Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Sizce hangi ilçe il olmalı? Tıklayın, oyunuzu kullanın

        Hasan ÖYMEZ / ANKARA

        Hakkâri’ye bağlı Yüksekova ve Cizre’nin il yapılacağına ilişkin haberlerin ardından il olmayı bekleyen 36 ilçe ve büyükşehir olmayı bekleyen 5 ilden gelen baskılar AK Parti yönetimini zor durumda bıraktı. Vatandaşlar, milletvekilleri ve parti genel merkezini telefon, faks ve mail yağmuruna tuttu.

        Yönetime il tartışmaları nedeniyle seçim öncesi zor durumda kalacaklarını aktaran vekiller, “Ya bu iki ilçeyle birlikte bizim ilçeler de il yapılsın. Ya da bu tasarı seçim sonrasına kadar dondurulsun” önerisinde bulundu.

        "POLİS Mİ TAŞLAYALIM?"

        Milletvekilleri, “Yüksekova ve Cizre il olmasın demiyoruz. Ama sadece o iki ilçenin il yapılması durumunda biz çok zora düşeriz. Seçmenler, ‘gerekçe güvenlikse o zaman biz de yol keselim; lastik yakalım. Polis taşlayalım’ diyerek tepki gösteriyor” diye konuştu. Trabzon, Malatya, Hatay, Denizli ve Şanlıurfa milletvekilleri ise illerinin “büyükşehir” statüsüne yükseltilmelerine yönelik çalışmaların da yine seçim öncesinde netleşmesini talep etti.

        Vekiller “Seçmen bizden ‘Kesin karar çıktı’ haberi bekliyor” diyerek parti yönetiminden Başbakan Erdoğan’ı bilgilendirmesini istedi. Parti yönetimi de, “Konuyu Başbakanımıza ileteceğiz. Seçim öncesi bir çözüm mutlaka bulunur” sözleriyle vekilleri sakinleştirmeye çalışıyor.

        WE WANT TO ...

        Yaklaşık 50 yıldır il olma hayali kuran ve il olma aşkı Ankara oyun havalarına bile konu olan Polatlı’da, il olma isteği ilçenin girişine dikilen tabelada yazılı. “Bugüne kadar Türkçe söyledik olmadı: We Want To Be co me A Pro vin ce ” .

        İŞTE İL OLMAYI BEKLEYEN İLÇELER

        Vekiller tarafından verilen 28 “il olma” teklifi halen İçişleri Komisyonu’nda bekletiliyor. Teklifler arasında Tarsus, Anamur, Silifke, Şereflikoçhisar, Polatlı, Suşehri, Divriği, Erciş, Karadeniz Ereğli, Alanya, Siverek, Oltu, Edremit, Niksar, Çorlu, Lüleburgaz, Keşan, Gebze, Nazilli, İskenderun, Bafra, Ünye, Fatsa, Şebinkarahisar, Refahiye, İnegöl ve Ceyhan var. Meclis’te kanun teklifi verilmemiş ancak il olma heyecanı yaşayan ilçeler arasında ise Bandırma, Fethiye, Elbistan, Konya Ereğli, Kozan, Bergama ve Ödemiş öne çıkıyor.

        HABERTURK.COM OKURLARINA SORUYOR! SİZCE HANGİ İLÇE İL OLMALI?

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ