Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam İstanbul Hava durumu 30.08.2016

        Meteoroloji'den alınan bilgilere göre, bugün yurdun kuzey kesimlerinde yağışlar etkisinin gösteriyor. Marmara'dan İstanbul, Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde yağış bekleniyor. Karadeniz'in batı kesimleriyle, İç Anadolu'nun kuzey kesimleri ve doğu Karadeniz kıyı şeridinde sağanak ve gökgürültülü sağanak yağış geçişleri görülecek.

        İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

        İstanbul'da bugün ve yarın sağanak yağış var. Perşembe günü ise parçalı bulutlu bir hava hakim olacak. Sıcaklıklar 31-30 derece civarında seyredecek. Ankara'da da bugün yağışlı bir hava var. Çarşamba ve perşembe günü yağışlar yerini parçalı bulutlu bir havaya bırakacak. En yüksek sıcaklık 29-28 derece olacak. İzmir'de de önümüzdeki üç günlük periyotte yağış beklenmiyor. Sıcaklıklar 33-32 derece olacak.

        İSTANBUL'DA HAFİF YAĞIŞ

        Çok bulutlu bir hava hakim olan İstanbul'un bazı semtlerinde zaman zaman yağmur geçişleri gözleniyor. Fatih'te öğlen saatlerinde kısa süreli ama şiddetli yağış gerçekleşti. Kısa süreli yağmur geçişlerinin diğer semtlerde de görülebileceği belirtiliyor.

        METEOROLOJİ SAAT VERİP UYARDI

        Bugün öğle saatlerinden sonra Kastamonu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Yağışların 14:00-20:00 saatleri arasında etkili olması bekleniyor.

        ŞİDDETLİ VE AŞIRI YAĞIŞLAR GELİYOR

        Meteoroloji'den yapılan açıklamaya göre, Doğu Karadeniz'de şiddetli ve yer yer aşırı yağışlar bekleniyor. 03:00 ila 06:00 saatleri arasında yağışların etkili olacağı belirtilen açıklama şöyle: Yarın (Çarşamba) sabah ilk saatlerden itibaren Giresun çevreleri ile zamanla Trabzon ve Artvin çevrelerinde kuvvetli, Rize ile Trabzon'un doğu ve Artvin'in kuzey ilçelerinde şiddetli (76-100mm) ve yer yer aşırı (100 mm üzeri) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden meydana gelebilecek sel, su baskını, heyelan, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

        YURTTA HAVA DURUMU

        Yapılan son değerlendirmelere göre: Marmara’nın doğusu, Batı Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile Kırklareli, Ankara, Çankırı ve Ordu çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

        HABERTURK.COM

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ