Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Sağlık Estetik Cerrahi KBB-Baş-Boyun Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Abdülkadir Göksel Burun estetiğinde yeni trendler hakkında bilgi verdi

        Yeni nesil burun ameliyatları hakkında bilgi veren KBB Baş Boyun Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Abdülkadir Göksel, rinoplasti ile burnu kemiğe zarar vermeyerek şekillendirmenin mümkün olduğunu söyledi. Burun estetiğinde yeni nesil alet ve cihazlarla çevre dokuya bile zarar vermeden kemiğe müdahalede bulunulabildiğini belirten Göksel, kıkırdak üzerinde inceltme, şekillendirme gibi eskiden mümkün olmayan işlemlerin gerçekleştirilebildiğini açıkladı.

        Göksel, günümüzde yeni tekniklerle iyileşme süresinin ve ameliyat sonrası yan etkilerin (morluk gibi) de kayda değer oranda azaltılabildiğini bildirerek, "Bunu sağlamakta kullanılan en göze çarpıcı teknik, hastanın kendi kanının organik yapıştırıcı olarak kullanılmasıdır. Bu teknikle yapılan lif ve doku yapıştırıcısı yarayı kapatmak için kullanılarak ameliyat sonrası şişme ve gözaltı morarmaları minimum seviyeye indirilir. Ayrıca bu madde açık burun ameliyatında meydana gelen yara izinin azaltılmasında önemli etkide bulunur" dedi.

        Göksel, hastaların rinoplasti'yi tercih etmelerindeki etmenlerden birini ise eskinin aksine günümüzde yapılan burunların zamanla deforme olmaması olarak açıklıyor: "Önceki senelerde eski tekniklerle yapılan burunlar ameliyat sonrası ilk 5 yıl içinde şekil bozukluğuna uğrayabiliyordu. Modern rinoplasti'de ise yapısal destekle sonuçların uzun ömürlülüğü ön plana çıkmıştır. Bunu sağlarken de kullanılan başlıca yöntem buruna farklı dokulardan kıkırdak nakli yapılmasıdır. Biz genelde cumba denen, kulağın üst kısmında iki geniş kıvrımın arasında kalan bölgeden bir miktar kıkırdak alarak buruna nakleder ve böylece burunda sonuçların devamlılığı için ihtiyaç duyulan destek sağlamış oluyoruz. Üstelik bu işlem sonucunda kulakta fark edilir hiçbir değişim meydana gelmiyor."

        Burun estetiği ameliyatlarının açık ve kapalı teknik olarak iki ayrı şekilde yapıldığını belirten Göksel; açık rinoplasti tekniğiyle burun kıkırdak ve kemik yapılarının daha ayrıntılı şekillendirmenin mümkün olduğunu ve özellikle burun ucunda problem olan kişilerde açık teknik burun ameliyatı tavsiye ettiğini söyledi. Kapalı teknik rinoplasti'deyse burnu şekillendirirken tüm kesiler burnun içinde kalacak şekilde işlem yapıldığı için burunda dıştan görünen bir iz kalmadığını sözlerine ekleyerek, bu tekniği burnunda ciddi bir şekil bozukluğu olmayanlara tavsiye ettiğinin altını çizdi.

        Burun estetiği kişiye özel tasarlanan operasyonlar olduğunu söyleyen Göksel, kendisine başvuran hastanın burun ve yüz yapısına göre ameliyatı planlayıp hastaya en uygun tekniği kullanmayı tercih ettiğini belirtti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ