Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol 2018 Dünya Kupası Elemeleri Suudi Arabistan Milli Takımı Londra saldırısı saygı duruşuna katılmadı - Futbol Haberleri

        Her şartta uluslararası dostluğun ve birlikteliği öne çıkartılmak istendiği Dünya Kupası’nda, dün Asya Elemeleri B Grubu’nda Avustralya’nın Suudi Arabistan’ı 3-2 yendiği maçtan önce yaşandığı iddia edilen olay büyük öfkeye neden oldu.

        Gazete Habertürk'ün haberine göre; 3 Haziran’da İngiltere’de Londra Köprüsü ile Borough pazar alanında yapılan terör saldırılarında yaşamını kaybeden 2’si Avustralyalı olmak üzere 8 kişinin anısına saygı duruşu yapılacaktı. Adelaide Oval Stadı’nda hakemin düdüğünü çalmasının ardından ev sahibi Avustralyalı futbolcular, omuz omuza vererek 1 dakikalık saygı duruşuna geçerken, Suudi oyuncuların şok bir harekette bulundukları ve sahaya yayılıp, ısınma hareketleri yaptıkları öne sürüldü.

        Bu durum sonrasında taraftarlar Suudi Arabistan Milli Takımı’na büyük tepki gösterdiler.

        ‘ANLAMADILAR’ İDDİASI

        Avustralya basını, Suudi oyuncuları eleştirirken, bazı yayın organlarından ise ilginç bir iddia geldi. Hakemin düdüğünün ardından, futbolcuların ne yapması gerektiğini bilmedikleri ve saygı duruşunda bulunulacağını anlamadıkları öne sürüldü.

        SADECE 1 OYUNCU DURDU

        Hakemin düdüğünü çalmasının ardından Suudi Arabistanlı oyuncuların saygı duruşunda bulunmadıkları belirtilirken, sadece Salman Al Faraj’nın olduğu yerden hareket etmediği ve saygı duruşunun bitmesini beklediği bildirildi. Diğer futbolcuların ise saygı duruşuna tepki gösterip ısınma hareketlerinde bulunduğu belirtildi.

        Avustralya Futbol Federasyonu yetkilisi maç sonunda yaptığı açıklamada bu kararın Asya Futbol Konfederasyonu'yla fikir birliğiyle alındığının altını çizdi. Yetkili, Suudi Arabistanlı yetkililerin ise saygı duruşunun kendi kültürlerinde olmadığı için buna katılamayacaklarını söylediğini belirtti. Londra'daki saldırıda hayatını kaybedenlerden ikisi Avustralyalı'ydı.

        REKLAM

        Maç ev sahibi Avustralya'nın 3-2'lik üstünlüğüyle sona erdi. Ev sahibi ekip galibiyete Tomi Juric'in 7 ve 36, Tomas Rogic'in 64. dakikada kaydettiği gollerle ulaştı. Suudi Arabistan'ın golleriyse Salem Al Dawsari ve Mohammad Al Sahlawi'den geldi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ