Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Yaşam "7 yaş altı da olsa kız çocuğuna el öptürmeyin!"

        316 gündür hapiste olan Cübbeli Ahmet Hoca'nın cemaate yönelik mektupları sürüyor. Cübbeli şimdi de "7 yaştan yukarı yahut aşağıdaki gösterişli kız çocuklarımıza el öptürmemenizi özellikle tembih ederim" dedi.

        Şefik DİNÇ /AHT - Özel Haber

        Tam 316 gündür cezaevinde bulunan Cübbeli Ahmet Hoca lakaplı Ahmet Mahmut Ünlü, bir süredir cezaevinden cemaat üyelerine gönderdiği ilginç mektuplara bir yenisini daha ekledi. Daha önce Saba Tümer için "O dünyada çok gülen ama ahiretteki durumu bizce bilinmeyen kadın" diyen, eski Fenerbahçeli futbolcu için de "gavur" ifadesini kullanan Cübbeli Ahmet Hoca, bu haftaki mektubunda da 7 yaşındaki çocuklara bile el öptürmemelerini tembihledi. Cemaat üyelerinin bayramını kutlayan Cübbeli Ahmet Hoca, "Size nikah ebediyyen haram olmayan hala, teyze, amca ve dayı kızları ile baldız, enişte, kayınbiraderle birlikte oturmamanız, bir sofrada yememenizi, haremliğe selamlığa azami derecede riayet etmenizi şiddetle vasiyet ederim. Yedi yaştan yukarı yahut aşağı olsa da gösterişli olan kız yavrularımıza el öptürmememizi de özellikle tembih ederim" dedi.

        Çete davasında tutuklu yargılanan ve 316 gündür Metris Cezaevi'nde yatan Cübbeli Ahmet Hoca lakaplı Ahmet Mahmut Ünlü, her hafta aksatmadan cemaat üyelerine mektup gönderiyor. Ünlü'nün gönderdiği mektuplar 'Cübbeli Ahmet Hoca' adıyla açılan facebook ve Twitter hesabının yanı sıra cemaate ait internet sitesinde yayınlanıyor. Daha önce Saba Tümer için "O dünyada çok gülen ama ahiretteki durumu bizce bilinmeyen kadın" diyen, Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk'e "Küfür kusuyor, kafir" diye sataşan, eski Fenerbahçeli futbolcu için de "gavur" ifadesini kullanan Cübbeli Ahmet Hoca, bu haftaki mektubunda da erkeklere kız çocuklarına el öptürmemelerini tembihledi.

        Mektubunda cemaat üyelerine seslenen Cübbeli Ahmet Hoca, özellikle erkeklerden bayramda kız çocuklarına el öptürmemelerini istedi. "Size nikah? ebediyyen haram olmayan baldız, enişte, kayınbirader, hala, teyze, amca, dayı kızları ve yakınlarınızla da olsa birlikte oturmamanız, bir sofrada yememenizi, haremliğe selamlığa azami derecede riayet etmenizi şiddetle vasiyet ederim. Yedi yaştan yukarı yahut aşağı olsa da gösterişli olan kız yavrularımıza el öptürmememizi de özellikle tembih ederim. Zira insanların ne niyette olduğu, ne fikirle baktığı, ne düşündüğü kimse tarafından tespit edilemeyeceğinden, artan suç oranlarını ve ensest ilişkileri göz önde bulunduran uzmanlar, tek çareyi sakınmak, görmemek, göstermemek, çoluk çocuğu kucaklarda oturtmamak gibi tedbirlerde buldular" dedi.

        İLAHİYATÇILAR YORUMLADI

        Prof. Dr. Bayraktar Bayraklı:

        "Dinle ilgisi yoktur"

        "Buna ne diyeceğimi bilemiyorum. Olacak iş değil. Böyle bir düşünceye ne diyebilirim. Nasıl bir fetva verebilirim. Bu din değildir. Fetva değildir. Cübbeli Ahmet Hoca'nın kendi görüşüdür. Allah büluğ çağından itibaren insanlara bir sorumluluk yüklüyor. 7 yaşında ve daha küçük çocuklar için böyle bir şey düşünmek mümkün değildir. Dinde çocuklara el öptürülmesi yoktur. Burada altını çizilmesi gereken yer bu düşüncelerin kişisel olmasıdır. Dinle ilgisi yoktur."

        İlahiyatçı-Yazar İhsan Eliaçık:

        "Yanlış olan el öptürmektir"

        "El öpmek, öptürmek başlı başına bir olaydır. Yetişkinler bile ne el öpmeli ne de el öptürmelidir. Yanlış olan el öptürmektir. Özellikle alimler, mevki sahipleri el öptürmemelidir. Sadece anne ve baba ile yaşlıların eli saygıdan dolayı öpülmelidir. Kız çocuklarına el öptürmekten sakınmaya gelince de burada erkekler kendini sorgulamalı. Kendi iç dünyalarındaki kötü düşüncelerden arınmaları gerekiyor."

        Prof. Dr. Beyza Bilgin:

        "Önemli olan ahlaktır"

        "Bu sözlerin dinle bir ilgisi yok. Bunlar din değil cemaattir. Kendi görüşüdür. Cemaatin görüşüdür. Tarikata, cemaate bağlı olmayan, Allah'a, Kuran'a ve peygambere inanlar böyle bir düşüncede olmaz. Peygamberin hayatını örnek alan biri böyle düşünmez. Önemli olan ahlaktır. Kişi ahlaklı olduğu sürece ve niyetini bozmadığı sürece kız çocuğuna el öptürmekte sorun yoktur. Ama ahlaksız ve niyeti bozuk olan için zaten söyleyecek bir şey yok. Çocuklara tecavüz ediyorlar. Bu, dinden önce insani bir şeydir."

        Cübbeli Hoca, Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk'e dava açıyor

        Bu arada Cübbeli Ahmet Hoca ile Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk arasındaki tartışma sürüyor. Saba Tümer'in televizyon programına çıkan Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk, kendisine 'Küfür kusuyor' diyen Cübbeli Ahmet Hoca'ya yine aynı programda "Engizisyon Papazlığı yapıyor" şeklinde cevap verdi. Cezaevinden gönderdiği son mektubunda yine Öztürk'e çatan Cübbeli Ahmet Hoca, "Ben onun şekline tipine bir şey söylemedim. Fikirlerine karşı çıktım. İlk karısının onun hakkında dediklerine, hiç temas etmedim. İmam Gazala Hazretleri'ne sövmesine tahammül edemedim. 'İslamın anasının bellenmesi' sözüne karşı çıktım" diyerek avukatına talimat verdiğini ve Öztürk hakkında dava açacağını da söyledi.

        Her hafta birine çattı

        Cübbeli Ahmet Hoca, bir süredir hapishaneden cemaate gönderdiği mektuplarda neredeyse her hafta birine çattı.

        * Yaptığı programlarda gülerken attığı kahkahalarla bilinen ünlü sunucu Saba Tümer için "O dünyada çok gülen ama ahiretteki durumu bizce bilinmeyen kadın" ifadesini kullandı.

        * Alex'in Fenerbahçe'den ayrılmasından sonra taraftarın ünlü futbolcuya olan ilgisini de eleştiren Cübbeli, "Bir gavur futbolcunun haberleriyle günlerdir meşgul oluyorlar. Yahu bu ne rezalet? Bu maç sevdasını bırakın, bu yüzden takımınızda oynayan kâfirleri bile sevmeye başladınız" dedi.

        * İlahiyat Profesörü Yaşar Nuri Öztürk için bir mektubunda "kafir" ifadesini kullandı.

        * Balyoz Davası'nda yargılanan Paşalar ile Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'a laf dokundurup şöyle yazdı: ''Adliye önünde 25 milyon taraftarı olan Fenerbahçe camiasından ancak bin-2 bin kişi toplanırken, Balyoz davasında da birkaç yüz kişi ancak toplanabildi.

        10 aydır tutuklu

        10 Aralık 2011 tarihinden bu yana tutuklu bulunan Cübbeli Ahmet Hoca, "Haksız çıkar sağlamak için kurulan örgüte yardım etmek", "kez insan ticareti yapmak", "cinsel saldırı" ve "hürriyetten yoksun bırakmak' suçlarından tutuklu olarak yargılanıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ