Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Fikret Orman'dan kongre üyesi İsmail Tugay Güzel'e yumruk! - Beşiktaş Haberleri

        Beşiktaş'ın mali kongresinde üye aidatları yüzünden çıkan kavganın ardından ortam bir daha gerildi, başkan Fikret Orman, kendisine küfür eden İsmail Tugay Güzel adlı bir konuşmacıya yumruk attı.

        Beşiktaş'ta mâli kongre çok gergin geçiyor. Üye aidatlarının artırılıp, 5000 TL'ye çıkarılmasının ardından çıkan kavgayla birlikte ortam gerilmişti.

        FİKRET ORMAN'A, "YALANCI" DEDİ, KÜFÜR ETTİ!

        Bu olayların ardından kongrede sular duruldu ancak İsmail Tugay Güzel adlı bir konuşmacının başkan Fikret Orman'a "yalancı" demesi ortalığı karıştırdı.

        Konuşmacı daha sonra Fikret Orman'a küfür ederken, başkan Orman çıldırdı ve konuşmacıyı yumrukladı. İsmail Tugay Güzel'in kulüp üyeliğinden atılacağı öğrenildi.

        FİKRET ORMAN'DAN SERT SÖZLER

        Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, 2015 olağan idari ve mali genel kurulunda kongre üyelerinin yaptığı eleştiriler üzerine, "Acaba ben başka bir kulübün kongresine mi geldim?" sorusunu yöneltti.

        Beşiktaş Kulübü'nün BJK Akatlar Spor Kompleksi'nde gerçekleştirdiği 2015 olağan idari ve mali genel kurulunda eleştirilere cevap vermek için kürsüye çıkan Kulüp Başkanı Fikret Orman, "Genel olarak prensibim her söylenene cevap vermekti ama bugün vermeyeceğim. Kendi kendime bazı zaman şu soruyu sormak ihtiyacı hissettim: 'acaba ben başka bir kulübün kongresine mi geldim? Beşiktaş'ı stadı bitmiş yarın Allah nasip ederse şampiyonluk turunu atacak dünyada bir ilki başarmış stadı olmadan şampiyon olmuş. Kendi stadına dönecek takımın kongresi oluyor bugün. Tek başına bir başkan adayı var. 'Herhalde ben başka bir yere geldim' diye düşündüm. Üzüntülüyüm bu konuşmamın içinde de söyledim insanların iktidar hırsı olabilir bunu çeşitli şeyler üzerinden anlatmaya çalışabilirler ama yöntemleri bu olmaması lazım. Borçlarla ilgili konuşuluyor. Size şunu soruyorum: buraya gelip de şöyle yapalım diyen birisini duydunuz mu? Yani çok sefer söyledim arkadaşlar, 'lütfen söyleyin neyi yaptık ki yapmayalım, neyi yapmadık ki yapalım? Böyle konuşursak sonuca endeksli gideriz." ifadelerini kullandı.

        "Gerçek burada gördüğünüz gibi değil ben sokaktan geliyorum her gün Beşiktaşlıların yanındayım. Her gün her dakika onlarla beraber oluyorum. Statta, mağazanın içinde, yolda her dakika onlarla beraberim. Beşiktaşlıların ilgisi iki bin lira değil 5 bin lira değil. Beşiktaşlıların ilgisi stadın bitmesiydi bitti, Beşiktaşlıların ilgisi şampiyonluktu oldular." diyen Başkan Orman, şöyle devam etti:

        "Hiç kimse bunlarla uğraşmıyor. İktidar hırslarıyla çıkacak aday olacaklar. Ben kasım ayında da söyledim: Beşiktaş'ın mutsuzluğu üzerine aday olmayın mutluluğu üzerine aday olun dedim. Keşke aday olabilselerdi ama bize yakışan bu mevzuyu burada kapamaktır. Bizim toparlayıcı olmamız lazım sinirlerimize hakim olmamız lazım. Biraz sinirliyim, bütün Beşiktaşlılardan kongre üyelerinden özür diliyorum. Hakkınızı helal edin."

        KULÜP YÖNETİM KURULU, İDARİ VE MALİ YÖNDEN İBRA EDİLDİ

        Bu arada Beşiktaş Kulübü'nün 2015 yılı olağan idari ve mali genel kurulunda, kulüp yönetim kurulu, idari ve mali açıdan ayrı ayrı oy çokluğuyla ibra edildi.

        Genel kurulda, 1 Ocak-31 Aralık 2015 dönemi faaliyetleri görüşüldükten sonra genel kurul üyelerinin onayına sunuldu. Oylamanın ardından Fikret Orman başkanlığındaki yönetim kurulu, idari ve mali açıdan oy çokluğuyla ibra edildi.

        Öte yandan toplantıda, kulübün 597 milyon 829 bin 104 liralık 2016 yılı bütçesi de oy çokluğuyla onaylandı.

        İdari ve mali ibranın ardından tekrar kürsüye gelen Orman, sözlerini şöyle tamamladı: "İnşallah yarın hepimiz için, yarın akşam güzel bir gün olsun. İnşallah şampiyonlukları daha fazla kutlamamız için vesile olsun. Birinci kupa ikinci kupa üçüncü kupa olsun. Allah hep Beşiktaş'ın yanında olsun kem gözlerden de korusun."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ