Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Televizyon Payitaht "Abdülhamid" oyuncuları kimler? Payitaht "Abdülhamid" ne zaman başlıyor?

        Başrollerini Bülent İnal, Özlem Conker, Selen Öztürk, Akın Akınözü, Ezgi Eyüboğlu, Hakan Boyav, Saygın Soysal, Umut Kurt’un yer alacağı Payitahy "Abdülhamid" 24 Şubat Cuma günü TRT 1'de başlıyor. Payitaht “Abdülhamid” dizisi, Sultan Abdülhamid Han’ın hayatını ve o dönemde yaşananları, tarihi saptırmadan gözler önüne seriyor.

        PAYİTAHT "ABDÜLHAMİD" GENEL HİKAYE

        Osmanlı İmparatorluğu’nun var olma mücadelesinin tarihe damgasını vurduğu ve 1876 yılında çıktığı tahtta 33 yıl kalarak, bu zorlu süreci “Ulu Hakan” unvanıyla taçlandıran Sultan Abdülhamid Han’ın hayatı ve bu çerçevede hem dünyada hem de Osmanlı Devleti’nde yaşananlar dizide yer alıyor.

        YENİLMEZ ZEKA

        Tüm dünya gözünü dikmiş, manipülasyon hamleleriyle 600 yıllık imparatorluğu yıkmaya çalışıyordu. Fakat karşılarında zekasını asla alt edemeyecekleri bir padişah vardı. İşte bu muhteşem zekanın sahibi, tam 33 yıl boyunca dünyaya meydan okuyan ve devleti ayakta tutmayı başaran Abdülhamit Han’dan başkası değildi.

        REKLAM

        Çekimlerine Kocaeli Seka Film Platolarında başlanan dizinin, yönetmen koltuğunda “Kurtlar Vadisi”, “Elveda Rumeli” gibi dizi projeleriyle tanınan Serdar Akar oturuyor. Sultan Abdülhamid Han karakterini ise, “Ihlamurlar Altında”, “Tatar Ramazan”, “Bir Çocuk Sevdim”, “Babam ve Ailesi” ve en son TRT’nin mini dizisi “Son Destan” gibi projelerde yer alan Bülent İnal ekranlara taşıyor.

        YÜZLERCE FİGÜRAN VE OYUNCU

        Başrollerinde; Bülent İnal, Özlem Conker, Selen Öztürk, Akın Akınözü, Ezgi Eyüboğlu, Hakan Boyav, Saygın Soysal, Umut Kurt’un yer alacağı dizinin elliye yakın ana kadro oyuncu olmak üzere, figüranlarla birlikte 400 ila 500 kişilik bölüm oyuncusu rol alıyor. Zaman zaman Yeşilçam’ın usta ve emektar oyuncuları da seyirciyle buluşacak. Dizide, 120 kişilik teknik ekip görev yapıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ