Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Polemik Sağlık Mehmet Füzün, ötanaziyi cerrah olarak tasvip ediyorum

        Dokuz Eylül Üniversitesi Sağlık Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi (SAHUM) ve Avrupa Genç Hukukçular Derneği (ELSA) işbirliğiyle, “Ötanazide Güncel Gelişmeler ve Yasal Durum” konulu panel düzenlendi.

        Panelde konuşan Rektör Prof. Dr. Mehmet Füzün, toplumda her işin başının sağlık olarak bilindiğini ancak adaletin olmadığı bir toplumda sağlığın hiçbir öneminin olmadığını ifade etti. Rektör Prof. Dr. Füzün, “Birey çok önemlidir. Bireyin, devlete karşı haklarının korunması gerekir. Bu haklar içinde, ötanaziyi bir cerrah olarak tasvip ediyorum. Istırap içinde ölen hastalarımız var. Buna hakkımız olmadığını düşünüyorum. Bilinci yerinde olan insanın iyileşme umudu yoksa, yaşamını sonlandırma hakkı olmalıdır. Doğan insan, ölüm gerçeği ile birlikte dünyaya gelir, ölümü de rahat bir şekilde olmalıdır” diye konuştu.

        SAHUM Müdürü Prof. Dr. Erdem Özkara da, “Ötanazi konusunda ülkemize özgü koşulların araştırılması ve buna uygun yaklaşım geliştirilmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.

        Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Pınar Bacaksız ise ötanazi konusunda ülkemize uygun çözümler getirilmesi gerektiğini belirtti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ