Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Özel jet Atatürk Havalimanı'nda iniş sırasında düştü

        AtatürkHavalimanı'nda pistten çıkarak alev alan özel jetteki yangın söndürüldü.

        Alınan bilgiye göre, Kıbrıs ErcanHavalimanı'na gitmek üzereAtatürkHavalimanı'ndan havalanan TC-KON kuyruk tescilli özel jet, bir süre sonra kuleye arıza bildirimi yaparak iniş için izin istedi.

        Daha sonra inişe geçen uçak, henüz belirlenemeyen bir nedenle pistten çıktı. Uçağın alev alması üzerine, bölgeyehavalimanıve çevre ilçelerden itfaiye ekipleri sevk edildi.

        Uçakta bulunan ve kazayı hafif sıyrıklarla atlatan 2 pilot, bir hostes ile yolcunun uçaktan kendi imkanlarıyla çıktıkları öğrenildi.

        Uçaktaki yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü.

        Yangın nedeniyle bir süre aksayan seferlerin, çalışmaların tamamlanmasının ardından normale döndüğü bildirildi.

        İBB AÇIKLAMA YAPTI

        İstanbul Atatürk Havalinanında pist dışına çıkan uçaktaki yangın havalimanı ve İstanbul itfaiyesinin çalışmadıyla söndürüldü 3 kişi yaralandı.

        DÜŞEN UÇAĞI SANKO HOLDİNG 2014YILINDA SATMIŞ

        Atatürk Havalimanı'nda acil iniş sırasında düşen ve 4 kişinin yaralandığı uçağın 2014 yılında Gaziantep'te yerleşik SANKO Holding tarafından satıldığı bildirildi.

        Habertürk Haber Merkezi'nden Yusuf Kılıç'ın haberine göre; Sanko Holding'den yapılan açıklamada, şu bilgilere yer verildi: "Atatürk Havalimanı'nda acil iniş sırasında pistten çıkan ve meydana gelen yangında 4 kişinin yaralandığı TC KON tescilli Citation VII tipi iş jeti, SANKO holding tarafından 2014 yılında satılmış olup, SANKO holding ve şirketleri ile herhangi bir bağı bulunmamaktadır. Kazada yaralanan 4 kişiye Allah'tan acil şifalar dileriz"

        OLAY YERİNDE İNCELEME YAPILDI

        İHA'nın haberine göre; Atatürk Havalimanı'nda yaşanan özel jet kazasının ardından bölgeye olay yeri inceleme ekipleri geldi. İtfaiye ekipleri tarafından söndürülen uçağın enkazını ve çevresini inceleyen ekipler mürettebatın da eşyalarına baktı. Ekiplerin mürettebata ait olan çantaları incelediği görüldü. Jetin kazada fırlayan tekeri de görüntülendi.

        SON 8 AYDA 20 UÇUŞ GERÇEKLEŞTİRMİŞ

        Kaza yapan uçağı işleten şirket Avione Jet. Uçağın 1998 yılında imal edilen ve 2013 yılında içi ve dışı yenilenen 8 kişilik bir Cessna Citation VII modeli olduğu öğrenildi. Uçak son 8 ayda 20 uçuş gerçekleştirmiş.

        REKLAM
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ