Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Sınır ötesi operasyon

        AHT

        Türk Hava Kuvvetleri'ne bağlı savaş uçakları bugün saat 13.30'da gerçekleştirdiği sınır ötesi operasyonda, PKK'nın Kuzey Irak'daki kamplarını vurdu. Hakurk ve Zap bölgelerindeki kamplarda barının PKK'lı teröristlerin yoğun hareket halinde bulundukları istihbaratı üzerine havalanan savaş uçakları, sınır ötesi operasyon başlattı. Diyarbakır başta olmak üzere bölgedeki üslerinden peş peşe havalanan F- 16 ve F-4 2020 savaş uçakları, Şırnak Uludere üzerinden Irak semalarına yöneldi. Hakurk ve Zap bölgelerindeki PKK kamplarında 50'den fazla hedefi bombalayan 20 savaş uçağı, bir süre sonra üslerine döndü. Bombardımanda ilk belirlemelere göre PKK'lı teröristlere ağır zayiat verdirildi.

        İKİNCİ OPERASYON 18.00'DE BAŞLADI

        Türk savaş uçakları saat 13.30'da gerçekleştirdiği sınır ötesi operasyonun ardından saat 18.00'de de ikinci bir operasyon düzenledi. Türk savaş uçakları, Türkiye sınırına yakın olan Kuzey Irak'taki Zap Bölgesi ve çevresindeki bir çok hedefi bombalandı. 13.30'da başlayan ve akşam saatlerinde de devam harekat 19.30'da sona erdi. Harekatta terörist unsurların etkili bir şekilde vurulduğu ve harekata katılan Türk Hava Kuvvetleri uçaklarının üs bölgelerine güvenli bir şekilde intikal ettiği kaydedildi.

        İNSANSIZ UÇAKLARDAN GEÇİLEN BİLGİLER DEĞERLENDİRİLDİ

        Operasyonda lazer güdümlü füzeler kullanıldığı belirtilirken, harekatın kara desteği olmadı. İstihbarat ise ABD'den geldiği öğrenildi. Harekatta Türkiye'nin yakın dönemde aldığı insansız hava uçaklarının verdiği bilgiler de değerlendirildi. Harekatın sabah saatlerinden akşam saatlerine kadar devam ettiği ifade edildi.

        ÖMER ÇELİK: "AÇILIM TERÖRLE MÜCADELEYİ DURDURMAZ"

        Türk savaş uçaklarının Kuzey Irak'a düzenlediği operasyon hakkındaki ilk değerlendirme Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik tarafından yapıldı. Bir televizyon kanalında canlı yayınında konuşan Çelik, "Demokratik açılım, terörle mücadelenin durdurulduğu anlamına gelmez. Terör tehdidi varsa Türkiye mücadele eder. Türkiye tüm temaslarında Irak'ın bütününü temsil eden bir hükümet kurulmasını destekliyor. Türkiye en geniş mutabakatla bir hükümetin ortaya çıkmasını istiyor. Terörle mücadele konusunda kimse Türkiye'nin elini tutamaz. Bundan Irak rahatsız oluyorsa, Barzani tarafı rahatsız oluyorsa o bölge de üzerine düşeni yapmalıdır. Yeni kurulacak hükümetten ve Barzani tarafından beklenen Türkiye'nin terörle mücadeleye dönük isteklerinin karşılanmasıdır" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ