Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam İstanbul'da tekne faciası

        Marmara Denizi'nde, Kınalıada açıklarında bir teknenin battığı bildirildi. Teknede bulunan 5 kişiden 4'ünün kayıp olduğu ve olayı kurtulan kişinin haber verdiği öğrenildi.

        Alınan bilgiye göre, içinde 5 kişinin bulunduğu belirtilen tekne, saat 02.00 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle Kınalıada açıklarında battı.

        Batan tekneden kendi imkanlarıyla sağ kurtulduğu öğrenilen Abdülkadir Himmet, durumu yetkililere bildirdi. Himmet, daha sonra vatandaşların yardımıyla Kartal Yavuz Selim Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

        Himmet'in sağlık durumunun iyi olduğu ve müşahedede tutulduğu belirtildi.

        Kınalıada'ya yaklaşık 300 metre kala alabora olan teknenin batması sonucu kaybolan kişilerin Cihan Şahin (27), Yücel Yazgan (28), Şerafettin Yakar (27) ve Tolga Baştepe (20) olduğu belirtildi.

        Batan tekneden kendi imkanlarıyla kurtulan ve Kartal Yavuz Selim Devlet Hastanesinde tedavi altında bulunan Abdülkadir Himmet ile Şahin, Yazgan ve Yakar'ın Maltepe'de bir düğüne katıldıkları, gece saatlerinde Kınalıada'ya geçmek üzere motor bulamadıkları için adadaki arkadaşları olan Tolga Baştepe'yi çağırdıkları öğrenildi.

        Arkadaşlarını alan Baştepe'nin, Maltepe sahilinden dönüşte Kınalıada'ya yaklaşık 300 metre mesafede teknesinin alabora olduğu kaydedildi.

        Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığına bağlı bir helikopter ve 2 sahil güvenlik botu ile İstanbul Deniz Polisi Sualtı Grup Amirliğine bağlı ekiplerin başlattığı arama ve kurtarma çalışmaları devam ediyor.

        Bu arada batan ve Küçükyalı açıklarında bulunan tekne, Bostancı İskelesi'ne çekildi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ