Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Diğer Bu takım gol yemiyor! - Futbol Haberleri

        Bayanlar Birinci Futbol Ligi'nde mücadele eden Ataşehir Belediyesi, ligin ilk yarısını kalesinde gol görmeden, attığı 38 gol ve 29 puanla lider tamamlayarak büyük bir başarıya imza attı.

        Ligde 11 haftalık ilk devre müsabakaları tamamlanırken Ataşehir Belediyesi, 9 galibiyet elde ederken 2 maçta ise golsüz berabere kaldı. Ataşehir Belediyesi 29 puanla ligin zirvesinde yer alırken, Düvenciler Lisesispor ise 23 puanla ikinci, 22 puana sahip Adana İdmanyurduspor da üçüncü sırada devreyi tamamladı. Kaleciler Handan Kurga ve Duygu Yılmaz'ın görev yaptığı Ataşehir Belediyesi, 11 maçta kalesinde gol görmedi.

        Ataşehir Belediyesi Teknik Sorumlusu Adnan Katip, ''Profesyonel futbol liglerinde gol yemeyen tek takımız. Bu bizim doğru bir kadro oluşturduğumuzu gösteriyor. Gol yemememiz ve devreyi namağlup lider tamamlamamız bunun göstergesidir. Bunu ikinci yarıda da sürdürmek istiyoruz'' dedi.

        Ligin bitimine 11 haftalık uzun bir yolun bulunduğunu anlatan Katip, şöyle konuştu:

        ''Ligin en güçlü şampiyon adayı biziz. Çünkü ligin en iyi kadrosuna sahibiz. Geçen yıl ligin birinci, ikinci ve üçüncü takımının karmasını oluşturduk. Bizim ligde ikinci yılımız. Daha önce şampiyonluk yaşamadık. Bu sene şampiyonluğu hedefliyoruz. Bayan futbolu henüz ülkemizde yeni. Avrupa bizden daha ileride. Ataşehir Belediyesi olarak bu açığı kapatmak istiyoruz.''

        Sezon sonunda Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etmek istediklerini dile getiren Katip, ''Ataşehir Belediyesi olarak daha önce lig şampiyonları Gazi Üniversitesi ve Trabzonspor'un yapamadıklarını başarmak istiyoruz. Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde Türk takımı olarak bir üst tura çıkmak istiyoruz. Daha önce bunu başaran Türk takımı olmadı'' dedi.

        Katip, güçlü kadronun oluşturulmasında iş adamı Ali Ağaoğlu'nun büyük desteğinin bulunduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

        ''İş adamı Sayın Ali Ağaoğlu'nun desteği bizim için çok önemli. Eğer desteği olmasaydı bu kadroyu oluşturamazdık. Sporculara verdiğimiz paranın dışında bütün ulaşım ve konaklama giderlerini karşılıyoruz. Her hafta 12 sporcu farklı illerden İstanbul'a geliyor. Bu giderleri karşılamak için Ağaoğlu'nun desteği önemli.''

        LİGDE PUAN DURUMU

        Bayanlar Birinci Futbol Lig'inde Ankara'daki kar yağışı nedeniyle ertelenen Gazi Üniversitesi-Konak Belediyesi maçı dışında ilk devre maçları tamamlandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ