Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Röportajlar İrem Derici: "Yaşlı anne olmak istemiyorum"

        HT MAGAZİN / Neziha KARTAL

        Yeni single’ı ‘Değmezsin Ağlamaya’ şarkısıyla yine zirveyi hedefleyen İrem Derici, “Neden albüm çıkarmıyorsunuz” sorusuna “Salak mıyım albüm yapayım. Albüm doldurmalık şarkıya neden emek sarf edeyim. Ben hit olduğuna inandığım şarkıyla çıkarım. Albümü Sezen Aksu yapsın” cevabını verdi.

        Son dönemde yaptığı şarkılar kadar sosyal medyadaki paylaşımlarıyla da dikkat çeken İrem Derici, yeni single’ı ‘Değmezsin Ağlamaya’ ile hayranlarının karşısına çıktı. ‘Kalbimin Tek Sahibine’ şarkısının Youtube’da 120 milyon izlenme sayısı ile Türkiye’nin en çok seyredilen videosu rekorunu elinde bulunduran Derici, “Her gece kâbus görüyorum. ‘Değmezsin Ağlamaya’ ikinci sıraya düşüyor. İkincilik kâbusum çünkü önceki işim 31 hafta birinci kaldı” diyor.

        Türkiye’de bir yetenek yarışmasından çıkıp kalıcı olabilen nadir isimlerden birisiniz. Yarışma sizin başarınızda ne kadar etkili oldu?

        Yarışma olmasa daha da iyi olurdu. Ben yarışmada tanınmadım. Rakiplerim Orhan Gencebay söylerken ben Michael Jackson söylüyordum. Yarışmaya katılma amacım babama bir şeyleri kanıtlamaktı. Yarışma olmadan da ben bu başarı grafiğini çizerdim.

        Babanızın sizin için harcadığı para da çok konuşuldu...

        Ortalıkta dönen “Milyonlar harcadı” tarzı şeyler alakasız. Bugüne kadar bir tane klibime para vermedim. Hepsini babamın arkadaşları çekti. Gidip bestecisine 50 bin lira verip şarkı yaptırma durumum da yok.

        ‘Değmezsin Ağlamaya’ şarkısı da internette bilinen bir şarkıydı. Genelde bu tarz şarkı mı seçiyorsunuz?

        Yine Hüseyin Boncuk’un internetten paylaştığı şarkılardan biri. ‘Sevgi Olsun Taştan Olsun’ da yine onun şarkısıydı. Bu şarkılar daha önce bir albümde olan şarkılar değil. İlk şarkım Melih Kibar şarkısıydı, ikincisi Sezen Aksu. Aynı şarkıyı döndürüp döndürüp bin kişi söylüyor. O zaman cover da yapmasın kimse.

        Bu aralar herkesin dilinde “Hit şarkı çıkmıyor” sözü var ve sürekli eski şarkıların cover’ları piyasaya çıkıyor...

        Benden çıkıyor valla. Daha ne yapayım 120 milyon tıklanmış şarkım var. Bende iki tane cover var, biri Neşat Ertaş’ın türküsü, diğeri ‘Nazende Sevgilim’. Onları da kendimiz için koyduk. Cover’ları patlamamış şarkılara yapmıyorlar. Zaten o şarkı patladıysa yorumcusuyla patladı daha ne yapabilirsin. Teoman’ın şarkısını Müslüm Gürses’in söylemesinden bahsetmiyorum ama pop şarkıyı alıp başka bir popçuya okutunca niteliksiz bir şey oluyor.

        Daha ikinci single’da Sezen Aksu şarkısı okudunuz. Bu birçok insan için hayalken nasıl oldu?

        O benim dönüm noktam. Neşet Ertaş’ın ‘Neredesin Sen’ türküsünü söylemiştim. Onun anısına sadece dijital platformda yayınladığımız bir şarkıydı. Onu dinlemiş “Ne ilginç sesi var bu kızın, şu şarkıyı bir söylesin” demiş. Haber geldiğinde vapur bekliyordum oturdum ağladım. Bana “Deli” diyor. Telefonla konuşuyoruz yüz yüze tanışamadım. Karşısında ben gibi olmak istiyorum. “Sezen Hanım” deyip kekelemek istemiyorum. Ona da böyle söylüyorum “Sen de ayrı bir manyaksın” diyor.

        Hüseyin Boncuk’la nasıl buldunuz birbirinizi?

        Babam internetten buldu. Şu an elimde 15 tane şarkısı var. Yeni Kayahan-Nilüfer ikilisi olacağız.

        Sahne şovları ve danslarla sahnenizi renklendirmeyi düşünüyor musunuz?

        Niye? At hırsızı gibi giyinip, üzerime pelerinler takıp çıkınca ne olacak? Ben yıllarca Latin dansları eğitimi aldım ama benim yaptığım şeyler dans değil. ‘Zorun Ne Sevgilim’de kendimi boğazlıyorum. Benim işim insanları irite etmek. Diğerleri de dans etmesinler zaten. Türkiye’de bir Atiye var ve mükemmel dans ediyor. Bir de yılların Yonca Evcimik’i vardır. Türkiye’de onların dışındakilerde dans eğreti duruyor.

        Bugüne kadar single yaptınız. Albüm düşünceniz var mı?

        Toplama yaparım ama onu da albümden saymam. Eskiden albüm mü vardı? Plağın bir yüzünde bir şarkı öbür yüzünde bir şarkı olurdu. Salak mıyım ben albüm yapayım. Hem para kaybı, hem de albüm doldurmalık şarkıya neden emek sarf edeyim. Ben hit olacağına inandığım şarkıyla çıkarım. Benden sonra herkes single yapmaya başladı. Daha sizin kitleniz yok albümünüzü kim alır? Albüm yapacağına hit yap. Albümü Sezen Aksu yapsın.

        "Yaşlı anne olmak istemiyor"

        Nasıl bir ailesiniz?

        Piyasada 20 yıldır ‘arıza’ diye bilinen bir adamla evliyim. Bir köpeğimiz var, o da zaten köpeğe benzemiyor. Balıkla kurbağa arası bir varlık gibi. Hayattan keyif alarak yaşıyoruz.

        Hamile misiniz?

        Rıza benden daha çok istiyor. Ben de yaşlı anne olmak istemiyorum. Kariyer kariyer diye bekletip 40 yaşımda doğurmak istemiyorum. Muhtemelen çocuk sırtımda sahneye çıkarım. Evlilik yıldönümümüzde çalışmalara başlayıp 2016’da çocuk sahibi oluruz inşallah.

        Eşinizin Ece isminde bir kızı var. Onunla aranız nasıl?

        Ben de ayrı anne baba çocuğu olduğum için onun ayakkabılarına kendi ayaklarımı sokabiliyorum. Çocuğu o bizden çok istiyor. “Yeter artık kardeş istiyorum” deyip duruyor. Bizim yanımızda o da kafayı yedi.

        Kendinizi magazin dünyasının içinde hayal eder miydiniz?

        Hiç aklımdan geçmezdi. Zaten pop müzikle söylemeye başlayınca tanıştım. Ben yıllarca caz ve rock söylüyordum. “Ben nasıl Türkçe şarkı söyleyeceğim” diye sızlanıyordum. Eskiden “Pop nedir ya 3 tane sözle şarkı mı yapılır” diyordum ama içine girdikten sonra nasıl bir girdap olduğunu anladım.

        Sonra neden pop müziğe geçtiniz?

        Kendi şarkılarımla çıksam bin kişi ancak dinleyecekti. Benim egom bunu kaldıramazdı. Pop müzik ile milyonlara ulaşabilirdim ki öyle de oldu. Ben bundan sonra başka hiçbir müzik yapmam. Ben popçuyum.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ