘Gece Gölgenin Rahatına Bak’ şarkısı herkesin diline dolandı. Bu, şarkının başarısı mı? Bundan sonrasında bu başarının devamını getirebilecek misin?

        Şarkı 15 saniyelik tanıtımını yaparken bir haftada 1 milyon izlenme rakamına ulaşmıştı. Bu şarkıya 20 milyonluk bir kitleyle girdim. İnsanlar şarkıyı beğendi ama bu şarkıyı başkası söylese tutmazdı. Bu şarkıyı sadece benden bekliyorlar.

        Bundan sonrası için yeni şarkı hazır mı?

        REKLAM

        Bu ay ‘Gece Gölgenin Rahatına Bak’ın 9 farklı remiks versiyonunun bulunduğu ve bir de düet yaptığım bir şarkının olduğu bir single çıkaracağım.

        Gelecekle ilgili planın nedir? Henüz 18 yaşındasın eğitimine devam edecek misin?

        Eğitime ara verdim. Lisede 2 sene kalınca atılmıştım ama sözleşmemde okulumu bitirme maddesi var. Aklımda sanatçı olmak var.

        Hayran kitlenin büyük bir bölümü senin gibi gençlerden oluşuyor. Onlara rol model olmak, bir figür haline gelmek sende bir sorumluluk oluşturdu mu?

        ikkat ediyorum. Okuldan atılıp benim gibi olmaya çalışmasınlar. Biraz baht biraz da şans ama gerçekten çok uğraştım, emeğimin karşılığını da aldım.

        ‘Tanımadığımız kişiler bir anda akrabamız oldu’

        Şarkı patlayınca çevrenin tepkisi ne oldu?

        Herkes gurur duydu. Tanımadığımız kişiler bir anda akrabamız oldu.

        Öncesinde yaptığın müziği beğenmeyenlerin tavrı değişti mi?

        Benim ailemde öyle bir şey olmadı. Herkes müziğimi beğeniyordu. Arkadaş ortamında da “Gitarını kap gel, şarkı söyleyelim” derlerdi. “Başımızı ağrıttın” diyen kimse olmadı. Babam bana çok destek verdi. Gittiğim gitar kursunun yıl sonu gösterileri oluyordu. Babam bundan 6 ay önce “İlk konserine çıktığın zaman, sahnede ışık yüzüne vurduğunda senin sanatçı olacağını anladım” demişti. Ailem bana hep destek veriyor. Babam bilgisayarı açıp kapamayı bilmez. O yüzden sosyal medya fenomenliği onun için bir anlam ifade etmiyordu. Ama televizyonda beni gördüğünde başardım, kendimi ispat ettim.

        REKLAM

        Kızların ilgisi güzel ama ilgilenmiyorum’

        Birçok kız hayranın var. Bu ilgiden memnun musun?

        Kızların ilgisi güzel ama ilgilenmiyorum. Ben bu işi sevdiğim için yapıyorum.

        Popüler olmak güzel değil mi?

        Bu önceden de vardı. 3 sene öncesine bakarsak ilk başlarda zor oluyordu ama artık alıştım. İnsanların size ne için yazdığını anladığınız zaman kullanılmak istemiyorsunuz.

        Sevgilin var mı?

        Yok. 6-7aydır yalnızım.

        Babam ‘Ya popçu olacaksın ya topçu’ diyordu

        Bu aralar en çok dinlenen isimlerinden birisin. Peki sen kimleri dinlersin?

        Kendimi dinlerim. Açıyorum ses kaydını, gitar çalıp söyleyip dinliyorum. Genelde arabesk müzik dinlerim. Müslüm Gürses’in sesine hayranım.

        Müzik dışında nelerle ilgileniyorsun?

        Eskiden futbol oynuyordum. Babam “Ya popçu olacaksın ya topçu” diyordu. Popçu oldum. Kendi isteğimle futbolu bırakıp gitara başladım.

        REKLAM

        Oyuncu olmayı düşünür müsün?

        Güzel olabilirdi. Liseliyi oynamak isterdim. Arka sırada serseri bir karakteri canlandırmak isterim.

        Okul hayatında öyle biri miydin?

        Evet serserilik vardı ama yaşıma göre. Lise projesinde oynamak isterdim. Lise hayatını tadamadım. Aradan çıkarırdım onu da.

        ‘Basamak basamak çıkmak yerine üstten çıkmak istedim’

        Yetenek yarışmalarına katılmayı, çıkmayı hiç düşünmedin mi?

        Bir yetenek yarışmasına gittiğiniz zaman, ileride büyük bir sanatçı olsanız bile o hep isminizin başında kalıyor. Basamak basamak çıkmak yerine direkt üstten çıkmak istedim. Bunu da başardım sanıyorum. Birinci olup maddi şeyleri görünce artık rahat oluyorsun.

        Sen maddi açıdan rahata ulaştığında şimdiki halini koruyabilecek misin?

        Ben değişmem. Evim değişmedi, değişmez. Doğma büyüme Zeytinburnuluyum. Rahatlamak müziğimi his olarak etkiler. Çok borçlandıysam depresyona girerim. Güzel şeyler olursa iyi hissederim. Bu da şarkılarıma yansır. Genelde hareketli parçaları, üzücü değil de neşeli şarkıları söylemeyi seviyorum. İkinci şarkı da öyle olacak. Yaşım çok genç, ölümden bahsetmek olmuyor.

        Neziha KARTAL / HT MAGAZİN

        REKLAM
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ