Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Yaşam "Kafası çalışan İmam Hatipli ateist olur!"

        Aykırı çıkışlarıyla gündeme gelen ilahiyatçı-yazar İhsan Eliaçık, Habertürk ekranlarında yayınlanan Söz Sende programında Balçiçek İlter'in sorularını yanıtladı.

        Başbakan'ın İmam Hatip Liselerinden anarşist ve terörist yetişmeyeceği yönündeki açıklamalarını değerlendiren Eliaçık, "İmam Hatipliler bal gibi de anarşist olur" dedi. İmam Hatip Liselerinde okutulan müfredatı da eleştiren Eliaçık, "İmam Hatiplerde okutulan müfredat Emevi dinidir. Gençler İmam Hatip yoluyla uyuşturuluyor." diye konuştu. İhsan Eliaçık'a İdris Naim Şahin'in "Şehitlik nasip işidir." açıklaması da soruldu, Eliaçık, mağduriyet ayrı, şehitlik ayrı kavramlardır." diye konuştu.

        İşte İlahiyatçı-yazar İhsan Eliaçık'ın gündem yaratacak o açıklamaları...

        GENÇLİK İMAM HATİP YOLUYLA UYUŞTURULUYOR

        İmam Hatipli terörist olamaz ama anarşist olabilir. Hem de bal gibi olur. İmam Hatipli sosyalist olabilir mi? O da olur. Hem de bal gibi olur. Hatta devrimci İmam Hatipliler olmalı... Şimdi imam hatiplerin kökten sorgulanması gerekir. İmam hatipte öğretilen din müfredatının sorgulanması gerekiyor. Ne diyanetteki ne de imam hatiplerde okutulan müfredat Emevi dinidir. Dinin afyon yüzüdür. Halk diyanet yoluyla uyuşturuluyor,gençlik de imam hatip yoluyla uyuşturuluyor.

        KAFASI ÇALIŞAN İMAM HATİPLİ ATEİST OLUR

        Kaynaklar gözden geçirilmeksizin kuran kurslarında İmam Hatiplerde anlatılıyor. İmam hatiplerin tepkisi ateizmdir. Şimdi bu kitaplarda yer alan yanlış rivayetler var,kafası çalışan bir imam hatipli bunlara bakıyor bakıyor sonunda bir yerde patlıyor. İsyan ediyor. Sorgulayanlar kafası çalışanlar ateist oluyor.

        ŞEHİTLİK AYRI, MAĞDURİYET AYRI

        Kendisine şehitlik nasip olmuş birisine mağdur denilebilir. Bu mağduriyettir. Belki yanlış politikalar nedeniyle belki askerin hatası nedeniyle ölümler olmuştur. Şehitlik dini bir kavramdır. Dikkatli olunmalı. Dini kavram kullandığımız zaman şehit ve kadermiş gibi davranılıyor. Bunlar uygulanan yanlış politikalar nedeniyle olabilir. Bu tür kavramların kullanılmaması gerekiyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ