Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Medya Avrupa'yı sallayan Türk dizisi

        Sırbistan’da özel bir televizyon kanalı tarafından yayınlanan Türk dizisi büyük ilgi toplayarak reytinglerde en üst sıralarda yer alıyor.

        Türk izleyicisini de ekranlara bağlayan bu dizi; başrollerini Halit Ergenç ve Bergüzar Korel'in oynadığı "Binbir Gece" dizisi. Sırbistan’daki Fox televizyonu tarafından hafta içi her gün 20:00’de izleyiciyle buluşan dizi, hafta sonu da tekrar bölümleri yayınlanıyor.

        medyaradar.com'um haberine göre, Sırpça alt yazılı yayınlanan dizi, Sırpların Türkçe’ye ve Türkiye’ye ilgisini de artırdı. Binbir Gece dizisinin müzikleri de Sırbistan’da cep telefonu melodileri arasında popülerlik kazandı.

        "SIRPLARIN TÜRKİYE HAKKINDAKİ DÜŞÜNCELERİNİ DE DEĞİŞTİRDİ"

        Diziyi ailesiyle izleyen Sancak bölgesindeki Yenipazar kentinden Boşnak kökenli Muradiya Nokiç, Sırplar’ın Türkiye hakkındaki bazı düşüncelerinin de Binbir Gece ile değiştiğini söyledi.

        Nokiç, eski Yugoslavya döneminde, 1980’li yıllardaki Türk yapımı filmlerde hep zor durumdaki ailelerin hayatlarını izlediklerini belirtti.

        Muradiya Nokiç, "Ancak, Binbir Gece’deki karakterler eğitimli ve işlerinde de başarılılar. Dizide gösterilen mekanlar, belki de dünyanın en güzel yerleridir. Bu dizi sayesinde burada yaşayan Boşnaklar olarak Türkiye’yle daha fazla gurur duyuyoruz. Sırp komşularımız da Türkiye’ye olan hayranlıklarını bizimle paylaşıyor" diye konuştu. Dizinin hayranı Nokiç, Binbir Gece sayesinde bu yaz tatil için Türkiye’yi seçenlerin sayısının artacağına inandığını da söyledi.

        Sırbistan’da, dizi için, sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta da bir sayfa açıldı. İzleyicilerin, dizideki gelişmelerle ilgili görüşlerini Sırpça paylaştığı Facebook’taki sayfaya şu ana kadar 30 binden fazla kişi üye oldu.

        Sırp hayranların bir kısmı, Facebook profillerine, dizinin başrol oyuncuları Bergüzar Korel ve Halit Ergenç’in canlandırdıkları "Şehrazat" ve "Onur" isimlerini veriyor. Dizinin hayranları, ayrıca Facebook’taki yorumlarında, Bergüzar Korel ve Halit Ergenç’in özel yaşamlarıyla da yakından ilgilendiklerini belirtiyor. Oyuncuların özel yaşamlarıyla ilgili bilgileri birbirleriyle paylaşan dizi hayranları, en fazla Türkçe bilememekten şikayet ediyor.

        1 MİLYON 300 BİN İZLEYİCİ

        Şu sırada Sırbistan’da 52’inci bölümü yayınlanan dizinin gördüğü büyük ilgi, Fox televizyonu yetkililerini de memnun ediyor.

        Binbir Gece’nin yayınlandığı saatte Fox televizyonu, reytinglerde açık arayla en fazla izlenen kanal oluyor. Fox televizyonundan bir yetkili, "Dizi yayınlandığı saatte, televizyonumuz 1 milyon 300 bin kişi tarafından izleniyor. Bu dizinin Sırbistan’da çok büyük bir hayran kitlesi bulunuyor" dedi.

        Kanal yetkilileri, dizinin 2010 Dünya Kupası sırasında bazı maçlarla aynı zamana denk geldiğini ancak birçok izleyicinin diziyi futbol maçlarına tercih ettiğini ve reytinglerde azalma olmadığını belirtti.

        FOX Tv muhabiri Svetlana Milenkoviç’in İstanbul’da Bergüzar Korel ve Halit Ergenç ile yaptığı bir röportajdan beş dakikalık bölümler de, her gün dizi başlamadan önce yayınlanıyor.

        "TÜRKİYE’YE 200 BİN SIRP TURİST GİTTİ"

        Türkiye’nin Belgrad Büyükelçiliği yetkilileri, Sırbistan’la Türkiye arasındaki ilişkilerin son yıllarda çok iyi bir düzeye geldiğini ifade ederek, bunun olumlu sonuçlarının özellikle turizmde kendisini gösterdiğini vurguladı.

        Geçen yıl Sırbistan’dan Türkiye’ye 200 bine yakın turist gittiğini ifade eden yetkililer, bu sayının bu yıl daha da artmasını beklediklerini kaydetti.

        Belgrad’da Türk girişimcilerce açılan Türkçe Eğitim Merkezi’ne de Sırp gençler yoğun ilgi gösteriyor. Türkçe Eğitim Merkezi yetkilileri, 2007 yılından bu yana hizmet veren merkeze, özellikle son dönemde, üniversitede öğrenim gören Sırp gençlerin yoğun ilgi gösterdiğini belirtiyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ