Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Medya Barlaslar, Ahmet Hakan'a karşı

        Medya son birkaç gündür Ahmet Hakan ile Mehmet Barlas arasında yaşanan atışmayı konuşuyor. Barlas, 20 Eylül'de Sabah Gazetesi'nde kaleme aldığı "Aydın Doğan yazarlarını yine uyarmalıdır" başlıklı yazısında, Doğan'a seslenerek ülkenin hassas bir dönemden geçtiğini belirterek gazetelerindeki yazarları dikkatli olmaları konusunda uyarmasını istedi. Bu çağrı iki yazar arasında gerginlik yarattı ve Mehmet Barlas'ın eşi Canan Barlas'ın da dahil olduğu bir polemiğe dönüştü. İşte polemiği ateşleyen ve giderek tırmanan yazılardan başlıklar.

        'Aydın Doğan yazarlarını Gezi için uyarsın'

        MEHMET BARLAS 20 EYLÜL

        Aydın Doğan yazarlarını yine uyarmalıdır...

        Mehmet Barlas, Doğan'a seslenerek ülkenin hassas bir dönemden geçtiğini belirterek gazetelerindeki yazarları dikkatli olmaları konusunda uyarmasını istedi. Barlas şöyle yazdı: "Medyanın siyaset üzerindeki etkisinin fazla olmadığını geçmiş dönemlerdeki her seçim sonucu ile anlamış olmamız gerekiyor. Bir avuç insanın tepede birbirleri ile çekişmeleri, seçim sandıklarına yansımıyor. Kendilerini en akıllı ve en etkili kişiler olarak gören köşe yazarlarının, ne tür siyasi yanılgılara sözcü olduklarını defalarca görmedik mi?(...) Hatırlarsınız... "Barış Açılımı" başladığı zaman Aydın Doğan gazetelerinin yazarlarına mektup yazıp, açılımı sabote etmemeleri için onları uyarmıştı. Bu tür bir uyarının sokak eylemlerinin desteklenmemesi veya körüklenmemesi konusunda da tekrarlanmasının sayılamayacak kadar çok yararı var. Bizden hatırlatması...

        AHMET HAKAN 21 EYLÜL

        12 Eylül'de Evren'le buluşurdu, o da kendisini uyarır mıydı?

        "Mehmet Barlas yazı yazmış. Demiş ki; 'Aydın Doğan yazarlarını uyarsın.' Kişi herkesi kendi gibi sanır. Ancak uyarıyla yazı yazmayı içine sindiren bir adam, başkalarının da uyarıyla yazı yazacağını zanneder. 12 Eylül'ün zulüm günlerinde 12 Eylül'ün kudretli generali Kenan Evren'i malikânesinde ağırlardı Mehmet Barlas. O buluşmalarda Kenan Evren kendisini uyarır mıydı acaba? Belki de Mehmet Barlas, Kenan Evren'e 'Paşam şu köşe yazarlarını biraz uyarsanız, kulaklarını çekiverin şu yaramazların. İşten attırın, hapse tıkın' falan derdi. Sonuç? En liberal, en demokrat geçinenimiz patrona yazar gammazlayıp 'Uyar' diyor. Gerçekten de çivisi çıktı Türkiye'nin."

        MEHMET BARLAS 22 EYLÜL

        Bana laf yetiştirmeyi Ertuğrul Özkök'e bıraksa daha doğru olur

        "Mektup yazıp, önemli bir siyasi gelişmede yazarlarına özenli davranma uyarısında bulunmayı icat eden basın patronu ben değilim ki! Hatırlatayım; bu geleneğin Aydın Doğan'ın 4 Ocak 2013'te yazarlarına gönderdiği uyarı mektubuyla nasıl başladığını... Aydın Doğan daha önce mektupla yazarları uyardığı. Acaba bu ayıplı davranışları patronunun malikanesinde ve yatında şarap içerek mi edindi? Yazık... Bana laf yetiştirmeyi Ertuğrul Özkök'e bıraksa daha doğru olmaz mıydı?... 'Kenan Evren'i malikânesinde ağırlardı Mehmet Barlas. O buluşmalarda Kenan Evren kendisini uyarır mıydı acaba?' diye yazmış. 12 Eylül'den 20 yıl sonra 28 Şubat post-modern darbesi sürecinde Kanal 7'de hemen her gün beni konuk ederken, bu soruyu hiç sormamıştı bana."

        MEHMET BARLAS'IN EŞİ CANAN BARLAS 21 EYLÜL

        (TWİTTER) Devşirme kardeş ustanı örnek al patronuna biat et

        Tartışma'ya Mehmet Barlas'ın eşi Canan Barlas da dahil oldu. Twitter hesabından isim vermeden Ahmet Hakan'ı "Devşirme yazar" olarak tanımlayan Canan Barlas şu ifadeleri kullandı: "Devşirme yazar ülke barışı için uyarılmak istemiyor. Bu konuda patronu onu asla uyarmaz. Zira barış bedava. Devşirme yazar zaten hiç uyarılmadı toptan devşirilip bir başka kılığa sokuldu. Devşirme yazar tüm insan ilişkilerini kendininki gibi sanıyor. Bazıları özgürlükler için işinden olur. Defalarca. Devşirmeyi daha önce grubun sözde etik gurupları uyardı.Gurup yazarlarını etik gazetecilik için uyardı. Neden sustu? Devşirme kardeş ustanı örnek al patronuna sadece nifak konularında biat. Türkiye'yi boşver. Devşirme kardeş az kaldı gibi? Yanlış hesaplar Bağdattan dönüyor."

        Ahmet Hakan 22 EYLÜL

        Barlas'a diyoruz cevabı eşinden geliyor, ben de evleneceğim

        "Barlas'a bir şey diyoruz, cevabı eşinden geliyor. Sırf bu yüzden "kocası adına başka köşe yazarlarına cevap yapıştırmaya meyyal" biriyle evleneceğim galiba" ifadelerini kullandı. İşte o yazı: "Mehmet Barlas'ın yazdıklarına karşı bir şey yazıyorum. Hiç sekmiyor: Cevap eşi Canan Barlas'tan geliyor. Üstelik Mehmet Barlas'ın asla yapamayacağı denli çirkin, yaftalayıcı ve hakaretamiz biçimde... İnsan biraz oturur düşünür. Kocamın eli kalem tutuyor, köşesi var... O versin cevabı... Bana ne? Ben kocamın sözcüsü müyüm' falan diye... Yok, hayır. Canan Barlas hemen yapıştırıyor cevabı. Sırf bu yüzden 'kocası adına başka köşe yazarlarına cevap yapıştırmaya meyyal' biriyle evleneceğim galiba. Düşünsene abi: Biri sana bi' şey yazıyor, bir başkası senin adına cevap veriyor. Oh ne güzel! 'Barlas ailesi' türü bir aile kuramazsam durumum gerçekten fena! Hep böyle 'tek tabanca' uğraşıp duracağım."

        AHMET HAKAN 23 EYLÜL

        "Barlas'a 7 tavsiye"

        Ayıp ediyorsun, yaşına başına yakışmıyor "Aydın Doğan'ın çağrısından 'Yazarlara talimat verildi' sonucu çıkarmaktan vazgeç. Ayıp ediyorsun. En azından yaşına başına yakışmıyor. Gerçekten de sokak eylemlerinden mustaripsen önce kendine bir çeki düzen ver...Gerçekten de toplumsal gerginliğin azalması gibi bir derdin varsa ve bu konuda rol almak istiyorsan, gerginliği tırmandıran iki tarafa da bir şey söyle...Eğer ille de uyarı istiyorsan önce kendi cenahını uyar. "Ölen insanlarla alay eden karikatürler çizmekten vazgeçmeliyiz" de... Genelleme yapma. Taşa sopaya el uzatmamış, iyi niyetlerle sokağa çıkmış, şiddete bulaşmadan anayasal hakkını kullanmış genç insanları diğerlerinden ayır... Köşe yazarı olarak köşe yazarıyla polemik yap. Araya patron karıştırma. Bak, senin de kalemin var, benim de... Sen de yazıyorsun, ben de... Hatta yetmiyor eşin, oğlun da yazıyor... Sana, "Usta sen 12 Eylül'de Kenan Evren'in yanında ne arıyordun? Evinde neden ağırladın Kenan Evren'i" diye sorulduğunda yana yatma... Konuyu gürültüye getirmeye kalkışma...

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ