Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Basketbol STBL Thomas Heurtel: "THY Avrupa Ligi'ndeki yeni format harika olacak" - Basketbol Haberleri

        Lacivert-beyazlıların tecrübeli oyun kurucusu Heurtel, THY Avrupa Ligi'nin yeni formatını değerlendirdi. Bu sezon 16 takımla ilk kez tek grupta lig usulünde yapılacak organizasyon için heyecanlandığını vurgulayan 27 yaşındaki basketbolcu, şöyle konuştu:

        "Zorlu bir sezon olacak. Avrupa'da format değişmesiyle maç sayımız oldukça artacak. Başarılı bir sezon geçireceğimize inanıyorum. Yeni format hem basketbolcular için hem de taraftarlar için harika olacak. En iyi oyuncularla karşılaşacağız ve en iyi takımlar birbirine rakip olacak. Rekabet ve heyecan dolu bir sezon bizi bekliyor."

        Bu sezon Avrupa Ligi'nde normal sezonda 30 maç oynayacaklarını ancak bunun Spor Toto Basketbol Süper Ligi'ne olan konsantrasyonu değiştirmeyeceğinin altını çizen Heurtel, "Burası çok kaliteli bir lig. Avrupa Ligi'ne göre daha az kaliteli takımlar olabilir ama tempolu basketbol oynanıyor. Türkiye Ligi'ne bakış açımız da aynı" şeklinde konuştu.

        "AVRUPA'NIN EN İYİ LİGİNDEYİZ"

        Lacivert-beyazlıların skorer oyuncusu, Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nin Avrupa'nın en iyi ligi olduğunu savundu.

        Türkiye'nin İspanya'yı bu anlamda geride bıraktığını vurgulayan Heurtel, Anadolu Efes'e gelmeden önce 3 yıl İspanya Ligi'nde oynadığını hatırlatarak, "İspanya'da oynadığım dönemde en iyi lig orasıydı. Buraya geldikten sonra Türkiye Ligi'nin en iyi olduğunu gördüm. Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nin Avrupa'nın en iyisi olduğunu söyleyebilirim. Buraya daha fazla ABD'li oyuncu geliyor, daha yetenekli ve atletik oyuncular var. Göze hoş gelen bir basketbol oynanıyor." dedi.

        "SABIR GEREKİYOR"

        Thomas Heurtel, sezona yeni bir başantrenörle başladıklarını ve bunun için kendilerine sabır gösterilmesi gerektiğini belirtti.

        Takımın başına Hırvat başantrenör Velimir Perasovic'in geldiğini hatırlatan Heurtel, "Yeni bir başantrenörle yola çıkıyoruz. Yeni oyuncularımız da olduğu için bize biraz sabır gösterilmesi gerekiyor. Takım arkadaşlarımızla sezon sonundan daha çok, önümüzdeki ilk maçı konuşuyoruz. Dörtlü Final'i düşünmeden maç maç giderek önümüzde bakmalıyız" ifadelerini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ