Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Güler Zere yaşamını yitirdi

        Gökay USANMAZ/AHT

        Geçen yıl yakalandığı kanser hastalığı nedeniyle uzun süre Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi mahkum koğuşunda kalan Zere, burada 4 ay süreyle tedavi görmüştü. Yakınlarının ve çeşitli sivil toplum kuruluşları ile örgütler, "Güler Zere'ye özgürlük" adıyla kampanyalar düzenlemiş, hastane önünde 4 ay süreyle oturma eylemi yapılmıştı. Zere, 6 Kasım 2009'da affedildikten sonra bir süre Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi görmüştü. Zere, affedilip tahliye olduktan 20 gün sonra, tekerlekli sandalyesi ile Beyoğlu'nda bir eyleme katılmıştı.

        Halk Cephesi adına yapılan yazılı açıklamada, "Gülay Zere yakalandığı kanser hastalığı sonucu şehit düştü. Güler Zere'nin katili, kanser hastalığı raporu olmasına rağmen onu uzun süre serbest bırakmayan ve tedavisini engelleyen AKP iktidarıdır" denildi. Güler Zere'nin Küçükarmutlu Cemevi'nde düzenlenecek anma töreninin ardından yarın toprağa verileceği öğrenildi.

        Bu arada Kocaeli Halk Cephesi Sözcüsü Zahide Dalda, kanser hastalığı sonucunda yaşamını yitiren Güler Zere'nin, ölümünün sorumlusu olarak hükümeti gösterdi. Dalda, hayatını kaybeden Zere'nin şehit düştüğünü ifade etti.

        Kocaeli Halk Cephesi, Özgürlük Parkı'nda yaşamını Zere anısına hemen miting düzenledi.

        Halk Cephesi adına konuşan Zahide Dalda, bir devrimciyi daha ölümsüzlüğe uğurladıklarını söyledi.

        Hapishane sağlam giren Zere'nin kanser hastası olarak çıktığını belirten Dalda, Hurşit Tolon, Levent Ersöz, Veli Küçük gibi isimlerin uyduruk hastalıklardan hastaneye götürülmesine rağmen Zere'nin ölüme terk edildiğini kaydetti.

        Türk Tabipler Birliği'nin Zere'nin hastalığının ciddi olduğunu, hapishaneden çıkarılması gerektiğini ifade ettiğini söyleyen Dalda, "Türk Tabipler Birliği 'tedavisi için serbest bırakılması gerekir, bırakılmaması ölüme terk edilmesi demektir' diye açıkladı. Tedavisi için salıverilmesi gerekiyordu; ama yapmadılar. Kendi hukuklarına bile saygı göstermediler." ifadelerini kullandı.

        Tüm amaçlarının Zere'yi katletmek olduğunu iddia eden Dalda, Zere'nin son günlerini dahi mücadelesine olan inancından ve kararından bahsederek şehit düştüğünü söyledi.

        Dalda, "Zere'nin ölümünün katillerini unutmayacağız. Bu ölümden başta iktidar, onun Adalet Bakanlığı, Ceza Tevkif Evleri Kurumu, Adli Tıp Kurumu, serbest bırakılmasını engelleyen tüm cezaevi ve hastane personeli sorumludur. Hiçbirini unutmayacağız, unutturmayacağız."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ