Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Fenerbahçe'nin eski futbolcusu John Moshoeu hayatını kaybetti - Fenerbahçe Haberleri

        Bir dönem ülkemizde Fenerbahçe, Kocaelispor, Gençlerbirliği ve Bursaspor formalarını giyen John Leshiba Moshoeu, hayatını kaybetti.

        Uzun süredir kanserle mücadele eden Güney Afrikalı isim, bugün hayata veda etti. Moshoeu'nun menajeri Glyn Binkin, Twitter'dan haberi doğruladı.

        JOHN MOSHOEU KİMDİR?

        Profesyonel futbol hayatına 1988'de Giant Blackpool'da başlayan Moshoeu, kısa süre sonra Kaizer Chiefs takımına geçti. Türkiye'de oynadığı takımlar sırasıyla, Gençlerbirliği, Kocaelispor, Fenerbahçe ve Bursaspor'dur. Güney Afrika Milli Takımı'nda 73 maç oynayıp 8 gol atmıştır. 1998 FIFA Dünya Kupası'nda da forma giydi.

        1993-1994 sezonu başında Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav'ın keşfettiği Kona ve Khuse ile birlikte transfer edilen Moshoeu, Gençlerbirliği'nde 2 sezon geçirdikten sonra kulüp başkanlığına gelen Sefa Sirmen tarafından Kocaelispor'a transfer edildi. 1996-1997 sezonunda Kocaelispor'la Türkiye Kupası'nı kazandı.

        Kocaelispor'da 2,5 sezon oynayan Moshoeu, 1997-1998 sezonunun devre arasında takım arkadaşı Faruk Yiğit'le beraber Fenerbahçe'ye transfer oldu. Galatasaray'ın ligi domine ettiği sezonlarda Fenerbahçe'de top koştururken lig şampiyonluğu sevincini yaşayamadı.

        Fenerbahçe'nin 1998 Başbakanlık Kupası'nı kazanmasını sağlayan tek golü kaydeden Moshoeu, Mustafa Denizli'nin takımı çalıştırdığı 2000-2001 sezonunda ilk on birdeki yerini Samuel Johnson'a kaptırdı. 2001-2002 sezonu öncesi Bursaspor'a transfer olan Moshoeu, burada giydiği 1 numaralı formayla 1.5 sezon top koşturdu.

        2002 yılının yaz aylarında, 37 yaşındayken Türkiye'den ayrılan ve Güney Afrika'daki eski takımı Kaizer Chiefs'e geri dönen futbolcu, daha sonra yine bir Güney Afrika takımı olan AmaZulu FC'ye transfer olmuş ve 42 yaşına futbolu bırakmıştır. 2 sene sonra tekrar futbola döndüğünü açıklamış ve Alexandra United takımına katılmıştır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ