Yerel Haber Hattı 0536 266 79 69
KONUŞMAYI BAŞLAT
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

GALATASARAY SÜPER KUPA

2000 UEFA Süper Kupa yılda bir UEFA tarafından düzenlenmektedir. Kupanın finali bu yılda, Stade Louis II'de gerçekleştirilmiştir. Kupa finalinde o yılın  şampiyonu ile UEFA Kupası şampiyonu karşılaşmıştır. Kupaya GALATASARAY uzatmalarda Mario Jardel'in attığı golle uzanan taraf olmuştur.Galatasaray Spor Kulubü merkezi İstanbul'da olan, özellikle Profesyonel Futbol Takımı ile tanınan spor kulübü.

Maçın Özeti

İlk yarı

İlk yarıya Galatasaray başladı. Roberto Carlos sol kanattan geldi ve çektiği şut ortadaki Raul'un ayağına değdi. Top auta çıktı. Şut atışını Suat kullanırken Hagi'ye pas verdi. Hagi mükemmel bir şut attı ancak,İlker Casillas topu kurtardı. Okan, 2 futbolcudan da sıyrıldı ve topu Hasan Şaş'a verdi. Hakan Ünsal içeride tam şut atacakken, ceza sahasında düştü ve hakem penaltı verdi. Penaltıyı Jardel kullandı ve gole çevirdi. İlk yarı bu sonuçla bitti.

İkinci yarı

İkinci yarıya Real Madrid başladı. Roberto Carlos'a yapılan faul atışını kullandı veTafferel topu kurtardı. Geremi,  Galatasary kalesinin içinde şut attı ve top çok az bir mesafeden auta çıktı. Sol taraftan Savio, orta atmak için gelse de Suat araya girip bu hareketi engelledi. Ancak hakem Real Madrid'e Galatasaray'ın elle oynaması yüzünden penaltı verdi. Raul, 78. dakikada penaltıyı gole çevirerek durumu 1-1'e getirdi. Figo'nun şutu direkten döndü.

2004 yılında Polonya'nın Poznań şehrinde gerçekleşen 23 Yaş Altı Dünya Kürek Şampiyonası'nda yarışan İhsan Emre Vural ve Ahmet Yumrukaya ikilisi, hafif kilo İki tek kategorisinde şampiyon olarak, Türkiye'nin kürekteki ilk şampiyonluğunu kazandırdılar.

2008 yılında Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, IWBF Şampiyonlar Ligi finalinde Alman rakibi RSV Lahn-Dill'i 63-51 yenerek şampiyon oldu.[2][3] Daha sonra Galatasaray, Japonya'da düzenlenen Kıtalararası Kitakyushu Kupası'ta Kanada'nın British Columbia takımını 77-62 mağlup ederek, namağlup şekilde şampiyon oldu.[4] 2012 Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası final maçında Almanya'nın RSV Lahn-Dill takımıyla karşı karşıya geldi.Mücadeleyi 65-79 kaybederek Avrupa ikincisi oldu.

2009 yılında ise Galatasaray Kadın Basketbol Takımı, Eurocup finalinde İtalya'nın Cras Basket Taranto takımını 82-61 yenerek Avrupa Şampiyonu unvanını aldı.

2013-2014 sezonu Euroleague Women 8'li finalleri için Rusya'nın Ekaterinburg şehrindeki turnuvada grubunu 2. sırada bitiren Galatasaray Odeabank yarı finalde ev sahibi UMMC Ekaterinburg'u 77-70 yenerek tarihinde ilk kez finale kalmış ve finalde ezeli rakibi Fenerbahçe'yi 69-58 yenerek Avrupa'nın 1 numaralı kupası olan Euroleague Women'ı müzesine götürmüştür.

2013-2014 sezonunda Türk spor tarihinde bir ilki gerçekleştiren Galatasaray Spor Kulübü, yarıştığı futbol, erkek basketbol, kadın basketbol, tekerlekli sandalye basketbol, bayan voleybol ve erkek voleybol branşlarında mücadele ettikleri branşların tamamında aynı sezon içerisinde kendi branşlarının Şampiyonlar Liglerinde mücadele ederek ulaşılması zor bir başarıya imza atmıştır.

BAKMADAN GEÇME