Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Onlar şimdi cezaevindeler

        Edinilen bilgiye göre, Dursunbey ilçe merkezinde ikamet eden doğuştan özürlü olan H.Y. (22) isimli zihinsel engelli şahıs ile ilgili bazı duyumlar alan İlçe Emniyet Amirliği ekipleri harekete geçti. H.Y. isimli şahsa fiili livatada bulunulduğunu tespit eden polis, düzenlediği opreasyonda 18 kişiyi gözaltına alındı. Dün akşam saatlerinde Dursunbey Cumhuriyet Başsavcılığı'na çıkarılan zanlılardan 17'si tutuklandı. Soruşturma dosyasında adı geçen4 kişi daha yakalanarak, alınan ifadelerinin sevk edildikleri adli makamlarca ardından tutuklandı. Tutuklananların R.D. (63), H.K. (55), M.S. (58), İ.K. (68), M.T. (67), M.S. (64), H.Ö. (20), E.Y. (45), S.K. (61), M.K. (72), R.M. (68), M.I. (58), Y.A. (67), V.E. (68), A.Y. (42), C.K. (75), İ.Ç. (54), A.K. (43), A.K.(38) ve R.A. (34) olduğu öğrenildi.

        OLAY İNFİAL UYANDIRDI

        Olay, Dursunbey ilçesinde büyük infiale yol açtı. Aralarında bir siyasi partinin ilçe başkanı ile belediyede işçi olarak çalışan bir şahıs, lokantacı, berber, fırıncı gibi meslek sahipleriyle emeklilerin de yer aldığı şüphelilerin 20 ila 65 yaş aralığında, daha çok orta yaş ve üzerindeki şahıslardan oluştuğu öğrenildi.

        Dursunbey'de büyük rahatsızlığa yol açan olayla alakalı yapılan haberlerden rahatsız olan halk, ilçenin adının böyle bir olayla anılmasından utanç ve rahatsızlık duyduklarını ifade ettiler. İlçe merkezinde toplanıp emniyetteki şüphelileri linç etme girişimine karşı polis geniş güvenlik tedbiri aldı. Bir birleriyle haber zinciri kurup toplanmak isteyen gençlerin bu girişimi de, yetkililerin devreye girmesiyle önlendi.

        Savcılığın mağdur H.Y.'yi sağlık kontrolünden geçirilmesi için Manisa Akıl ve Ruh Sağlığı Hastalıkları Hastanesi'ne sevk ettiği kaydedildi. H.Y.'nin annesi A.Y. ve babası M.Y.'nin de yakalanan şahıslardan şikayetçi oldukları belirtildi.

        Yakalanan şüphelilerin avukat nezaretinde alınan ifadelerinde 8'inin suçunu itiraf ettiği, diğer 12 şüphelinin ise suçlamaları kabul etmedikleri öğrenildi. H.Y.'nin zanlıları tek tek teşhis ettiği kaydedildi.

        CEZAEVİNDE KAVGA ETTİLER

        Tutuklu 20 kişiden H.Ö. (20) ve E.Y. (45) isimli şahıslar, Dursunbey Cezaevi'nde aynı koğuşa konuldu. Alınan bilgiye göre, şahıslar cezaevinde kavga etti. Gardiyanların müdahale ettiği kavga neticesinde burnu kırılan E.Y., Dursunbey Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Acil serviste müdahale edilen E.Y., tedavisinin ardından tekrar cezaevine gönderildi.

        ZONGULDAK'TAKİ ZANLIYA 17 BUÇUK YIL HAPİS

        Öte yandan Zonguldak'ta, zihinsel engelli genç kıza cinsel saldırıda bulunduğu ve hürriyetten yoksun bıraktığı iddiasıyla tutuksuz yargılanan sanığa 17 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

        Zonguldak 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasına, 2 yıl önce evinden kaçan zihinsel engelli S.A'yı (24) evine götürerek zorla cinsel ilişkiye girdiği iddia edilen tutuksuz sanık Mustafa Karagöz'ü S.A'yı cebir, tehdit ve hile kullanarak hürriyetinden yoksun kıldığı ve nitelikli cinsel saldırıda bulunduğu gerekçesiyle 17 yıl 6 ay hapis cezası verdi.

        İHA /AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ