Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Beşiktaş Beşiktaş'ta Fikret Orman 3. kez başkan seçildi - Beşiktaş Haberleri

        BJK Akatlar Spor Kompleksi'nde gerçekleştirilen ve siyah-beyazlı kulüpte iki dönemdir başkanlık yapan Fikret Orman'ın tek aday olarak girdiği genel kurulda, aidatını yatıran 15 bin 600 üyeden 4 bin 84'ünün oy kullandığı açıklandı.

        Fikret Orman, kullanılan oylardan 3 bin 658'ini aldı. Geri kalan oylar, geçersiz sayıldı.

        Beşiktaş'ta 2012 yılında Yıldırım Demirören'in Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı olmasıyla boşalan kulüp başkanlığına aday olan Fikret Orman, yapılan olağanüstü genel kurulu kazanarak başkanlık koltuğuna oturmuştu. Orman, kulübün 2013 yılında yapılan olağan genel kurulunda ise ikinci kez başkanlığa seçilmişti.

        Fikret Orman'ın üçüncü başkanlık dönemi, 2019 Mayıs'a kadar devam edecek.

        Ayrıca yapılan kongrede, siyah-beyazlı kulübün kurullarının yönetimleri de belli oldu. Denetleme kurulunu Feyyaz Tuncel, disiplin kurulunu Yavuz Özeren, seçme ve sicil kurulunu Haluk Mete'nin başkanlığını yaptığı listeler kazandı.

        ŞAMPİYONLUK MAÇI SALONDA İZLENDİ

        Beşiktaş'ın Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında sahasında Osmanlıspor'u 3-1 yenerek şampiyonluğunu ilan ettiği maç, salonda da yayınlandı.

        BJK Akatlar Arena'daki kongrede oy verme işleminin saat 17.00'de sona ermesinin ardından adeta salon boşaldı. Başkan Fikret Orman ve yönetim kurulu üyeleri ile kulüp üyeleri Vodafone Arena'daki maça gitti. Salonda kalan az sayıda üye, oyları saydı.

        Bu sırada dev ekranda gösterilen maçı da izleyen kulüp üyeleri, Beşiktaş'ın gollerinde büyük sevinç yaşadı.

        YÖNETİM KURULU LİSTESİ

        Fikret Orman'ın yeni yönetim kurulu listesinde şu isimler yer alıyor:

        Asil: Ahmet Nur Çebi, Umut Güner, Deniz Atalay, Metin Albayrak, Ahmet Ürkmezgil, Erdal Torunoğulları, Emre Berk Hacıgüzeller, Hüseyin Mican, Ahmet Cihat Kumuşoğlu, Hakan Kalkavan.

        Yedek: Hakan Özköse, Erdal Karacan, Şafak Mahmutyazıcıoğlu, Candaş Tolga Işık, Emre Kocadağ.

        FİKRET ORMAN KİMDİR?

        İstanbul'da 1967 yılında dünyaya gelen Fikret Orman, orta öğrenimini Işık Lisesinde, yüksek öğrenimini Yıldız Teknik Üniversitesi ve Florida Üniversitesinde tamamladı. Sanayi, inşaat ve turizm sektöründe faaliyet gösteren şirketlerde yönetim kurulu başkanlığı ve üyeliği yapan Fikret Orman, Beşiktaş Kulübünde 2002-2004 yılında Serdar Bilgili başkanlığındaki yönetimde yer aldı.

        Siyah-beyazlı kulübün 2004 yılında yapılan genel kurulunda Yıldırım Demirören ile girdiği başkanlık yarışını kaybeden Orman, 2012 yılında Demirören'in Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı olmasıyla boşalan kulüp başkanlığına yeniden aday oldu. Fikret Orman; Nazmi Koca ve Bülent Deriş'in de aday olduğu olağanüstü genel kurulda siyah-beyazlı kulübün 33. başkanlığına seçildi.

        Kulübün 2013 yılında yapılan olağan genel kurulunda ise Serdal Adalı ile yarışan Orman, başkanlık koltuğunda oturmaya devam etti.

        Beşiktaş Kulübünün bugün yapılan olağan genel kuruluna da tek aday olarak giren Fikret Orman, genel kurul sonunda 3. başkanlık dönemine başladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ