Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Pazar Dünyada keşfedilecek yer hiç biter mi? / Ece Ulusum'un yazısı

        Ece ULUSUM/ GAZETE HABERTÜRK-PAZAR

        Hayatta elde kalanların en önemlisi anılarsa seyahat yapmak kendinize ve sevdiklerinize verebileceğiniz en büyük hediye. Tek yapmanız gereken kendinize uygun rotayı ve deneyimleri tercih etmek. İşte sizin için küçük bir liste...

        HOLLYWOOD YILDIZLARININ EVİNEW GİDİN

        Polisiye film ve dizilerin vazgeçilmez şehri Miami sahillerinde gezerken Amerikan rüyasına inanacak ve hiç bitmesin isteyeceksiniz. Şehrin merkezinde alışveriş, yemek ve gökdelen turlarında farklı bir kültürü keşfedeceksiniz. Alışverişte bir adım daha öteye gitmek isteyenler Sawgrass Mills’e gitmeli! Üstelik kozmopolit şehir, seyahatçilere bambaşka kapıları da aralıyor. Örneğin, Küba’dan kaçanların yaşadığı Küçük Havana! Ardından rotanızı ülkenin 3. büyük milli parkı Everglades Milli Parkı’na çevirip timsahları yakından gözlemleyebilirsiniz! Miami gezinizi Yıldızlar Adası’nda Hollywood yıldızlarının malikânelerini görmeden sonlandırmayın.

        HAYALLERİNİZ GERÇEKLEŞEBİLİR!

        Orlando’da birçok caz kulüp bulabilir ve eğlenebilirsiniz fakat unutmayın, kentin keşfedilecek farklı birçok yanı daha var. Walt Disney Parkları ve Walt Disney Prodüksiyonları’nın setlerine ev sahipliği yapan Orlando, çocukların çizgi dünyalarını gerçeğe dönüştürebildiği yerlerden biri. Orlando yetişkinlere de güzel! Bu şehir ABD’nin perakende satış cenneti; kısacası ucuz! NASA’nın insanlı ve insansız uzay uçuşu ve araştırmalarını gerçekleştirdiği uzay üssü de Orlando’ya sadece 90 kilometre uzaklıkta.

        ABD’NİN BİR UCU

        Plajlarıyla ünlü şehir Miami olsa da aslında altın renkli kumu, berrak denizi ve sokakta paten kayanlarıyla sizi müzik kliplerine götürecek asıl yer Key West. Üstelik her mevsimi yaz! ABD’nin güneydeki en uç noktası olan Key West’teki “Küba’ya 100 mil” tabelaları aklınızı çelebilir, bilginize... Küba’ya kaçmazsanız şehirde gün doğumu ve gün batımını seyredebileceğiniz harika noktalar var. Şehrin en ünlü caddesi olan Duval Caddesi’ne de uğramadan dönmeyin.

        PEMBE KUMLAR ARASINDA YÜRÜYÜŞ

        Karayip cenneti olarak anılan Bahamalar’ın merkezi Nassau, aynı zamanda su sporları ve çeşitli deniz aktivitelerinin de başkenti. Gemi ve tekne turlarının en önemli durağı Nassau’da Atlantis Su Parkı, Ardastra Bahçeleri, Cable Plajı, Su Kulesi, Nassau Hayvanat Bahçesi, Hükümet Binası ve Rawson Meydanı mutlaka görmeniz gereken yerler arasında. Tavsiyemiz, sudan çıkmayın! Pembe kumlu plajlarında yürüyüş yapabilir akşamları da tekne turuna çıkabilirsiniz.

        GERİ DÖNMEK İSTEMEYECEKSİNİZ

        Bahamalar’da gözlerden uzak bir yer arıyorsanız Coco Cay Adası tam size göre. Zira adada insan nüfusu epey az. Adaya ayak bastığınız anda kendinizi ıssız adanın en şanslı kişisi gibi hissetmeniz olası. Akşamlarıysa kumsal partileriyle enerjinizi atacaksınız.

        O GEMİDE BEN DE OLSAYDIM!

        Royal Caribbean International, Türk Hava Yolları’nın Ekim 2015’te İstanbul’dan Miami’ye direkt seferlerini başlatıyor. Bu seferlerin şerefine özel Karayipler ve Bahamalar gezi programları hazırlandı. Miami’den hareket edecek Royal, çeşitli seyahat paketleri de sunuyor. Üstelik Karayipler, Bahamalar, Miami ve Orlando destinasyonlarında 5 farklı paket programı şu an satışta.

        ■ Bahamalar gezisinde, THY’nin tarifeli uçuşlarıyla İstanbul’dan Miami’ye direkt gidecekler, Miami’de 2 gece birinci sınıf otellerde konaklayabilir. Sonra bir gemi gezisiyle 4 gece 5 gün boyunca Bahamalar’a doğru rahat bir yola çıkacaksınız. Sonra ver elini Coco Cay Adası, Nassau ve Key West...

        ■ Bir diğer seçenek de gemi seyahatinden sonra Orlando’ya yapılacak bir otobüs yolculuğundan, şehirde 2 günlük konaklama, Disney Park gezisi ve ardından da Miami, Bahamalar, Orlando gezisi; 9 gece 10 gün sürecek.

        ■ Karayipler gezi programındaysa THY’nin tarifeli uçuşlarıyla Miami’ye direkt ulaşacaklar, Miami’de 1 gece 1. sınıf otellerde konaklayacak. Dünyanın en büyük gemisi Allure of The Seas ile 7 gece 8 gün boyunca hem denizden hem de karadan Karayipler’i keşfedecekler. Üstelik gümrüksüz alışveriş yapabilecek ve dünyanın en güzel kumsallarının tadını çıkaracaklar

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ