Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Trabzonspor Trabzon'da "temiz futbola başlangıç" anıtı! Salih Dursun ölümsüzleşti - Trabzonspor Haberleri

        Türk futbol tarihinde yaşanan bir ilk anıt haline dönüştürüldü. Galatasaray ile Trabzonspor arasında 21 Şubat 2016 tarihinde oynanan müsabakanın 86. dakikasında maçın orta hakemi Deniz Ateş Bitnel'in elindeki kırmızı kartı alan Salih Dursun, maçın hakemine kırmızı kartı göstererek eliyle 'dışarı çık' işareti yaptı.

        Bu kartı gösterdikten sonra kırmızı kartla oyundan ihraç edilen Salih Dursun, Trabzonspor camiası tarafından büyük destek görmüştü.

        ANIT YAPILMASI İSTENDİ

        Trabzon'un Maçka İlçesi Belediye Başkanı Koray Koçhan, anıt yapılması için harekete geçti. Maçka Belediye Meclisi anıtın yapılması kararını aldı. 6 ay süren çalışma sonucunda Salih Dursun ve olay hakem Deniz Ateş Bitnel'e gösterdiği kırmızı kartın anıtı ilçede yerini aldı.

        Maçka Adnan Menderes Parkı'na dikilen anıta, ‘Temiz futbola başlangıç' adı verildi. Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, "Temiz bir futbol ligi istiyoruz. Trabzonspor'un hakkının yenmediği maçların sahada kazanıldığı, sahada kaybedildiği bir lig temenni ediyoruz" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ