Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Çetin Doğan tutuklandı!

        Bülent CEYHAN / AHT

        Balyoz davasında hakkında yakalama kararı çıkartılan Eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne geldi. Avukatıyla adliyeye gelen Doğan, davanın dayanağı olmadığını söyleyerek "Belgeler çürüktür" dedi.

        BALYOZ DAVASINDA YAKALAMA KARARI

        Emekli Tümgeneral Ali Karababa, Korgeneral Nejat Bek, Emekli Albay Hamdi Poyraz, Tümgeneral Hasan Fehmi Canan, Emekli Albay Halil Yıldız ve 2 muvazzaf albay dahil, yakalama kararı verilen 20 asker adliyeye getirildi.

        Balyoz Planı davası sanıklarından Eski 1. Ordu Komutanı Orgeneral Çetin Doğan tutuklandı.

        Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne gelerek haklarında yakalama emri çıkaran İstanbul 10. Ağır Ceza mahkemesine çıkan Çetin Doğan, Nuri Ali Karababa, Halil Yıldız, Gökhan Murat Üstündağ, Refik Hakan Tufan ve Ümit Özcan yakalama emirlerinin yüzlerine okunmasının ardından tutuklandı. Emekli Orgeneral Çetin Doğan ile diğer emekli ve muvazzaf askerler, tutuklama kararının ardından cezaevine gönderilmeden önce adli tabiplikte sağlık kontrolünden geçirildi.

        Sağlık kontrolünün ardnıdan, Çetin Doğan cezaevine gönderildi.

        Doğan adliyeden çıkarılırken basın mensuplarına “Göreve gidiyorum. Kısmi seferberlik var bizim için. Arkadaşlarımın yanına gidiyorum. Bize savunma hakkı verilmeden tutukluyorlar. Yasalara aykırı. Sayın Başbakan’ın dediği gibi müfteriler iftiralarını ispat etmek zorundadır. Ama ne oldu, ispat etmiyor ama içeriye atıyorlar" diye konuştu.

        AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Kimse dışarıdan ahkâm kesmesin. Kimse kendini hakim ya da savcı yerine koymasın" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ