Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik İzmirli erkekler seks şampiyonu çıktı!

        Cinsel anlamda en sağlıklı il İzmir, en fazla ereksiyon sorunu ise Konya'da yaşanıyor. Türkiye'de en zayıf erkekler Antalya'da, en kilolu erkeklerse yine Konya'da yaşıyor. Haritaya göre Türk erkeklerinin boy ortalaması 1.75 santim. En kısa erkekler Trabzon'da.

        Türk Androloji Derneği ve Bayer'in Türkiye'nin 24 ilinde 10 bin kilometrenin üzerinde yol kat ederek 64 bin erkek üzerinde gerçekleştirdiği sağlık taraması sona erdi.

        PENİS BAROMETRE

        Türk Androloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Önder Yaman sertleşme sorunu yaşayan erkeklerin aynı zamanda önemli sağlık sorunları da yaşadığına dikkat çekerek bu nedenle penisin sağlığın barometresi olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Yaman sertleşme probleminin obezite, şeker hastalığı, yüksek tansiyon ve yüksek kolesterol gib i pek çok hastalığın ön belirtisi olduğunu anlattı. "Erkek Erkeğe Konuşuyoruz' adlı sağlık TIR'ı ocak ayında İstanbul'dan hareket etti ve il il Türkiye'de taramalar yaptı. Doktorlar erkeklerin kilo, boy, bel çevresi, tansiyon, açlık kan şekeri, vücut kitle indeksi ve sertleşme problemlerini değerlendirdiler. Dün Esma Sultan Yalısı'ndaki toplantıda Prof. Dr. Ateş Kadıoğlu bu verilerle Türk erkeğinin sağlık verilerini açıkladı.

        ÜÇTE İKİSİ SORUNLU

        Prof. Dr. Ateş Kadıoğlu her 3 erkekten ikisinin sertleşme sorunu yaşadığını anlattı. Araştırma sonuçlarına göre sertleşme derecesi en yüksek iller; İzmir, Antalya, Trabzon, Çanakkale ve İstanbul. En büyük sorunu ise Konya, Gaziantep, Adana, Kayseri ve Şanlıurfa'daki erkekler yaşıyor.

        En uzun da İzmirli

        En uzun erkekler ortalama 1.81 santim boyla İzmir'de bulunuyor, 1.80 santimle Bursa, Balıkesir, Antalya ve Denizli geliyor. Ankara ve İstanbullu erkeklerin boy ortalaması 1.75 santim. En kısa erkekler ise 1.68 santim boy ortalaması ile Trabzon, Ordu, Rize, Giresun ve Şanlıurfa'da bulunuyor.

        Trabzon tansiyonlu

        Erkeklerde tansiyonu en yüksek beş şehir Trabzon, Samsun, Rize, Zonguldak ve Kayseri... Tansiyon yüksekliği durumunda erkeklerde yüzde 20 olayında daha fazla sertleşme sorununa rastlanıyor. Tokluk kan şekeri ise Gaziantep, Şanlıurfa, Adana, Kayseri ve Konya da yüksek.

        En zayıf erkekler Antalyalı

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ