Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Avrupa Ligi Dinamo Kiev Başkanı, Domagoj Vida'nın transferini açıkladı - Domagoj Vida kimdir? - Futbol Haberleri

        Beşiktaş'ın stoper transferinde sıcak gelişmeler yaşanıyor. UEFA Avrupa Ligi play-off turunda evinde Maritimo'yu 3-1'le geçen Dinamo Kiev'in başkanı Igor Surkis ve Hırvat stoper Domagoj Vida, Beşiktaş'a transferiyle ilgili açıklamalar yaptı.

        Sporx'te yer alan habere göre; Surkis en iyi teklifin Beşiktaş'tan geldiğinin altını çizerken, Vida kararını başkanın vereceğini söyledi.

        İşte o açıklamalar;

        Igor Surkis: Vida'nın sözleşmesi halen devam ediyor. Kendisine yeni teklif yaptık ancak Beşiktaş daha iyi koşullar sundu. Maçtan sonra onunla konuştum ve Beşiktaş'ın bana uygun bir miktar teklif etmesi durumunda kendisini bırakabileceğimi söyledim. Hırvatistan'ın en iyi oyuncularından birini iyi koşullar karşılığında bırakabilirim.

        Maçtan sonra bana Beşiktaş'ın futbolunun kendisine uygun olduğunu ancak kontratına da sadık kalıp 6 ay boyunca oynamaya devam edebileceğini de söyledi. Ona minnettarım çünkü mevcut sözleşmesini yerine getiriyor. Bu konuda kimseyi suçlamıyorum.

        Doğal olarak bu yaştaki oyuncular mümkün olan en iyi kontrata imza atmak istiyor. Bu kontratı şu anda biz sağlayamayız ve Vida bunu biliyordu. Maçtan sonra ona kucak açtım ama elveda demedim.

        VIDA: BAŞKAN KARAR VERECEK

        Taraftarların kendisine açtığı veda pankartı için teşekkür eden ve duygusal anlar yaşadığını belirten Vida, "Yıl sonuna kadar sözleşmem var ve şu ana kadar kimseyle anlaşmadım. Bence tekrar karşılaşacağız ve bu güzel statta oynayacağım. Artık kararı başkan verecek. Ayrılıyorum ya da kalacağım diyemem. Zaman gösterecek. Belki de durumlar tamamen değişir.

        Öte yandan Domagoj Vida karşılaşma sonunda mavi-beyazlı taraftarlara veda etti. Karşılaşma sonunda tribünlere giderek taraftarlarla vedalaşan Hırvat stoper ayrıca Instagram hesabından da bir paylaşımda bulundu.

        https://www.instagram.com/p/BYMLT8flTUy/?taken-by=24domagojvida
        REKLAM

        Vida'nın Instagram hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeler yer aldı;

        "Sevgili Dinamo Kiev ailesi, sizinle birlikte çalışmak harika bir deneyimdi. Şimdi yeni bir şeyler denemem lazım. Sizler için en iyisini kalbimden diliyorum arkadaşlarım, sizi hiç unutmayacağım. Her şey için teşekkürler! Elveda..."

        DOMAGOJ VIDA KİMDİR?

        Tam adı: Domagoj Vida

        Doğum tarihi: 29 Nisan 1989

        Doğduğu yer: Osjiek / Hırvatistan

        Yaş: 28

        Boy: 1,84 m

        Uyruğu: Hırvatistan

        Mevki: Stoper

        Ayak: Sağ

        Sözleşme bitiş tarihi: 31.12.2017

        Güncel piyasa değeri: 9 milyon Euro

        Daha önce oynadığı kulüpler: NK Osjiek, Bayer Leverkusen, Dinamo Zagreb, Dinamo Kiev

        Son sezon istatistikleri: 39 maç 4 gol 2 asist 5 sarı kart

        Milli maç sayısı: 48 maç 1 gol

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ