Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Yine anaokulu yine lavabo dehşeti

        Maltepe'de, ana okulunda düşen lavabo parçalarının boğazını kesmesi sonucu hayatını kaybeden 6 yaşındaki Efe'nin ardından bir facia da Bahçelievler'de yaşandı. Anaokulu öğrencisi minik Deniz Mahir, tuvalette üzerine çıktığı lavabonun kırılması sonucunda ağır yaralandı.

        Bahçelievler'de bir ana okulunda 6 yaşındaki çocuk, arkadaşının 'Sen buraya çıkamazsın' sözleri üzerine çıktığı lavabonun kırılması sonucu ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan küçük çocuk tedavi altına alındı.

        Edinilen bilgilere göre olay, Bahçelievler Kocasinan İlköğretim Okulu ana sınıfında geçtiğimiz perşembe günü sabah saatlerinde meydana geldi. Lavabonun üzerine çıkan sınıf arkadaşının 'Sen buraya çıkamazsın' demesi üzerine lavabonun üzerine çıkan Deniz Mahir Özbilen (6), bu sırada kırılan lavabonun altında kalarak ağır yaralandı. Kanlar içerisinde yere yığılan küçük çocuk, okul yetkililerince Kocasinan Sağlık Ocağı'na götürüldü. Durumu ağır olduğu anlaşılan Özbilen, burada yapılan ilk müdahalesinin

        ardından Özel Gelişim Hastanesi'ne kaldırıldı. Kolundaki atar damarı yırtılan küçük çocuk ameliyata alındı. Hayati tehlikeyi atlatan ve tedavisi süren Özbilen'e ev istirahatı verildi.

        Olayı anlatan Deniz Mahir Özbilen, "Canım çok acıdı. Arkadaşlarımla birlikte oyun oynuyorduk. Daha sonra lavaboya gittik. Önce arkadaşım lavabonun üzerine çıktı. Daha sen 'sen buraya çıkamazsın' dedi. Ben de çıkarım deyip lavabonun üzerine çıktım. Birden bire lavabo üzerime yıkıldı" dedi.

        Minik Deniz'in babası Engin Özbilen ise, "Biz çalışıyorduk. Bana işyerimde iken haber geldi çocuğunuz hastaneye kaldırıldı diye. Biz çocuğumuz okulda biliyoruz ama o hastanede çıkıyor. Okulda bir kaza olmuş. Kopan lavabo üzerine düşmüş. Kaza sonucu kolundaki lifleri kopmuş. Doktorlarının verdiği bilgiye göre, bir milimle atar damarı sıyırıyor. O sırada orada ölebilirdi de. Doktorlardan bu sözü duyunca şok geçirdik. Allah çocuğumuzu bize bağışladı" diye konuştu.

        "Çocuklarımızı okula emanet ediyoruz" diyerek okul görevlilerini eleştiren Özbilen, "Üzücü şeyler bunlar. Buna bir benzer olay bir gün önce başka bir evladımızın başına geliyor ve ölüyor. Bu ana okullarındaki sistemin değişmesini istiyorum. Çünkü çocuklar tuvalete öğretmen nezaretinde gitmeli. 6 yaşındaki bir çocuğu tuvalete inanın annesi götürüp getiriyor. Bence 5-6 yaşındaki bir çocuğun tuvalete gitmesi yanlış. Sonuçta biz çocuklarımızı okullara emanet ediyoruz" şeklinde konuştu.

        Çocuğun psikolojik açıdan çok etkilediğini söyleyen Engin Özbilen, "Kaza çocuğumun psikolojisini çok etkiledi. Bu nedenle psikoloji tedavi uygulanacak. Ben buradan Milli Eğitim Bakanı'na sesleniyorum. An okullarına biraz daha dikkat etsinler, özen göstersinler. Sonuçta çocuklarımız ilk eğitimine bu ana okullarında başlıyor. Hayata buradan atılıyorlar. Ama ben bunun temellerinin oluşmadığını görüyorum ve çocuğumu ana okulundan almayı düşünüyorum" dedi.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ