Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam İnsanlık ölmemiş dedirten fotoğraflar
        1

        İngiltere'de yaşayan üniversite öğrencisi Ella Johannessen, trenle yolculuk yaparken annesine 35 sterlininin kaybolduğunu söyledi.

        2

        Daha sonra uykuya dalan Johannessen, uyandığında yanında peçeteye sarılmış şekilde 100 sterlin buldu.

        3

        Babasının hayatını kaybetmesinden sonra çok zor bir dönem yaşadığını söyleyen İngiliz kadın, böyle bir jestin kendisi için çok anlamlı olduğunu belirtti.

        4

        Johannessen'in yapılan iyiliği anlattığı gönderisi Facebook'ta 8 bin kez paylaşıldı.

        5

        Annesiyle telefon konuşmasını dinleyen bir yabancı tarafından bırakılan parayı görünce gözyaşlarına boğulan genç kadın, şimdi teşekkür etmek için tüm ülkede kendisine 100 sterlin bırakan kişiyi arıyor.

        6

        İNSANLIK ÖLMEMİŞ DEDİRTEN KARE!

        17 Kasım 2017 günü Johnny Bobbitt Jr (solda), Kate McClure ve erkek arkadaşı bir benzinlikte bu pozu vermişlerdi.

        7

        Kate McClure otoyolda benzinsiz kalınca, Johnny Bobbitt cebindeki son 20 dolarla ona yardım etti. Kate bu yardımı karşılıksız bırakmamak için erkek arkadaşıyla birlikte Johnny'yi birkaç kez ziyaret etti. Ona maddi yardım ve giysi götürdü.

        8

        Hatta Johnny'nin aldığı hediyeleri hep diğer evsiz insanlarla paylaşmak istemesi Kate ve erkek arkadaşını daha da duygulandırdı.

        9

        Çift dünyayı iyilik kurtaracak mantığıyla yola çıkıp internet üzerinde bir kampanya başlattı ve Johnny için 300.000 dolar topladı. 27 yaşındaki kadın daha sonra Johnny'ye bu sürprizi gazete haberini göstererek verdi.

        10

        Eskiden bir donanma çalışanı olan Johnny Bobbitt, o gece Kate için 100 metre kadar yürüyüp cebindeki son parayla benzin alıp aracına kadar getirmişti.

        11

        34 yaşındaki adam çalıştığı dönemde paramedik olmak için eğitim almak istiyordu.

        12

        Evsiz olmasına rağmen hala başkalarına da yardım edecek bu ince ruhlu adamın Facebook fotoğraflarında bir zamanlar ne kadar mutlu olduğu da belli oluyor.

        49

        YAŞLI ADAMA DUYGULANDIRAN YARDIM

        Bükreş'te 71 yaşında tek başına yaşayıp dilencilik yapan adamın son halini görenler inanamıyor.

        50

        Ölen karısıyla burada yaşadıkları için evini asla terk etmeyen adama yapılan yardımlar sonucu, yaşlı adamın hayatı değişti.

        51

        Para toplayarak ona yeni bir ev veren insanlar değişimi kare kare işte böyle kaydettiler.

        64
        65

        ÜLKESİNDE KAHRAMAN İLAN EDİLDİ

        Çin’in Chengdu kentinde bir tren kondüktörü, rayların üzerinden karşıya geçen yaşlı bir kadının hayatını kurtarırken sağ bacağını da kaybetti. 29 yaşındaki Xu Qiankai, 65 yaşındaki sağır kadına yardım ettiği için ülkede kahraman ilan edildi.

        66

        Yerel medyaya göre yaşlı kadını gören Xu hemen acil freni çekti. Yaşlı kadının dikkatini çekemeyince, çarpışmaya 10 metre kala trenden atlayıp yaşlı kadını raydan uzağa itti. Ancak Xu zamanında bacağını raydan çekemeyince trenin altına sıkıştı.

        67

        Hastaneye kaldırılan genç kahramanın bacağı kesilmek zorunda kaldı.

        68

        Yaşlı kadın daha sonra hastanede Xu'ya minnetarlığını ifade için diz çökerken görüntülendi.

        69

        Pekin merkezli İngilizce haber kanalı CGTN'in haberine göre eski asker olan Xu, yakın zamanda Chengdu Rongchang istasyonundaki eski işine geri dönmüştü.

        70

        Ebeveynlerine yakın olup onlara bakmak istediğini söyleyen Xu “Yaşlı kadına yardımcı olduğum için hiçbir pişmanlığım yok” dedi.

        71

        İstasyonun Müdür Yardımcısı Bai Ying ise rayların etrafında birçok uyarı işareti olduğunu ama insanların bunlara uymadığını söyledi.

        72

        EVSİZ ADAMIN HAYATINI KURTARDILAR

        Amerika'da yaşayan bu evsiz adama yardım eden insanlar...

        85

        İNSANLIK ÖLMEMİŞ DEDİRTEN KARE!

        Bu adamın adı Patrick Kilonzo Mwalua, lakabı ise 'sucu adam'.

        86

        Kenya'da yaşayan Patrick her gün saatlerce uzaklıkta olan Tsavo West Ulusal Parkı'na gidip sıcaktan bunalan hayvanlara su veriyor.

        87

        Her gün hayvanlara yaklaşık 10bin litre su taşıyan adam, hayvanları çok sevdiğini, bu yüzden her gün kilometrelerce yolu onlara su taşıyabilmek için gittiğini söyledi.

        94

        DİLENCİ ÇOCUKTAN İNSANLIK ÖLMEMİŞ DEDİRTEN HAREKET!

        Kenya’nın başkenti Nairobi’de yaşayan John Thou, eskiden araçların sıkça geçtiği yolların kenarında dilencilik yapıyor ve kırmızı ışıkta araçların yanlarına yaklaşıp para istiyordu. Onu gören sürücüler çocuğun hırsız olduğunu düşünüyorlardı. Ancak John Thuo hırsız olmadığını ve altın gibi bir kalbi olduğunu herkese gösterdi.

        95

        Bir gün çocuk yine bir aracın yanına yaklaştı ve para istedi. Aracın içine baktığında gördüğü karşısında şaşırıp kaldı. Araç sürücüsü oksijen tankıyla nefes alıyordu. Sürücünün adı Gladys Kamande’ydi. 32 yaşındaki kadın John’a akciğerlerinin iflas ettiğini, düzgün nefes alamadığını ve bu nedenle oksijen tankı kullandığını söyledi.

        96

        John işte o sırada inanılmaz bir şeyin farkına vardı. Hayatta yoksul olmaktan çok daha kötü şeyler vardı. Tıpkı arabası olan ancak sağlığı kötü durumda olan bu kadın gibi. Gözyaşlarına boğulan John, o gün topladığı bütün parayı Gladys’e vermeyi teklif etti. O esnada bir başka sürücü yaşananlara tanık oldu ve fotoğraf çekti.

        97

        Sürücünün internette paylaştığı hikâye ve fotoğraflar hızla yayıldı. Birkaç gün içinde gelişenler hem John hem de Gladys’in hayatını değiştirdi.

        98

        Sosyal medyada tanımasının ardından John sokaklardan kurtarılıp bir aile tarafından sahiplenildi. Onu evlat edinen Nissy Wambugu aynı zamanda çocuğun okumasını için hemen okula yazdırdı. John’un yapmış olduğu sayesinde hem Gladys’in hayatı kurtuldu hem de John’un. Artık kendisini seven bir annesi ve sıcak bir yuvası var.

        99

        İNSANLIK ÖLMEMİŞ DEDİRTEN HİKAYELER

        Olay Çin'de Hainan Havayolları iç hatlar uçuşunda meydana geldi. Yolculara uçuş sırasında yemekleri dağıtıldı. Yolcular yemeklerini yerken uçuş görevlisi Fan Xuesong'un gözüne bir yolcu takıldı. 71 yaşındaki felçli hasta yemek yiyebilmek için kaşığı tutmaya çalışıyor ama yapamıyordu. Felci nedeniyle yemeğini yiyemeyen yaşlı adamı görünce yardımcı olmak isteyen Fan Xuesong, dizlerinin üstünde durarak, ona yemek yedirmeye başladı.

        100

        Hostesin bu yardımseverliğine karşı duygulanan yaşlı adamın gözyaşları sel oldu. Hostes bir yandan yemek yedirmeye çalışırken bir yandan da adamın gözyaşlarını bir mendille sildi. Yolcu da hostes de ağlıyordu. Yürekleri sızlatan bu duygusal ana tanıklık eden uçağın yolcuları ise bu anı fotoğraflamak istedi.

        101

        Bu dokunaklı anın fotoğrafları kısa sürede sosyal medyada milyonlara ulaştı. Gazetecilere konuşan hostes Fan Xuesong, "Ona akşam yemeğini yedirmek istediğimi söylediğimde, yaşlı adam aniden ağlamaya başladı. Pirinç verdim ama ona çok sert geldiği için çiğneyemedi. Bu yüzden ona daha rahat yiyebilmesi için noodle getirdim" dedi.

        102

        Şu an Çin'de Fan Shenyang'dan övgüyle bahsediliyor. Bay Niu ise, yerel gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Bana yemeğimi yedirmeye başladığında ağlamaya başladım. O ise göz yaşlarımı ve burnumu sildi. Kızın adını bilmiyorum ama tekrar teşekkür ederim" diyor.

        103

        AYDIN'ın Çine İlçesi'nde, atıl durumdaki müstakil bir evin duvarına çeşitli giyecekler ve ihtiyaç sahiplerinin çekinmeden alması için, 'Elbise isteyen alsın' notu bırakıldı.

        104

        Yeni Mahalle, 339. Sokak köşesindeki kimsenin yaşamadığı bir evin duvarına çivi çakılarak asılan giyecekler ve 'Elbise isteyen alsın' yazısını kimin bıraktığı bulunamadı.

        105

        Bir iyiliğin inanılmaz karşılığı
        Xiong Shuihua 54 yaşında çinli bir işadamı.

        109

        Çinli milyoner, doğup büyüdüğü 72 hanelik köyü dozerlerle yıktı ve asıl hikaye bu noktadan sonra başladı.

        110

        Milyoner işadamı Xiong Shuihua hayrına doğduğu köyü yıkarak lüks villalar yaptırdı.

        111

        Çelik sektöründe milyonlar kazanan Shuihua, köydeki 72 aileye yaptığı lüks villaları bedavaya verdi.

        112

        Kendisine en çok yardım eden 18 aileye özel villalar yaptıran iş adamı, harap haldeki köyün çehresini tamamen değiştirdi.

        113

        Köyde yaşlı ve düşük gelirliler için 3 öğün bedava yemek servisi verilmeye başlandı.

        114

        Shuihua, “Harcayabileceğimden çok para kazandım ve köklerimi unutmak istemedim” dedi.

        130

        Bir grup yaşlı Japon, Fukuşima faciasından sonra, daha fazla genç ölmesin diye, nükleer çalışmalarda kendilerini radyasyona siper etmek istediğini bildirdi.

        131

        İki arkadaş hendeğe düşen köpeği kurtarıyor.

        132

        Sandy Kasırgası afetinden sonra Amerika’da bir adam, kapısının önüne mini şarj istasyonu kurdu.

        142

        Brezilya’daki bir protestoya müdehale eden general ”Dövüşmeyin, en azından benim doğum günümde” diye anons yapınca, protestoculardan sürpriz geldi.

        143

        64 yıllık evli James Burke, son anını Alzheimer hastası olan eşi için gelecek planları kurarak geçirdi.

        144

        Sandy Kasırgası’nın sebep olduğu sel felaketinde, jetskisi olan bir aile, birçok insanı kurtardı.

        145

        John Anger adlı bir adam, 19 yıllık köpeğinin romatizmal ağrılarını azaltıyor diye, her gece, rahat uyuması için onu göle götürüyor.

        146

        İkizleri olan çift, bebekleriyle çıkacakları ilk uçak yolculuklarında, yaşatacakları muhtemel gürültü için tüm yolculara uçuştan önce şeker ve kulak tıkacı dağıttı.

        147

        Magic Kingdom oyun parkında güvenlik görevlilerinden biri, prenses gibi görünen küçük kızdan imza isterken.

        157

        İsrail’de bir şoför, otobüste bırakılmış bir çantada 25 bin dolar buldu. Neyse ki çantanın sahibini de buldu. Paranın sahibi ise ailesine göndermek üzere para biriktiren bir kapıcı.

        158

        Bir baba, 13 yaşındaki Selebral Palsi hastası kızını taşıyarak, her yıl yerel triatlona katılıyor.

        159

        Türkiye’de bir bakkalın ekmek dolaplarından birinde ”ihtiyaç sahibi alabilir” yazıyor.