Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Röportajlar "İç dünyamda çok kırılgan bir kız çocuğuyum"

        HT MAGAZİN / Ece SARUHAN

        ÇOK güzel bir kadın. Tanıdıkça, yakınlaştıkça daha da güzelleşenlerden. İçi de dışı kadar güzel olanlardan, sayılı ‘içi dışı bir’ler var ya bu hayatta; onlardan... Birkaç yıldır tanıyoruz Begüm Kütük Yaşaroğlu ile birbirimizi. Dost meclislerinde çok karşılaştık, tesadüfi buluşmalarımızda başta tiyatro çeşitli konularda ayaküstü sohbetlere daldık. Tabii tadı damağımda bu sohbetler beni kesmedi. ‘Çalıkuşu’ dizisinde Neriman karakterini canlandırmaya başladığı günden beri Begüm ile bir araya gelip uzun uzun konuşabilmek dileğimdi. Hal böyleyken bizimkisi benim için röportaj bahane sohbet şahane tadında bir buluşma oldu. Yerinde duramayan biri Begüm, Bebek Parkı’ndaki fotoğraf çekimimiz sırasında çocuk gibiydi. Neşeli, eğlenceli, hepsinden önemlisi samimi. Bakın pırıl pırıl enerjisiyle bana neler söyledi...

        ‘HAYATIMIN ÖNCELİĞİ GÜZELLİK DEĞİL’

        'Çalıkuşu' hepimizin ezbere bildiği romanlardan biri. Yıllar önce ekrana uyarlandığında da çok ses getirmişti. Aydan Şener ile Kenan Kalav'ın başrolleri paylaştıkları o dizinin başarısı düşünüldüğünde, 'Çalıkuşu'nu yeniden ekrana taşımak risk miydi?

        O dizi hepimizin Aydan Şener'e aşık olma sebebimizdir. Keza Kenan Kalav'a aşıktık, bayılarak izlerdik. Ben Türkan Şoray ile Kartal Tibet'in rol aldıkları sinema filmini de çok severim. Bu kadar güzel örnekler varken, açıkçası diziye başlarken "Biz de bu kadar iyi bir iş çıkarabilecek miyiz?" diye düşündüm. Biraz korkuyordum ama hikayeden kostümlere her şey o kadar titiz bir çalışmanın ürünü ki zamanla korkum yerini büyük bir mutluluğa bıraktı. Ben mutlu olmadığı yerde duramayanlardanım. Bizim sette her şey çok pozitif. Yönetmenlerimiz Çağan Irmak ve Doğan Ümit Karaca çok iyi birer hikaye anlatıcı. Bize huzur, keyif ve konfor sağlıyorlar. Biz de bu ortamda ne yapabiliyorsak daha fazlasını yapma şevkiyle çalışıyoruz.

        Neriman dizinin Kamran ile Feride'nin arasına giren kötü kadını gibi görünse de ben onun kötü değil aşık bir kadın olduğunu düşünüyorum. Aşk insanı çıldırtabilir, Neriman da bunun örneğidir. Sen ne dersin?

        Aynen katılıyorum sana. Kitapta Neriman'ın anlatıldığı kısım çok kısıtlı. Dizide ana karakterlerden biri olduğu için onun dönüşümlerini çok iyi görebiliyoruz. Ben her gün yeni bir şey öğreniyorum Neriman ile ilgili ve bu keşif durumu çok hoşuma gidiyor. Kendi dönemi için marjinal bir kadın. Kamran'la tanışana kadar erkekleri hep kullanmış ama ona aşık oluyor. Kamran'ı Feride'ye kaptırma ihtimali onu çıldırtıyor. Çok güzel bir kadın, her şeyi fiziksel özellikleri sayesinde yapabildiğinin farkında. Bu yüzden en büyük kaygısı yaşlanmak. Kamran onun için gençlik iksiri gibi, Kamran ona baktığında kendini çok güzel hissediyor. Onu Feride'ye kaptırmak Neriman için yaşlandığı anlamına geliyor. Bu yüzden de hırçınlaşıyor.

        Sen de çok güzel bir kadınsın. Yaşlanmaktan korkuyor musun?

        Çok teşekkür ederim ama ben hiçbir zaman güzelliğimin farkında değildim. Hayattaki önceliğim hiçbir zaman fiziksel özelliklerim olmadı. Güzel olduğum söylendiğinde annem hep "Herkes güzel, şansı güzel olsun" derdi. Çocukken ablam bana timsah burunlu diye takılırdı. Bizim ailede her zaman iç güzellik önemliydi. Hiçbir zaman aynaya bakıp da "Aman ne kadar güzelim" demedim ben.

        'DUYGUSAL BİR ERKEK FATMA'YIM'

        Güzellik bu sektörde bir avantaj değil mi peki?

        Bazen evet ama bazen de devantaj oluyor. Mesela bir proje gelir, sen partnerinden biraz daha iddialı duruyorsan senden vazgeçebilirler. Ben anne tarafından Boşnak, baba tarafından Arnavut'um. Melez bir yapım olduğu için ekranda çok renkli duruyorum. Kimse bana köylü kızını oynatmıyor, hep güçlü ve şehirli kadın rolleri geliyor. Arada çılgın yönetmenler de çıkıyor tabii. Mesela 'Mar' filminde taşralı diş hekimin oynadım, pek çok ödül aldık.

        İnsanların Neriman'a tepkisi nasıl?

        Ben Neriman sürekli entrikalar çevirdiği için bana kızacaklarını düşünüyordum ama aksine sokakta yanıma gelip, "Neriman Kamran'a bakarken yüzünde o kadar masum bir ifade var ki kızamıyoruz" diyorlar. Hayatımda ilk defa bu projede oyuncu arkadaşlarım telefon edip "Yüreğinize sağlık" diyor. Çok mutlu ediyor bunlar beni.

        Seninle ilgili soğuk kadın önyargısı var. Ama aslında sıcacık birisin...

        Evet dışarıdan bakanlar beni ayakları üzerinde durabilen, çok güçlü bir karakter olarak görüyor. Ayaklarımın üzerinde dururum, kendi başımın çaresine bakarım. Biraz erkek Fatma'yımdır. Hatta eşim Erdil (Yaşaroğlu) bana, "Sen kadın bedeninde erkek ruhu taşıyorsun" diye takılır. Çok iyi araba kullanırım, tavla oynarım, lastiğim patlarsa kendim değişitiririm. Ama göründüğüm kadar güçlü değilim. Hiçbir şeye üzülmez, kırılmaz gibi görünsem de iç dünyamda çok kırılgan bir kız çocuğuyum. Çok hassasım, kimseye kıyamam, kimseyle küs kalamam, bir dostumun bana ihtiyacı olursa her şeyi bırakıp giderim. Ailenin en katısı gibi görünürüm ama aslında için için en çok ağlayan benimdir. Hiç çaktırmasam da çok duygusal yanlarım var.

        Gelelim benim en kıymetlime. 'Olağan Mucizeler' ile ödül almıştın. Özlemedin mi tiyatroyu? Ne zaman yeniden sahnede göreceğiz seni?

        Ölüyorum özlemden. Diziyle birlikte götürmek çok zor ama mutlaka doğru işle sahneye döneceğim.

        Erdil Bey diziyi nasıl buluyor? Neriman'a onun tepkisi nasıl?

        Günlük hayatımda makyaj yağmayı sevmem, spor giyinirm. Neriman çok kadınsı. Beni o kostümlerin içinde görmek Erdil'i şaşırtıyor. Hayatımın hiçbir döneminde bu kadar feminen olmadım. Dişi, feminem halim Erdil'in hoşuna gidiyor. Geçen gün diziyi izlemiş, "Sinir ettin beni" dedi. "Oh, sen bunu söylüyorsan olmuş demektir" dedim.

        Bu güzellikle peşinden çok koşan olmuştur. Erdil Bey hangi özelliğiyle etkiledi seni?

        Ben uzun boyluyum ve hep boyumdan dolayı sıkıntı çektim. Önce çok uzun boylu olmasına takıldım. Sohbet etmeye başladığımızda çok keyif aldım. Karikatürist, bir mizah adamı, zeki ve komik. Hepsinden önemlisi Erdil dünyanın en iyi yürekli insanıdır.

        Senin karikatür çizmekle nasıl aran?

        Sadece çöp adam çizebiliyorum ama evde çizerek anlaştığımız oluyor. Bir teknolojik alet aldığımızda, Erdil onu nasıl kullanacağımı çizerek anlatıyor.

        Anne olmayı düşünüyor musunuz?

        Planlı yaşayan biri değilim, hayatı akışına bırakırım. Bu sorunun cevabını zaman verecek.

        ÇEVREMDEKİ HERKES BURAK'A HAYRAN

        Dizinin Kamran'ı Burak Özçivit'e çevremdeki herkes hayran. Bütün kadınların bayıldığı bir adama karşılıklı oynamak nasıl bir his?

        Çok keyifli. İnsanı rahatlatan bir yanı var. Annem aşık Burak'a. Geçen gün anneannem de "Kamran'a aşığım. Sete gittiğinde onu benim için öper misin?" dedi. Bana ne vaatlerde bulunuyorlar sete gelip Burak'ı görmek için. "Çok talibin var, ne yapacağız?" dediğimde, Burak gülümseyip mahcup oluyor. Çok tatlı, mütevazı. Benim de çevremdeki herkes ona hayran. Erdil bile "Çok yakışıklı çocuk" diyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ